ΓΑΛΛΙΑ

Αμπέντ: "H γυναίκα μου είχε εγκλωβιστεί στα καπνογόνα"

Αμπέντ: "H γυναίκα μου είχε εγκλωβιστεί στα καπνογόνα"

Ο Αλγερινός πρώην μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού και νυν της Ντιζόν, Μεχντί Αμπέντ, μίλησε για τη βία στα ελληνικά γήπεδα, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την περιπέτεια της γυναίκας του.

Ένα γκολ μετά από 12 συμμετοχές με τη φανέλα της Ντιζόν στη Ligue 1 μετρά ο 24χρονος Αλγερινός μεσοεπιθετικός, Μεχντί Αμπέντ, ο οποίος πέρασε από την Ελλάδα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Αφρικανός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα, "So Foot", θυμήθηκε τα περιστατικά βίας στα γήπεδα της χώρας μας και τη δυσκολία "να συναντήσεις ομοεθνείς σου", οι οποίοι έπαιζαν σε αντίπαλες ομάδες, φέρνοντας χαρακτηριστικά παραδείγματα.

"Ένας Έλληνας παλιός αμυντικός της Νιούκαστλ (σ.σ Νίκος Νταμπίζας), ήρθε να με δει. Μου είπε ότι ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται να με αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού. Χάρηκα, αν και δεν ήξερα πολλά πράγματα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ούτε για τη χώρα.

Αλλά, ο Παναθηναϊκός είναι μια καλή ομάδα, καλά δομημένη. Χρειάστηκα έναν ή δύο μήνες για να εγκλιματιστώ πλήρως. Αγάπησα το ελληνικό πρωτάθλημα. Έχει καλές ομάδες. Έχει τεχνική, ως πρωτάθλημα. Ακόμη κι αν ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγάλος αντίπαλος των ΑΕΚ κι Ολυμπιακού, αυτό δεν με εμπόδισε να κάνω παρέα με τον Ραφίκ Τζεμπούρ και τον Μανουέλ ντα Κόστα. Αλλά, το πλαίσιο είναι μερικές φορές σκληρό. Υπάρχει πίεση και βία στα γήπεδα.

Παρακολούθησα βίαιες σκηνές στην εξέδρα και στον αγωνιστικό χώρο. Μια ημέρα, η γυναίκα μου με περίμενε έξω από τα αποδυτήρια κι εγκλωβίστηκε σε μια συμπλοκή με ρίψη βεγγαλικών και καπνογόνων. Προφανώς, μετά από αυτό, οι συγγενείς σου δεν θέλουν να πάνε ξανά στο γήπεδο.

Υπήρχαν μερικές φορές καθυστερήσεις στις πληρωμές, αλλά πάντα πληρωνόμουν. Ήθελα να πάω σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα, αυτή ήταν η προτεραιότητά μου", υποστήριξε ο Μεχντί Αμπέντ.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ