ΕΥΡΩΠΗ

Τα πρωταθλήματα Λευκορωσίας και Γεωργίας κρίθηκαν στο 96'

Τα πρωταθλήματα Λευκορωσίας και Γεωργίας κρίθηκαν στο 96'

Ανατριχιαστικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στην τελευταία αγωνιστική των πρωταθλημάτων Λευκορωσίας και Γεωργίας, αφού ο τίτλος άλλαξε χέρια κυριολεκτικά την ύστατη στιγμή, από ένα γκολ κι ένα χαμένο πέναλτι! (video)

Συγκλονιστική κατάληξη είχαν δύο πρωταθλήματα της Ανατολικής Ευρώπης που ακολουθούν διαφορετικό καλεντάρι. Ο πρωταθλητής Λευκορωσίας και ο πρωταθλητής Γεωργίας κρίθηκαν μετά από φάση που σημειώθηκε στο 96ο λεπτό της τελευταίας αγωνιστικής, από ένα γκολ κι από ένα χαμένο πέναλτι αντιστοίχως!

Στο Μινσκ, η τοπική Ντινάμο, μετά από την κυριαρχία της με έξι πρωταθλήματα στα πρώτα χρόνια μετά από την ανεξαρτητοποίηση της χώρας, βρίσκεται στη "σκιά" της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ, η οποία είχε πανηγυρίσει τους προηγούμενους έντεκα τίτλους.

Η νίκη της με 4-1 στην έδρα της Βίτεμπσκ, την έφερε στους 68 βαθμούς, έναν περισσότερο από την ΜΠΑΤΕ, η οποία έχανε στην έδρα της Γκοροντέγια με 1-3 μέχρι το 78'. Ο 33χρονος Βιτάλι Ροντιόνοβ, ο οποίος είχε πανηγυρίσει και τα έντεκα προηγούμενα πρωταθλήματα, μείωσε με πέναλτι σε εκείνο το λεπτό.

Ο Μίρκο Ίβανιτς ισοφάρισε για την κυρίαρχο της Λευκορωσίας στην τελευταία φάση του αγώνα στο 96' και έδωσε ακόμα ένα πρωτάθλημα στην ομάδα του, αφού στην ισοβαθμία ευνοήθηκε λόγω δύο νικών στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Μάλιστα, η ΜΠΑΤΕ θα μπορούσε να χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά, αφού της είχε αφαιρεθεί η νίκη με 6-0 επί της Σλουτσκ, ωστόσο της επιστράφηκαν μετά από έφεση.

Η Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ τερμάτισε τρεις πόντους πιο πίσω και ηττήθηκε την τελευταία αγωνιστική, ωστόσο ακόμα και με νίκη δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει τον τίτλο, λόγω κακών αποτελεσμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Ντινάμο (2004) και Σαχτιόρ (2005) παραμένουν οι δύο τελευταίοι σύλλογοι που κατέκτησαν το πρωτάθλημα, πριν αρχίσει το σερί δώδεκα τίτλων της ΜΠΑΤΕ.

ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

Η Erovnuli Liga είχε πιο... δίκαιο τρόπο για την ανάδειξη πρωταθλητή. Ντινάμο Τιφλίδας και Τορπέντο Κουταΐσι είχαν απόσταση δύο βαθμών και έπαιζαν μεταξύ τους στην 36η και τελευταία αγωνιστική, στην πρωτεύουσα της Γεωργίας.

Οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με 75 πόντους και είχαν και το πλεονέκτημα της ισοπαλίας στην προσπάθεια κατάκτησης του πρωταθλήματος για 17η φορά, οι φιλοξενούμενοι ήθελαν μόνο νίκη για να πανηγυρίσουν τον 4ο τίτλο στην ανεξάρτητη Γεωργία.

Στο 75ο λεπτό, ο Τόρνικε Καπανάτζε έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους, που με αυτό το αποτέλεσμα έπαιρναν τον τίτλο. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι και μιας και επρόκειτο ουσιαστικά για την τελευταία φάση του αγώνα, οι μεν πανηγύρισαν σαν να νίκησαν, οι δε αντέδρασαν σαν να έχασαν.

Την ευθύνη της εκτέλεσης ανέλαβε ο αρχηγός της Ντινάμο, Οτάρ Κιτεϊσβίλι, ωστόσο το χτύπημά του ήταν κακό, στο κέντρο της εστίας, με τον Ρόιν Κβασκβάτζε να πέφτει δεξιά, αλλά να αποκρούει με τα πόδια.

Ο διαιτητής σφύριξε αμέσως τη λήξη και η Τορπέντο επικράτησε με 1-0, προσπερνώντας στη βαθμολογία την Ντινάμο, με συνέπεια οι παίκτες της να ξεσπάσουν σε έντονους πανηγυρισμούς μέσα στο γήπεδο της αντιπάλου.

Η Τορπέντο θα έχει την ευκαιρία την Κυριακή να πανηγυρίσει το νταμπλ, αφού αντιμετωπίζει στον τελικό του κυπέλλου την Τσικούρα.

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ