ΕΥΡΩΠΗ

Οι πιο αποτυχημένες μεταγραφές της σεζόν

Οι πιο αποτυχημένες μεταγραφές της σεζόν

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Marca" παρουσίασε τις θερινές μεταγραφικές κινήσεις που δεν έχουν καταφέρει, μέχρι στιγμής, να δικαιώσουν τις προσδοκίες.

Μπορεί να βρισκόμαστε μόλις στα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά ήδη υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν πραγματοποιήσει αντιστρόφως ανάλογες εμφανίσεις σε σχέση με την ποιότητα τους. Ποδοσφαιριστές που, παρά τα σημαντικά ποσά που δαπανήθηκαν για χάρη τους, δεν έχουν καταφέρει να κάνουν τη διαφορά στο υψηλότερο επίπεδο.

Γι' αυτό το λόγο, η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας " Marca" παρουσίασε τις πέντε χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις που δεν έχουν καταφέρει, προς το παρόν, να δικαιώσουν τις προσδοκίες.

ΠΟΛ ΠΟΓΚΜΠΑ (109.000.000 € - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.)

MANCHESTER, ENGLAND - AUGUST 19:  Paul Pogba of Manchester United reacts after failing to score during the Premier League match between Manchester United and Southampton at Old Trafford on August 19, 2016 in Manchester, England.  (Photo by Michael Regan/Getty Images)
MANCHESTER, ENGLAND - AUGUST 19: Paul Pogba of Manchester United reacts after failing to score during the Premier League match between Manchester United and Southampton at Old Trafford on August 19, 2016 in Manchester, England. (Photo by Michael Regan/Getty Images) GETTY IMAGES

Αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο Γάλλος μέσος, ύστερα από ένα απόλυτα επιτυχημένο πέρασμα απ' τη Γιουβέντους, επέστρεψε στο "Ολντ Τράφορντ" με μεγάλα όνειρα και στόχους. Όμως, το ξεκίνημα με τη φανέλα των "Κόκκινων Διαβόλων" δεν είναι το ιδανικότερο, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του. Παρ' όλα αυτά, οι άνθρωποι της Γιουνάιτεντ θεωρούν πως σε βάθος χρόνου θα βγουν κερδισμένοι, καθώς ο Πογκμπά... ξεχειλίζει από ποιότητα και είναι ικανός να κάνει τη διαφορά.

ΧΕΣΕ (25.000.000 € - ΠΣΖ)

Οι πιο αποτυχημένες μεταγραφές της σεζόν

Ο Ισπανός επιθετικός αποκτήθηκε απ' τη γαλλική ομάδα για να αποτελέσει τον διάδοχο του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, κυρίως λόγω της ποιότητάς του. Παρ' όλα αυτά, προς το παρόν, ο 24χρονος άσος βρίσκεται μεταξύ εξέδρας και... πάγκου, αφού δεν έχει πείσει τον Ουνάι Έμερι πως αξίζει μία θέση στη βασική ενδεκάδα. Σε έξι αναμετρήσεις έχει αγωνιστεί μόλις 128(!) λεπτά, μετρώντας μηδέν γκολ και... ισάριθμες ασίστ. Μάλιστα, στην αναμέτρηση με τη Σεντ Ετιέν, όταν έγινε αλλαγή, αντέδρασε άσχημα, με τη συμπεριφορά του να μην περνάει απαρατήρητη απ' τον Ισπανό τεχνικό.

ΝΑΝΙ (8.500.000 € - ΒΑΛΕΝΘΙΑ)

Οι πιο αποτυχημένες μεταγραφές της σεζόν
© GETTY IMAGES

Ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέστρεψε στην ποδοσφαιρική ελίτ, αφού μετά από μία σεζόν στην Τουρκία και τη Φενέρμπαχτσε, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Βαλένθια. Παρ' όλα αυτά, το κάκιστο ξεκίνημα των "νυχτερίδων" στη La Liga, όπου μετρούν μόλις μία νίκη σε πέντε αγωνιστικές, έχει επηρεάσει -αγωνιστικά- τον πρωταθλητή Ευρώπης με την Πορτογαλία. Όπως κι ο Πογκμπά, έτσι κι ο Νανί παραμένει άσφαιρος, έχοντας 70% ευστοχία στις πάσες και μόλις 16% σε σουτ εντός εστίας.

ΜΠΕΝΖΑΜΕΝ ΣΤΑΜΠΟΥΛΙ (8.500.000 € - ΣΑΛΚΕ)

Οι πιο αποτυχημένες μεταγραφές της σεζόν

Η Σάλκε χρειαζόταν έναν αμυντικό χαφ, ο οποίος θα "κόβει" και θα "ράβει" στο χώρο του κέντρου. Γι' αυτό το λόγο και απέκτησε τον Γάλλο μέσο, Μπενζαμίν Σταμπουλί. Όμως, ο 26χρονος άσος είναι σκιά του καλού εαυτού του. Η πτωτική πορεία του έχει επηρεάσει αρνητικά τους "Βασιλικούς Μπλε", οι οποίοι ύστερα από 4 αγωνιστικές βρίσκονται στον "πάτο" της βαθμολογίας με μηδέν βαθμούς.

ΧΑΤΕΜ ΜΠΕΝ ΑΡΦΑ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ - ΠΣΖ)

Οι πιο αποτυχημένες μεταγραφές της σεζόν

Ο ιδιόρρυθμος Γάλλος μεσοεπιθετικός "αναγεννήθηκε" την περσινή σεζόν με τη φανέλα της Νις, σημειώνοντας 18 γκολ σε 37 συμμετοχές, ενώ μοίρασε και 6 ασίστ στους συμπαίκτες του. Η Παρί Σεν Ζερμέν κινήθηκε άμεσα για την απόκτησή του και τον έκανε "δικό" της με ελεύθερη μεταγραφή. Όμως, ο 29χρονος άσος δεν έχει καταφέρει να δικαιώσει, μέχρι στιγμής, τις προσδοκίες που υπήρχαν προς το πρόσωπό του. Αποκορύφωμα, ο αποκλεισμός απ' τις αποστολές τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές ελέω... τεμπελιάς. Άλλωστε, το VIDEO που κάνει το γύρο του διαδικτύου εδώ και μερικές ημέρες από την προπόνηση των Παριζιάνων δικαιολογεί απόλυτα την απόφαση του Ουνάι Έμερι.

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ