ΓΑΛΛΙΑ

Απανωτά λάθη στην τεχνολογία γραμμής της Ligue 1 και της FIFA

Απανωτά λάθη στην τεχνολογία γραμμής της Ligue 1 και της FIFA

Η LIgue 1 συναντήθηκε με τους ανθρώπους της "GoalControl" που παρέχει τεχνολογία γραμμής, μετά από το νέο, τεράστιο σφάλμα των συστημάτων της. Η εταιρία συνεργάζεται με τη FIFA για τα Μουντιάλ.

Το τελευταίο μεγάλο σφάλμα της τεχνολογίας γραμμής που παρέχει η "GoalControl" στη Ligue 1 οδηγεί σε εξελίξεις. Οι άνθρωποι της Ligue 1 συναντήθηκαν στη γερμανική εταιρία, απειλώντας την ακόμα και με διακοπή συμβολαίου το προσεχές καλοκαίρι, ενώ ενημέρωσαν και τη FIFA για τα προβλήματα στο σύστημα.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στην αναμέτρηση της Τρουά με την Αμιάν, όταν οι γηπεδούχοι με κεφαλιά σημείωσαν γκολ, σύμφωνα με την τεχνολογία γραμμή. Το ρολόι του διαιτητή άρχισε να χτυπάει όπως συμβαίνει όταν σημειώνεται κάποιο γκολ, ωστόσο η μπάλα δεν είχε περάσει ούτε μισή τη γραμμή της εστίας, όπως φαίνεται από το δισδιάστατο πλάνο του συστήματος.

Οι παίκτες των φιλοξενουμένων διαμαρτυρήθηκαν εντόνως και ανάγκασαν τον διαιτητή να διακόψει τον αγώνα και να συμβουλευτεί το video. Χρειάστηκε να περάσουν εννέα λεπτά ώστε να αποφασίσει κόντρα στην ειδοποίηση του ρολογιού του, κρίνοντας ότι η μπάλα δεν είχε περάσει τη γραμμή και δεν υπήρχε γκολ.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η γαλλική λίγκα, οι κάμερες του "GoalControl" επηρεάζονται από τα φώτα LED που υπάρχουν στο γήπεδο και αυτό οδήγησε σε λανθασμένη ειδοποίηση του ρολογιού του διαιτητή.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Αυτήν δεν είναι η πρώτη φορά που έχει προκύψει το συγκεκριμένο πρόβλημα στη Ligue 1, ωστόσο η FIFA δεν έχει διευκρινίσει ακόμα τη στάση της.

Με ανακοίνωσή γνωστοποίησε ότι ενημερώθηκε για τα προβλήματα στο σύστημα, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014.

Παρότι δεν επιβεβαίωσε ότι η χρήση του θα συνεχιστεί και στο επόμενο Μουντιάλ, στόχος της παγκόσμιας ομοσπονδίας είναι να επιταχυνθεί η δοκιμή του VAR και να εισαχθεί αυτή η καινοτομία στα γήπεδα της Ρωσίας.

Εξάλλου, στο φετινό Κύπελλο Συνομοσπονδιών χρησιμοποιήθηκε τόσο η τεχνολογία γραμμής όσο και το VAR, από μία ανταγωνιστική εταιρία, τη "Hawk-Eye".

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ