ΕΥΡΩΠΗ

Κατρακύλα για την Ελλάδα, έπεσε στην 15η θέση

Κατρακύλα για την Ελλάδα, έπεσε στην 15η θέση
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι ήττες για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και ο αποκλεισμός τους από τα πλέι οφ του Champions League, έφεραν και την Ελλάδα στην 15η θέση του UEFA Ranking, αφού μας πέρασε πλέον και η Κροατία.

Όταν δε νικάς, όταν γνωρίζεις αποκλεισμούς, μοιραία αυτό θα φανεί και στην ειδική βαθμολογία της UEFA. Έτσι, λοιπόν, δεν πρέπει να μας προξενεί εντύπωση το γεγονός πως μας πέρασε στο Ranking της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και η Κροατία, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να βρίσκεται πλέον στην 15η θέση.

Μπορεί οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ να συνεχίζουν στα πλέι οφ του Europa League, όμως έχει τεθεί σε κίνδυνο ακόμα και η δεύτερη εκπρόσωπος που έχει η χώρα μας στα προκριματικά του Champions League.

Η Ελλάδα μετρά 22.800 βαθμούς, 75 λιγότερους από την Κροατία, ενώ οι Τούρκοι και οι Τσέχοι έχουν απομακρυνθεί πάρα πολύ από την χώρα μας, ευρισκόμενοι στην 10η και 11η θέση με 31.100 και 29.375 βαθμούς αντίστοιχα.

Πλέον, περιμένουμε χαρές από Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα, με την ελπίδα να τα καταφέρουν και οι τρεις ομάδες μας απέναντι σε ΑΪΚ Στοκχόλμης, Σεντ Ετιέν και Άλκμααρ.

Σε περίπτωση που οι ομάδες μας δεν πάνε καλά και η Ελλάδα υποχωρήσει στην 16η θέση, τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα. Οι δυο ομάδες στο Champions League θα γίνουν μία, ενώ θα διατηρήσουμε τρεις ομάδες στο Europa. Ο πρωταθλητής Ελλάδας θα ξεκινήσει από τον δεύτερο γύρο (από τα μέσα Ιουλίου δηλαδή), ενώ οι ομάδες που θα πάνε στην δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση, θα ξεκινούν από τον πρώτο και δεύτερο προκριματικό γύρο.

Κατρακύλα για την Ελλάδα, έπεσε στην 15η θέση

Photo Credits: Action Images

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ