ΓΑΛΛΙΑ

"Απαγορευτικό" της λίγκας στον Ρανιέρι λόγω ηλικίας

FILE - A Wednesday, Dec. 7, 2016 file photo of Leicester City manager, Claudio Ranieri, watching play during a Champions League group G soccer match between FC Porto and Leicester City at the Dragao stadium in Porto, Portugal.  Leicester City announced Thursday, Feb. 23, 2017 that they have sacked manager Claudio Ranieri less than a year after their incredible run to the Premier League title. (AP Photo/Paulo Duarte, File)
FILE - A Wednesday, Dec. 7, 2016 file photo of Leicester City manager, Claudio Ranieri, watching play during a Champions League group G soccer match between FC Porto and Leicester City at the Dragao stadium in Porto, Portugal. Leicester City announced Thursday, Feb. 23, 2017 that they have sacked manager Claudio Ranieri less than a year after their incredible run to the Premier League title. (AP Photo/Paulo Duarte, File) AP

Η Ναντ ήρθε σε συμφωνία με τον Κλάουντιο Ρανιέρι για την ανάληψη της τεχνική ηγεσίας της ομάδας, όμως θα πρέπει να περιμένει την έγκριση της γαλλικής λίγκας για να ολοκληρώσει το deal. Διαβάστε για τον ιδιαίτερο κανονισμό της LFP.

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι ήρθε σε συμφωνία με τη Ναντ για συμβόλαιο δύο ετών, όμως το deal μεταξύ των δύο πλευρών δεν είναι βέβαιο πως θα ολοκληρωθεί, καθώς η γαλλική λίγκα βάζει εμπόδια. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η " Equipe", η LFP απαγορεύει στις ομάδες να προσλαμβάνουν προπονητές που έχουν ξεπεράσει το 65ο έτος της ηλικίας τους.

Ο Ιταλός τεχνικός, ο οποίος είναι ελεύθερος απ' τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν κι απολύθηκε απ' τη Λέστερ, πρόκειται να κλείσει τα 66 του χρόνια στις 20 Οκτωβρίου, το οποίο σημαίνει πως δεν πληροί τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η γαλλική λίγκα.

"Απαγορευτικό" της λίγκας στον Ρανιέρι λόγω ηλικίας

Το άρθρο με τον κανονισμό της γαλλικής λίγκας που αναφέρεται στην ηλικία των προπονητών.

Απ' την πλευρά της, η Ναντ αναμένεται να καταθέσει επίσημο αίτημα στην LFP προκειμένου να ξεπεραστεί το συγκεκριμένο εμπόδιο, όμως δεν είναι σίγουρο πως θα λάβει θετική απάντηση απ' τους ιθύνοντες της λίγκας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2007 η Λανς χρειάστηκε να απευθυνθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προκειμένου να της επιτραπεί να έχει ως πρώτο προπονητή τον 68χρονο -τότε- Γκι Ρου. Επομένως, δεν αποκλείεται κάτι ανάλογο να συμβεί και με την περίπτωση του Ρανιέρι.

Βέβαια, υπάρχει κι η πιθανότητα ο Ιταλός τεχνικός να δηλωθεί ως... βοηθός προπονητή, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει κάποιος περιοριστικός όρος. Όπως και να έχει, οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες και θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό αν ο Ρανιέρι θα καθίσει στον πάγκο της Ναντ ή οι διοικούντες την ομάδα θα αναγκαστούν να βγουν εκ νέου στην αγορά για τον διάδοχο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Photo Credits: AP Photo/Paulo Duarte, File

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ