ΕΥΡΩΠΗ

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων

Δύσκολες νίκες για ΑΠΟΕΛ και Γκαμπάλα, ήττα της Κρασνοντάρ από την Ουράλ. Δείτε τι έκαναν οι ευρωπαϊκοί αντίπαλοι Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης (videos).

Το Sport24.gr παρουσιάζει ό,τι συνέβη στις αναμετρήσεις των ευρωπαϊκών αντιπάλων των ελληνικών ομάδων το Σαββατοκύριακο (19-20/9). Τι έκαναν οι Μπάγερν Μονάχου, Άρσεναλ, Ντίναμο Ζάγκρεμπ, Ντόρτμουντ, Σάλκε, Σπάρτα Πράγας, την Δευτέρα (21/9) αγωνίστηκαν και οι Κρασνοντάρ, Γκαμπάλα και ΑΠΟΕΛ.

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Μπάγερν Μονάχου

Η Μπάγερν Μονάχου αντιμετώπισε εκτός έδρας την νεοφώτιστη Ντάρμσταντ και δεν δυσκολεύθηκε ιδιαίτερα να φτάσει στην 5η σερί νίκη της στην Bundesliga (ισοβαθμεί στην κορυφή μαζί με την Ντόρτμουντ μετά τις 5 πρώτες αγωνιστικές). Βιντάλ στο 20', Κομάν στο 62' και Ρόντε ένα λεπτό αργότερα πέτυχαν τα τέρματα των Βαυαρών για το τελικό 0-3.

Νόιερ, Ραφίνια, Τζερόμ Μπόατενγκ (72' Τσάμπι Αλόνσο), Αλάμπα, Μπερνάτ, Κίμιχ, Ρόντε, Βιδάλ (66' Χάβι Μαρτίνεθ), Κομάν, Ντόουγκλας Κόστα (68' Τόμας Μίλερ), Γκέτσε, ήταν οι παίκτες που εμπιστεύθηκε ο Πεπ Γκουαρντιόλα στο ματς.

Άρσεναλ

Η Άρσεναλ γνώρισε την 2η φετινή της ήττα στην Premier League, με τον Βενγκέρ να αγνοεί ακόμη τη νίκη απέναντι στον Μουρίνιο. Οι "κανονιέρηδες" έχασαν στο Λονδίνο από την Τσέλσι με σκορ 2-0, έχοντας παράπονα για την διαιτησία του αγώνα (κυρίως όσον αφορά την μη αποβολή του Ντιέγκο Κόστα). Η Άρσεναλ βρίσκεται στην 5η θέση του πρωταθλήματος με 10 βαθμούς, μετά τις 6 πρώτες αγωνιστικές.

Με τους Τσεχ, Μπελερίν, Γκαμπριέλ Παουλίστα, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κοκελέν (46' Τσέιμπερς), Καθόρλα, Μεσούτ Εζίλ (75' Ζιρού), Ράμσεϊ, Αλέξις Σάντσες (75' Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν), Γουόλκοτ, αγωνίστηκαν οι "κανονιέρηδες" στο "Stamford Bridge".

Ντίναμο Ζάγκρεμπ

Η Ντίναμο Ζάγκρεμπ έμεινε στο εκτός έδρας 0-0 με αντίπαλο την Χάιντουκ Σπλιτ και με την συμπλήρωση 10 αγωνιστικών στο πρωτάθλημα βρίσκεται αήττητη (5 νίκες, 5 ισοπαλίες) στην 1η θέση της βαθμολογίας με 20 βαθμούς. Μάλιστα, έχασε την ευκαιρία να φύγει με το τρίποντο, αλλά ο Ενρίκες αστόχησε σε πέναλτι στο φινάλε του αγώνα.

Με τους Εντουάρντο, Μάτελ, Μπένκοβιτς, Ταραβέλ, Πίβαριτς, Αντέμι, Άντολιτς, Σουντανί, Ρογκ, Πιάτσα και Ενρίκες αγωνίστηκε η Ντίναμο.

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων

Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

Ντόρτμουντ

Οι Βεστφαλοί δεν είχαν πρόβλημα απέναντι στην Μπάγερν Λεβερκούζεν και θριάμβευσαν στο "Signal Iduna Park" με το τελικό υπέρ τους σκορ να φτάνει στο 3-0. Δίχτυα βρήκαν οι Χόφμαν (19'), Καγκάουα (58') και Ομπαμεγιάνγκ (74' πεν.). Με πέντε νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της Bundesliga, η Ντόρτμουντ είναι στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας συγκάτοικο την Μπάγερν Μονάχου.

Μπούρκι, Γκίντερ, Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Σμέλτσερ, Γκιουντογάν, Βάιγκλ, Καγκάουα, Χόφμαν (64' Γιανουζάι), Μχιταριάν (81' Αντριάν Ράμος), Ομπαμεγιάνγκ (88' Γκονσάλο Κάστρο) αγωνίστηκαν στο ματς για την ομάδα του Τόμας Τούχελ.

Κρασνοντάρ

Η Κρασνοντάρ γνώρισε την ήττα εκτός έδρας από την Ουράλ με 3-1. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League, προηγήθηκε στη "SKB-Bank Arena" του Αικατερίνμπουργκ με τον Αχμέντοβ, στο 22ο λεπτό. Ωστόσο η Ουράλ ισοφάρισε στο 36ο λεπτό με τον Ποντεμπερεζέκιν, πήρε το προβάδισμα στο 69ο με τον Ασεβέδο και "σφράγισε" τη νίκη με 3-1 στο 74ο λεπτό με τον Φοντανέγιο.

Μετά από 9 αγωνιστικές στην πρώτη κατηγορία του ρωσικού πρωταθλήματος, η Κρασνοντάρ είναι στην 9η θέση με 12 βαθμούς, ισοβαθμώντας μάλιστα με τη σημερινή της αντίπαλο, Ουράλ.

Η σύνθεση της Κρασνοντάρ: Ντικάν, Γιεντρέιτσικ, Στράντμπεργκ, Γκράνκβιστ, Πετρόβ, Αχμέντοβ (24' Γκαζίνσκι), Καμπορέ, Περέιρα (53' Λαμπόρντε), Μπιστρόβ (75' Ουάντερσον), Μαμάεβ, Σμολόβ

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων

Γκαμπάλα

Η Γκαμπάλα νίκησε με 1-0 στη Σουμγκαγίτ για την πέμπτη αγωνιστική του αζέρικου πρωταθλήματος. Η αντίπαλος του "Δικεφάλου" λυτρώθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, χάρη στο γκολ του Αλεκσέι Γκάι, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Ντοντό. Χωρίς να εντυπωσιάσει, η Γκαμπάλα πρόσθεσε ακόμη τρεις βαθμούς στη συγκομιδή της κι έπιασε στη δεύτερη θέση την Ίντερ Μπακού, στους 10 βαθμούς, τρεις πίσω από την πρωτοπόρο Καραμπάγκ.

Η Γκαμπάλα ξεκίνησε με τους: Μπεζοτόσνι, Αμπίσοβ, Στάνκοβιτς, Καμάλοβ, Αμπάσοβ, Σαντίγκοβ, Φακούντο Περέιρα, Γκάι, Μιζαρμπάγιοβ, Αντόνοβ, Ντοντό

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων

Οι αντίπαλοι του Αστέρα Τρίπολης

Σάλκε

Η Σάλκε πέρασε από την έδρα της Στουτγκάρδης και με σκόρερ τον Σανέ στο 53ο λεπτό κατέκτησε ένα σημαντικό τρίποντο στην 6η αγωνιστική της Bundesliga. Η νίκη αυτή επέτρεψε στην Σάλκε να αναρριχηθεί στην 4η θέση της βαθμολογίας με 10 βαθμούς, όσους έχουν και η Κολωνία (5η), Ίνγκολσταντ (6η).

Φέρμαν, Ζούνιορ Καϊσάρα, Ματίπ, Νόιστεντερ, Αόγκο, Γκάις, Γκορέτσκα, Σανέ (62' Χέιμπιεργκ), Μάιερ (89' Χέβεντες), Ντι Σάντο, Χούντελααρ (71' Τσουπό-Μοτίνγκ), έπαιξαν στην αναμέτρηση.

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων

ΑΠΟΕΛ

Ο εορτάζων Φερνάντο Καβενάγκι γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα γενέθλιά του. Ο Αργεντινός επιθετικός ανετράπη από τον Δημητρίου στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης στο "Μακάρειο" και εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, ένα λεπτό αργότερα, χαρίζοντας τη νίκη στο ΑΠΟΕΛ επί της Δόξας με 1-0, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Κύπρου. Ήταν το τέταρτο γκολ του "Καβεγκόλ" με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, οι "γαλαζοκίτρινοι" μ' αυτή τη νίκη ισοβαθμούν στην κορυφή με ΑΕΚ κι Ανόρθωση.

Η σύνθεση του ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Σέρζιο, Αστίς (70' Χαραλαμπίδης), Λόπες (78' Παουλίνιο), Ιωάννου, Αρτυματάς, Μοράις, Μακρίδης, Στίλιτς, Εφραίμ Βάντερ, Καβενάγκι (59' Σωτηρίου - 76' Πιατκόβσκι)

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων

Σπάρτα Πράγας

Μετά από 7 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα συνεχίζει μόνη πρώτη και αήττητη (όπως και η Σλόβαν Λίμπερετς με ρεκόρ 4 νίκες, 3 ισοπαλίες), μετρώντας 17 βαθμούς με 5 νίκες και 2 ισοπαλίες. Την Κυριακή (20/9) συνέτριψε την Σίγκμα Όλομουτς με σκορ 4-0, δείχνοντας πως δύσκολα υπάρχει αντίπαλος να την προβληματίσει εντός συνόρων. Χούσμπαουερ (13'), Λάφατα (25') και Ντόκαλ (36' πεν. & 75') ήταν οι σκόρερ της ομάδας του Ζντένεκ Σκάζνι.

Μπούχτα, Χάλα, Ράινοχ, Ραντάκοβιτς, Βέπρεκ, Πλσεκ, Τσάνα, Νάβρατιλ (80' Στέπαν), Πετρ, Χάλεναρ (46' Χούσκα), Μάλετς (60' Βάσιτσεκ), αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση για λογαριασμό της Σπάρτα.

Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων
TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ