ΕΥΡΩΠΗ

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στους U19 η Γαλλία

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στους U19 η Γαλλία

Η Γαλλία έκανε ό,τι ήθελε στον τελικό του Euro U19, συντρίβοντας την Ιταλία με 4-0. Απίστευτη εμφάνιση και γκολάρα από τον Ζαν - Κεβίν Ογκουστέν!

Η Εθνική Ανδρών της Γαλλίας έφτασε στην πηγή (βλ. τελικός), αλλά νερό δεν ήπιε. Η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος χάλασε τη γιορτή των "τρικολόρ" στον τελικό του Παρισιού. Δύο εβδομάδες αργότερα, η Εθνική U19 της Γαλλίας έκανε αυτό που δεν μπόρεσαν οι Άνδρες. Κατέκτησε τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Κι όχι απλά αυτό, αλλά συνέτριψε κιόλας την Ιταλία με 4-0 στον τελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στη Γερμανία, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί που είχε εκ προοιμίου. Με τον Ζαν Κεβίν Ογκουστέν να κάνει άνω κάτω την ιταλική άμυνα στο 6ο λεπτό, ξεκίνησε ο χορός των γκολ για τους "τρικολόρ" που ακολούθως έκαναν επίδειξη δύναμης. Ο Λουντοβίκ Μπλας διαμόρφωσε το 2-0 λίγα λεπτά αργότερα (στο 19'), με τη Γαλλία να διατηρεί το πάνω χέρι με σχετική άνεση μέχρι το φινάλε.

Κι εκεί που οι "ατζούρι" έκαναν την απέλπιδα προσπάθεια για να μειώσουν το σκορ και να έχουν ελπίδες ανατροπής, ήρθε το γκολ του Λουκά Τοσάρ (στο 82') για να βάλει τέλος στη σεμνή τελετή του τελικού. Ο Ισά Ντιόπ (στο 92') ήταν αυτός που "έγραψε" τον επίλογο του τελικού, με το 4-0 να δίνει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της Γαλλίας και μαζί να μετατρέπει σε παράσταση για ένα ρόλο τον τελικό του Euro U19.


Foot - Euro - U19 - Bleus : Le résumé vidéo de... από lequipe
TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ