ΓΑΛΛΙΑ

"Άγγιξε" ρεκόρ στο ντεμπούτο με τη Γαλλία ο Εμ'Μπαπέ

France's Kylian Mbappe celebrates after defeating Luxembourg during the World Cup 2018 Group A qualifying soccer match at the Josy Barthel stadium in Luxembourg on Saturday, March 25, 2017. (AP Photo/Olivier Matthys)
France's Kylian Mbappe celebrates after defeating Luxembourg during the World Cup 2018 Group A qualifying soccer match at the Josy Barthel stadium in Luxembourg on Saturday, March 25, 2017. (AP Photo/Olivier Matthys) AP

Κοντά σε μια σπουδαία επίδοση έφτασε ο Κιλιάν Εμ'Μπαπέ στο ντεμπούτο του με την εθνική Γαλλίας. Έμεινε στη δεύτερη θέση, αλλά το εν λόγω ρεκόρ κρατά απ' το 1955!

Ο Κιλιάν Εμ'Μπαπέ απασχολεί εδώ και καιρό αρκετές ομάδες της Ευρώπης, μιας και οι εμφανίσεις του με τη Μονακό δεν περνούν απαρατήρητες. Ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους ήταν κι ο Ντιντιέ Ντεσάν, ο οποίος κάλεσε τον 18χρονο στην εθνική Γαλλίας και του έδωσε λεπτά συμμετοχής.

Ο νεαρός επιθετικός πέρασε ως αλλαγή στη νίκη της Γαλλίας στην έδρα του Λουξεμβούργου (3-1) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Για την ακρίβεια, πήρε τη θέση του Ντιμιτρί Παγέτ στο 78'. Μάλιστα, έγινε ο δεύτερος νεότερος ποδοσφαιριστής που κάνει ντεμπούτο με το εθνόσημο.

Ο Εμ'Μπαπέ αγωνίστηκε σε ηλικία 18 ετών και 95 ημερών κι έμεινε πίσω απ' τον Maryan Wisnieski, ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή όταν ήταν 18 ετών και 62 ημερών.

Άξιο αναφοράς είναι ότι η εν λόγω επίδοση κρατά απ' τις 3 Απριλίου 1955 και την αναμέτρηση μεταξύ Γαλλίας και Σουηδίας. Ο 80χρονος, σήμερα, επιθετικός κατέγραψε 33 συμμετοχές με την εθνική, ενώ θα έχει ενδιαφέρον να δούμε στα πόσα ματς θα σταματήσει ο Εμ'Μπαπέ, ύστερα απ' το έντονο ενδιαφέρον που έχει δημιουργηθεί γύρω απ' το όνομά του.

photo: AP / Olivier Matthys

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ