ΓΑΛΛΙΑ

Αποδοκιμασίες για το "φάντασμα" Μήτρογλου

Αποδοκιμασίες για το "φάντασμα" Μήτρογλου

Ο Κώστας Μήτρογλου αποτέλεσε για ακόμα μία φορά αρνητική φιγούρα στην αναμέτρηση της Μαρσέιγ με τη Βαλενσιέν, με συνέπεια να αποδοκιμαστεί από το κοινό του "Βελοντρόμ". Η ευκαιρία που έχασε (video).

Ο Κώστας Μήτρογλου βρίσκεται σε δεινή θέση τις τελευταίες εβδομάδες, αφού η απόδοσή του δεν δικαιώνει τις προσδοκίες των ανθρώπων της Μαρσέιγ, που δαπάνησαν 15.000.000 ευρώ για να τον κάνουν δικό τους. Ήδη οι φίλαθλοι έχουν στραφεί εναντίον του, αφού παρότι βασικός σέντερ φορ της ομάδας, έχει σημειώσει μόλις δύο τέρματα, το τελευταίο εκ των οποίων στις αρχές Νοεμβρίου.

Ο Ρουντί Γκαρσιά τον στηρίζει και τον πλαισιώνει στην επίθεση με τον Βαλέρ Ζερμέν, ωστόσο ο 29χρονος διεθνής παραμένει αποκομμένος από το παιχνίδι των Μασσαλών. Αυτό αποδείχθηκε ξανά από τις μόλις οκτώ επαφές σε 59 λεπτά αγώνα στο Coupe de France.

Μάλιστα, σε μία εξ αυτών, έχασε μία τεράστια ευκαιρία στο τέλος του 1ου ημιχρόνου. Ο Κλιντόν Ενζί από δεξιά έβγαλε χαμηλή σέντρα στη μικρή περιοχή, ο αμαρκάριστος Μήτρογλου δεν κατάφερε να κοντρολάρει και σπατάλησε σπουδαία στιγμή για να αντιστρέψει το κλίμα.

Με το παιχνίδι "κολλημένο" στο 0-0 και τη Μαρσέιγ να κινδυνεύει με αποκλεισμό από τη διοργάνωση στη φάση των 64, η αντικατάσταση του Έλληνα φορ στο 59ο λεπτό εμφάνισε τον εύκολο στόχο για τους οπαδούς των γηπεδούχων που βρίσκονταν στο "Βελοντρόμ" και οι οποίοι άρχισαν να αποδοκιμάζουν έντονα τον Μήτρογλου.

Η "Equipe", δε, στη live περιγραφή του αγώνα, έκανε λόγο για "φάντασμα" στην κριτική του ημιχρόνου. "Ο Μήτρογλου, όπως και στην τελευταία ενέργειά του (σ.σ. εννοεί την ευκαιρία) , ήταν φάντασμα", αναφέρει στην ιστοσελίδα της.

Ο Μήτρογλου έχει αγωνιστεί σε 12 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις με τη Μαρσέιγ, σημειώνοντας τρία τέρματα και έχοντας μόλις πέντε 90λεπτά.

Η Μαρσέιγ, πάντως, προκρίθηκε στην επόμενη φάση, αφού στην παράταση ο Ζορντάν Αμαβί σημείωσε το πρώτο φετινό τέρμα του κι έδωσε τη νίκη με 1-0 στους Μασσαλούς.

Αντιθέτως, η Μπορντό είχε τη χειρότερη δυνατή τύχη. Οι "γιρονδίνοι" ηττήθηκαν στην παράταση με 1-2 από την Γκρανβίλ, ομάδα που αγωνίζεται στην 4η τη τάξει κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος. Αυτή ήταν η έκτη σερί ήττα της Μπορντό σε όλες τις διοργανώσεις, με τον Ζοσλίν Γκουβερνέκ και τους παίκτες του να βρίσκονται σε ακόμα πιο δεινή θέση από τη Μαρσέιγ.

Η σύνθεση της Μαρσέιγ...

Μανταντά, Σάκαϊ, Ραμί, Ρολάντο, Αμαβί, Ενζί, Λοπέζ (72' Ζαμπό Αγκισά), Γκουστάβο, Παγέτ, Μήτρογλου (59' Τοβέν), Ζερμέν (109' Οκάμπος)

Τα αποτελέσματα της φάσης των 64

Σάββατο

Αβαγιόν - Σαμπλί 0-2

Φαμπρέγκ - Μπουργκ εν Μπρες 1-2 παρ. (1-1 κ.α.)

Σιλτινγκέμ - Οσέρ 1-5

Πονταρλιέ - Μονπελιέ 2-4 πέν. (1-1 παρ., 1-1 κ.α.)

Τουλούζ - Νις 1-0

Γκαζελέκ Αζαξιό - Γκρενόμπλ 1-2

Λε Μαν - Λιλ 2-4

Σαρτρ - Τουρ 1-2

Σεν Λο Μανς - Ομπερβιγέ 3-2 πέν. (2-2 παρ., 1-1 κ.α.)

Ουγέ - Κονκαρνό 0-3

Σεν Μαλό - Σατορού 1-2

Καν Ρουσιγιόν - Σιντ Νιβερνέ 3-0

Ιζέρ - Μονακό 2-5

Κολομιέ - Λε Πουί Οβέρν 4-2 πέν. (1-1 παρ., 1-1 κ.α.)

Αζεμπρούκ - Καέν 0-2

Γκινγκάμπ - Νιόρ 1-0

Ανγκουλέμ - Λες Ερμπιέρ 1-2 παρ. (1-1 κ.α.)

Νανσί - Λιόν 2-3

Κυριακή

Μαρσέιγ - Βαλενσιέν 1-0 παρ.

Γκρανβίλ - Μπορντό 2-1 παρ. (1-1 κ.α.)

Ανζέρ - Λοριάν 0-2

Σεντ Ετιέν - Νιμ 2-0

Στρασμπούρ - Ντιζόν 3-2 παρ. (1-1 κ.α.)

Σοσό - Αμιάν 6-0

Στιλ - Τρουά 0-1

Φλερί - Μπισέμ 0-1

Εντέντ - Επινάλ 1-2

Σενλί - Ναντ 0-4

Ντινκέρκ - Μες 2-4

Βαν - Μπριοσέν 4-6 πέν. (1-1 παρ., 0-0 κ.α.)

Ρεν - Παρί (22:00)

Δευτέρα

Λανς - Μπουλόν (22:00)

Μαρσέιγ - Βαλενσιέν 1-0 παρ.

Γκρανβίλ - Μπορντό 2-1 παρ. (1-1 κ.α.)

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ