ΕΥΡΩΠΗ

Σκέψεις και για τρίτη διοργάνωση στην Ευρώπη

UEFA president Michel Platini of France (R) listens as UEFA General Secretary Gianni Infantino of Italy speaks during a press conference after a UEFA executive comittee meeting on December 10, 2010 in Prague. AFP PHOTO/MICHAL CIZEK (Photo credit should read MICHAL CIZEK/AFP/Getty Images)
UEFA president Michel Platini of France (R) listens as UEFA General Secretary Gianni Infantino of Italy speaks during a press conference after a UEFA executive comittee meeting on December 10, 2010 in Prague. AFP PHOTO/MICHAL CIZEK (Photo credit should read MICHAL CIZEK/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Στην UEFA σκέφτονται τη δημιουργία ακόμα μιας διασυλλογικής διοργάνωσης κάτι που είναι πιθανό να συμβεί μετά το 2018.

Το Champions και το Europa League είναι οι μεγάλες διασυλλογικές διοργανώσεις, ωστόσο δεν αποκλείεται στο μέλλον να αποκτήσουν και ακόμα ένα μικρότερο "αδερφάκι". Αυτό εξετάζουν στην ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και περιμένουμε να δούμε εάν τελικά θα γίνει πράξη.

Σκέψεις για το πως θα μπορούσε η συγκεκριμένη διοργάνωση να δημιουργηθεί, αλλά και για το ποιες ομάδες θα μπορούσε να αγορά συζητήθηκαν στη σύσκεψη 54 μελών της UEFA.

"Είναι μια συζήτηση για το αν θα είναι μία ξεχωριστή τρίτη διοργάνωση αποκλειστικά για μικρότερες χώρες που αποκλείονται από το Europa και το Champions League ή αν είναι μία διοργάνωση που θα λειτουργεί ως ένα δίχτυ ασφαλείας για εκείνες τις ομάδες που μπαίνουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά μένουν τυπικά εκτός από τον Αύγουστο και θα συμμετέχουν στη συνέχεια σε αυτή την τρίτη διοργάνωση", δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της σκοτσέζικης ομοσπονδίας, Στιούαρτ Ρίγκαν.

Από την πλευρά του ο εκτελεστικός διευθυντής της ουκρανικής ομοσπονδίας, Βολοντίμιρ Τζένινσον, είπε: " Θα δώσει περισσότερες ευκαιρίες στις ομάδες που ποτέ δεν φτάνουν στις τελευταίες φάσεις".

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ