ΕΥΡΩΠΗ

Καλοκαίρι 2016: Σε ποιον γύρο θα μπουν οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη

Καλοκαίρι 2016: Σε ποιον γύρο θα μπουν οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη
Champions League και Europa League

Δείτε αναλυτικά σε ποια φάση του Champions League και του Europa League θα ξεκινήσουν το επόμενο καλοκαίρι οι ελληνικές ομάδες οι οποίες λένε αντίο στην απευθείας συμμετοχή στους ομίλους.

Την ώρα που έχουν πάρει "φωτιά" οι μάχες των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη, επιχειρούμε μία πρώτη προσέγγιση στην επόμενη σεζόν όπου χάνουμε την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους τόσο του Champions League όσο και του Europa League.

Η απώλεια προήλθε από το γεγονός ότι η Ελλάδα βρέθηκε στην 13η θέση (31.900 βαθμούς), την ώρα που το όριο για την απευθείας εκπροσώπηση στους ομίλους των δύο διοργανώσεων είναι η 12η θέση. Εκεί βρίσκουμε την Τουρκία με 32.600.

Αυτό που δεν αλλάζει είναι ο αριθμός των ευρωπαϊκών εισιτηρίων. Η χώρα μας διατηρεί 2 ομάδες στο Champions League και 3 στο Europa League. Αναλυτικά:

Champions League (2 ομάδες)

  • Πρωταθλητής: Τρίτος προκριματικός γύρος *
  • Δεύτερος: Τρίτος προκριματικός γύρος

* Η μοναδική περίπτωση να μπορέσει να προκριθεί απευθείας στους ομίλους, είναι αν ο κάτοχος του Champions League του 2016, αλλά και ο κάτοχος του Europa League του 2016 έχουν απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League από το πρωτάθλημα της χώρας τους.

Europa League (3 ομάδες)

  • Kυπελλούχος: Τρίτος προκριματικός γύρος
  • Δεύτερο εισιτήριο: Τρίτος προκριματικός γύρος
  • Τρίτο εισιτήριο: Δεύτερος προκριματικός γύρος

Παράδειγμα με βάση τα φετινά εισιτήρια:

Ολυμπιακός: Χάνει την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους και ξεκινά, όπως και ο Παναθηναϊκός, στον τρίτο προκριματικό. ΑΛΛΑ συμμετέχει στο μονοπάτι των πρωταθλητών. Εκεί θα είναι σίγουρα στους ισχυρούς και θα έχει πχ αντιπάλους για τους ομίλους όπως αυτούς του ΑΠΟΕΛ: την Μίντιλαντ και την Αστάνα. Θυμίζουμε ότι στα πλέι-οφ η κυπριακή ομάδα ως ισχυρή είχε πιθανές αντιπάλους τις Παρτίζαν Βελιγραδίου, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Σκεντέρμπεου, Αστάνα και Μάλμε.

O πρωταθλητής λοιπόν μπαίνει στο μονοπάτι των πρωταθλητών και δεν θα έχει ως πιθανούς αντιπάλους τον 4ο της Αγγλίας (φέτος η Μάντσεστερ) ή τον 4ο της Ισπανίας (Βαλένθια). Έχει ξανασυμβεί αυτό για τον Ολυμπιακό, επί Κετσπάγια, όταν από το μονοπάτι των πρωταθλητών μπήκε ομίλους καθώς απέκλεισε Σλόβαν Μπρατισλάβας και Σέριφ Τίρασπολ.

Παναθηναϊκός: Δεν αλλάζει κάτι, ξεκινά από τον τρίτο προκριματικό γύρο.

Αστέρας Τρίπολης: Χάνει την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους και ξεκινά από τον τρίτο προκριματικό γύρο.

Ατρόμητος: Δεν αλλάζει κάτι, ξεκινά από τον τρίτο προκριματικό γύρο.

ΠΑΟΚ: Δεν αλλάζει κάτι, ξεκινά από τον δεύτερο προκριματικό γύρο.

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ