ΕΥΡΩΠΗ

Μπάγερν - Τσέλσι 5-4 (πέναλτι)

Μπάγερν - Τσέλσι 5-4 (πέναλτι)

Η Μπάγερν κατέκτησε το Super Cup Ευρώπης, καθώς επικράτησε της Τσέλσι με 5-4 στα πέναλτι. Μοιραίος ο Λουκακού για τους "μπλε". Πλούσιο θέαμα σε κανονική διάρκεια και παράταση, με τους Βαυαρούς να ισοφαρίζουν σε 2-2 στο 120'+1 (videos).

Το πρώτο ευρωπαϊκό Super Cup της ιστορίας της κατέκτησε η Μπάγερν Μονάχου, που επικράτησε της Τσέλσι με 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι, μετά από ένα χορταστικό ματς σε κανονική διάρκεια και παράταση.

Το σκορ στο "Eden Stadium" της Πράγας άνοιξε μόλις στο 8ο λεπτό για τους Λονδρέζους, με τον Σίρλε να σεντράρει από δεξιά και τον Τόρες με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση να νικάει τον Νόιερ για το 1-0.

Δείτε το live της αναμέτρησης που επιμελήθηκε ο Βαγγέλης Σταματόπουλος.

Ωστόσο, με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (47'), ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη για την περασμένη σεζόν, Φρανκ Ριμπερί, με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να χάνουν εκατέρωθεν ευκαιρίες για να προηγηθούν, με σημαντικότερη την κεφαλιά του Ιβάνοβιτς στο 78ο λεπτό, που σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Νόιερ. Επτά λεπτά αργότερα, οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν, όταν ο Ραμίρες αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα κι εν συνεχεία την κόκκινη του διαιτητή για ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Γκέτσε.

Το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος του 90λέπτου και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί, ο Εντέν Αζάρ χρειάστηκε μόλις τρία λεπτά για να κάνει το 2-1 για την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, όταν απέφυγε με ωραίο τρόπο τους Λαμ και Μπόατενγκ και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ.

Η πίεση των Βαυαρών εντάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, αλλά ο Τσεχ έλεγε διαρκώς "όχι" στους αντιπάλους του, αποκρούοντας τις κεφαλιές των Μάντζουκιτς και Μαρτίνεθ. Τελικά, όμως, στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Ισπανός ήταν αυτός που λύτρωσε την πρωταθλήτρια Ευρώπης, όταν μετά από πάσα του Ντάντε πλάσαρε εύστοχα από κοντά και οδήγησε το παιχνίδι στα πέναλτι.

Η διαδικασία ξεκίνησε με τον Αλάμπα να ευστοχεί και να τον ακολουθούν κατά σειρά οι Λουίζ, Κρος, Οσκάρ, Λαμ, Λάμπαρντ, Ριμπερί, Κόουλ και Σακίρι, για να διαμορφωθεί το σκορ σε 5-4 υπέρ της γερμανικής ομάδας. Το τελευταίο πέναλτι της Τσέλσι εκτέλεσε ο Ρομελού Λουκακού, ο οποίος πλάσαρε αδύναμα, με συνέπεια ο Νόιερ να μπλοκάρει την μπάλα και να χαρίσει στην ομάδα του το τρόπαιο.

Έτσι, η Μπάγερν μπήκε στο γκρουπ των ομάδων που έχουν κατακτήσει όλους τους μεγάλους ευρωπαϊκούς τίτλους (Champions League/Κύπελλο Πρωταθλητριών, Κύπελλο Κυπελλούχων, Europa League/Κύπελλο UEFA, Super Cup) μαζί με τις Γιουβέντους, Άγιαξ, Μπαρτσελόνα και Τσέλσι.

Όσον αφορά στην κόντρα των προπονητών των δύο ομάδων, ο Πεπ Γουαρδιόλα σημείωσε την 7η νίκη του επί του Ζοζέ Μουρίνιο, με τον Πορτογάλο να έχει τρεις στα μεταξύ τους παιχνίδια.

ΜΠΑΓΕΡΝ (Γουαρδιόλα): Νόιερ, Ραφίνια (56' Μαρτίνεθ), Ντάντε, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Λαμ, Ρόμπεν (96' Σακίρι), Μίλερ (71' Γκέτσε), Κρος, Ριμπερί, Μάντζουκιτς

ΤΣΕΛΣΙ (Μουρίνιο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Λουίζ, Κόουλ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Σίρλε (87' Μίκελ), Οσκάρ, Αζάρ (113' Τέρι), Τόρες (98' Λουκακού)

Τα γκολ του αγώνα:

Η διαδικασία των πέναλτι:

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ