ΕΥΡΩΠΗ

Ο Ελίνι Δημούτσος στο Sport24.gr

Ο Ελίνι Δημούτσος στο Sport24.gr

Ο Ελίνι Δημούτσος εκφράζει στο Sport24.gr την επιθυμία του να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, θυμάται πως βρέθηκε από τον Φωστήρα βασικός στους "πράσινους", ενώ αναφέρεται στην παρουσία του στην τσεχική Μλάντα Μπόλεσλαβ.

ωρίς κόπους κανένας δεν μπορεί να ευτυχίσει" έλεγε ο Σοφοκλής.

Ο Ελίνι Δημούτσος με τα σκαμπανεβάσματα που συνοδεύουν την καριέρα του, δύναται να αποτελέσει αντικείμενο ποδοσφαιρικής έρευνας.

Από τον Φωστήρα σε ηλικία 18 ετών βρέθηκε στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού. Έδειχνε να καθιερώνεται στο "τριφύλλι", όμως προτού καλά καλά συνειδητοποιήσει το όνειρο που ζούσε παραχωρήθηκε στον ΟΦΗ προκειμένου να "ψηθεί" και εν συνεχεία στον Παναιτωλικό.


Έχοντας επιβιβασθεί σε ένα "ρόλερ κόστερ" εκπλήξεων επανήλθε στον Παναθηναϊκό συμμετέχοντας μάλιστα σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Μπαρτσελόνα τον περασμένο Νοέμβριο!

Πριν από μερικούς μήνες πήρε μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις της καριέρας του, καθώς συμφώνησε να παραχωρηθεί δανεικός στην Μλάντα Μπόλεσλαβ μέχρι το τέλος της σεζόν.


" Έχω αγωνιστεί σε όλα τα ματς. Ο προπονητής (σ.σ.:Κάρελ Στάνερ) με χρησιμοποιεί ως αλλαγή (σ.σ.:στο ματς με την Μποέμιανς ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα) κρίνοντας πως έτσι μπορώ να φανώ πιο χρήσιμος για την ομάδα.

Δεν περίμενα να βρω ένα τόσο οργανωμένο και καλό πρωτάθλημα με ωραία γήπεδα. Πρόκειται για ένα δυνατό πρωτάθλημα με ομάδες που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην ταχύτητα. Συγκριτικά με το ελληνικό θα έλεγα πως είναι λιγότερο τεχνικό".

Ο Ελίνι Δημούτσος στο Sport24.gr


Ο ταλαντούχος μέσος πριν πάρει την απόφαση να μετακομίσει στην Τσεχία ζήτησε και τη γνώμη του Λουκά Βύντρα.


" Αρχικά είχα κάποιες επιφυλάξεις. Ρώτησα και τον Λουκά και έμαθα κάποια πράγματα. Δεν ήταν πάντως τόσο σημαντικός ο ρόλος του στην απόφαση μου, απλά μου είπε καλά λόγια.

Με ήθελαν πολύ στη Μλάντα και τα χρονικά όρια είχαν στενέψει αφού είχε λήξει η μεταγραφική περίοδος. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε αντίρρηση και έτσι μεταπήδησα στη Μλάντα Μπόλεσλαβ. Ήρθα εδώ για να παίζω".


Πρωτόγνωρη η εμπειρία του εξωτερικού για τον Ελίνι Δημούτσο που δείχνει να έχει εγκλιματισθεί στο νέο του περιβάλλον. Τρανή απόδειξη το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Τσεχίας κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν.


"Σίγουρα μου λείπουν πολλά πράγματα αλλά προσαρμόζομαι όσο περνάει ο καιρός και προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου στην ομάδα".

Ο Ελίνι Δημούτσος στο Sport24.gr


Ο δανεισμός του εκπνέει το καλοκαίρι. Η επιθυμία του να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό είναι δεδομένη ωστόσο όπως τονίζει στο Sport24.gr δεν υπάρχει προς το παρόν κάτι χειροπιαστό.


" Δεν ξέρω πραγματικά τι θα συμβεί το καλοκαίρι. Δεν έχω μιλήσει ακόμη με κανέναν. Θα ήθελα να επιστρέψω στον Παναθηναϊκό, όμως προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαρίσει κάτι".


Στο τσεχικό πρωτάθλημα πραγματοποιείται παρέλαση σκάουτερ σε κάθε αγωνιστική με την Μπουντεσλίγκα ν’αποτελεί καταφύγιο για πολλούς Τσέχους ποδοσφαιριστές.

" Η Μλάντα αποτελεί μία καλή ευκαιρία για μένα προκειμένου να δείξω τι αξίζω. Άλλωστε απ’ότι γνωρίζω σε όλα τα παιχνίδια του τσεχικού πρωταθλήματος υπάρχουν σκάουτερ απ’όλες τις ομάδες της Ευρώπης.

Είναι χαρακτηριστικό πως αρκετοί παίκτες έχουν καταλήξει σε ομάδες της Μπουντεσλίγκα καθώς ταιριάζει περισσότερο με τη φιλοσοφία των Τσέχων ποδοσφαιριστών. Στην Τσεχία στηρίζουν τους παίκτες τους προκειμένου να βελτιωθούν και να ανέβουν σε υψηλότερο επίπεδο".

Ο Ελίνι Δημούτσος στο Sport24.gr


Ο Ελίνι Δημούτσος ασφαλώς και θα ήθελε να σταδιοδρομήσει σε σύλλογο του εξωτερικού δίχως ωστόσο να αποτελεί αυτοσκοπό του.


" Δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση, ούτε μπορώ να κάνω διαχωρισμούς. Εξαρτάται από τις προτάσεις που θα έρθουν το που θα καταλήξω".


Ο άσος της Μλάντα Μπόλεσλαβ αισθάνεται τυχερός για το γεγονός πως στον Παναθηναϊκό βρήκε τις κατάλληλες συνθήκες για να αποκτήσει περισσότερες ποδοσφαιρικές παραστάσεις με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στην αναμέτρηση κόντρα στην Μπαρτσελόνα τον περασμένο Νοέμβριο στο Τσάμπιονς Λιγκ.


" Οι εμπειρίες που έζησα με βοήθησαν πολύ να εξελιχθώ ειδικά τον πρώτο χρόνο. Έμαθα πολλά πράγματα σε λίγο χρόνο. Έκανα προπονήσεις στο πλευρό μεγάλων παικτών και απέκτησα μεγάλες εμπειρίες παίζοντας ακόμη και στο Τσάμπιονς Λιγκ".

Ο Ελίνι Δημούτσος στο Sport24.gr


Με σεβασμό και εκτίμηση αναφέρεται στον Τζιμπρίλ Σισέ.


" Είναι πολύ διάσημος και έχει πάντα στραμμένο το ενδιαφέρον πάνω του σε ότι κάνει. Είναι ένας πολύ φυσιολογικός άνθρωπος. Τα γκολ του στον αγωνιστικό χώρο μιλούν για εκείνον".


Όσο για τα όνειρα του, ο Ελίνι Δημούτσος έχει μάθει να διατηρεί χαμηλούς τόνους.


" Τα όνειρα δεν περιορίζονται. Μπορείς να βρεθείς ψηλά και να έχεις μεγάλες φιλοδοξίες, όμως την ίδια στιγμή να καταλήξεις και στη Β΄ Εθνική. Είναι λεπτές ισορροπίες και ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Χρειάζεται δουλειά και χαμηλούς τόνους".

Δείτε τον Ελίνι Δημούτσο εν δράσει


TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ