ΕΥΡΩΠΗ

Ξανά στον αγωνιστικό χώρο οι απονομές των τροπαίων

Real Madrid's Sergio Ramos holds the trophy as he celebrates with teammates winning the Champions League final soccer match between Real Madrid and Atletico Madrid at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, May 28, 2016. Real Madrid won 5-4 on penalties after the match ended 1-1 after extra time. (AP Photo/Andrew Medichini)
Real Madrid's Sergio Ramos holds the trophy as he celebrates with teammates winning the Champions League final soccer match between Real Madrid and Atletico Madrid at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, May 28, 2016. Real Madrid won 5-4 on penalties after the match ended 1-1 after extra time. (AP Photo/Andrew Medichini) AP

Η απονομή των τροπαίων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις επιστρέφει στον αγωνιστικό χώρο, μετά από το... πείραμα της κερκίδας.

Η UEFA αποφάσισε οι απονομές των τροπαίων στις διοργανώσεις της να "κατέβουν" από την κερκίδα και να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο.

Η αρχή θα γίνει με τον τελικό του Europa League στις 24 Μαΐου, με τον αρχηγό του Άγιαξ ή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να παραλαμβάνει το τρόπαιο από τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, Αλεκσάντερ Τσέφεριν, στο χορτάρι της "Φρεντς Αρένα" της Στοκχόλμης.

Η ίδια τελετή θα πραγματοποιηθεί πάνω σε ειδική βάση που θα στηθεί μέσα σε πέντε λεπτά και στο "Μιλένιουμ" του Κάρντιφ στις 3 Ιουλίου, στον τελικό του Champions League.

"Ο αγωνιστικός χώρος είναι η σκηνή των παικτών και είναι ταιριαστό τα επιτεύγματά τους να γιορτάζονται εκεί. Επίσης, είναι πιο λογικό οι επίσημοι να κατεβαίνουν κάτω από τις κερκίδες στους παίκτες, στην περιοχή τους, και να αποτίουν τιμή απονέμοντας το τρόπαιο και τα μετάλλια στον αγωνιστικό χώρο", δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA.

"Οι ποδοσφαιριστές θα μπορούν να πανηγυρίζουν με τους συμπαίκτες τους στο γήπεδο σε πλήρη θέα για τους φιλάθλους, χωρίς παρεμβολές. Επιπλέον, όλοι οι φίλαθλοι θα έχουν τέλεια θέα της άρσης του τροπαίου από όπου κι αν κάθονται στο γήπεδο".

Photo credits: AP Photo/Andrew Medichini

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ