Έρχονται σημαντικές αλλαγές στο Champions League - Ευρώπη - SPORT 24
ΕΥΡΩΠΗ

Έρχονται σημαντικές αλλαγές στο Champions League

Αλεξάντερ Σεφερίν

Έρχονται σημαντικές αλλαγές στο Champions League

Λίγες ημέρες μετά το δημοσίευμα της Gazzetta dello Sport για αλλαγές στο Champions League, ήρθε και η επιβεβαίωση από τον υποψήφιο πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Σεφερίν.

Τα τελευταία χρόνια μαίνεται ένας πόλεμος ανάμεσα στα κορυφαία κλαμπ του κόσμου και την UEFA. Οι ομάδες ζητούν περισσότερα χρήματα για να... ταΐσουν τις απαιτήσεις των ακριβών τους αστέρων και χρησιμοποιούν το χαρτί της κλειστής λίγκας με σκοπό να πιέσουν την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να αυξήσει τα χρήματα που μοιράζει στις διοργανώσεις της.

Το πρώτο αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, αφού η νέα συμφωνία της UEFA με τους διοργανωτές του Champions League και του Europa League έχει αυξήσει κατακόρυφα τα έσοδα των ομάδων. Αυτό όμως δεν αρκεί...

Στο τραπέζι παραμένει πάντα η δημιουργία μίας Ευρωπαϊκής κλειστής λίγκας και όπως φαίνεται στην UEFA με την εκλογή του νέου προέδρου (θα γίνει στις 14/9 στην Αθήνα) θα βάλουν ένα οριστικό τέλος σε τέτοιου είδους σενάρια.

Αυτό σύμφωνα με τον υποψήφιο πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Σεφερίν. Ο Σλοβένος παράγοντας αποκάλυψε πως στα σκαριά υπάρχουν σημαντικές διεργασίες για αλλαγές καταρχάς στο Champions League, που μπορεί να ανακοινωθούν ακόμα και αυτή την Παρασκευή!

Φυσικά αυτές θα αφορούν αυξημένα έσοδα στις ομάδες και αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα συμμετέχουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Απλά εμείς να θυμίσουμε το αποκαλυπτικό θέμα της "Gazzetta dello Sport" για προνόμια σε ιστορικές ομάδες και ισχυρές χώρες.

Ζηλεύουν την Premier League

Φυσικά θέμα συζήτησης αποτελεί το πως γίνεται η τελευταία ομάδα της Premier League να έχει εξασφαλισμένα έσοδα 97.000.000 λιρών και αντίστοιχα η κάτοχος του Champions League μόλις 81.000.000 λίρες.

Εκεί πατούν οι "μεγάλοι" όμως αυτονόητα προκύπτει και το ερώτημα, αν προκύψει κλειστή λίγκα, πως θα συμμετέχουν σε αυτή αγγλικοί σύλλογοι χάνοντας μεγάλο μέρος των εσόδων τους.

"Ένα από τα πρώτα θέματα που θα συζητηθούν είναι οι σχέσεις με τις μεγάλες ομάδες. Γνώμη μου είναι πως μια κλειστή λίγκα με λίγες ομάδες και χωρίς να μπορεί να μπει κάποια άλλη μέσα, βγαίνει εκτός συζήτησης. Θα σημάνει πόλεμο μεταξύ ομάδων και της ΟΥΕΦΑ", είπε χαρακτηριστικά ο Αλεξάντερ Σεφερίν (που έχει τη στήριξη 20 ομοσπονδιών) για το θέμα και συνέχισε:

"Εάν θέλουν περισσότερα χρήματα τότε μπορούμε να δουλέψουμε σε αυτό. Είναι το πρώτο γεγονός στον κόσμο, αλλά δεν φέρνει όσα χρήματα θα μπορούσε".

Την ίδια ώρα αναφορά έγινε στο φαινόμενο της βίας και του ρατσισμού που μεγαλώνει και τα σκάνδαλα των τελευταίων μηνών σε UEFA και FIFA. Το μόνο σίγουρο είναι πως στην Αθήνα θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

SHARE:
ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Διαβάσαμε όλα τα σχολικά βιβλία Θρησκευτικών και καταλάβαμε αυτά!

Ένας δημοσιογράφος διάβασε τα Θρησκευτικά όλων των τάξεων δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου και κατέγραψε τα συμπεράσματά του.

TV

TV

Κι αν πέθαινε ο Τσάντλερ; Ένα 'επεισόδιο' των Friends σκέτο κλάμα

Ένας μέγας φαν των Friends αποφάσισε να μετατρέψει την απορία του σε ένα απολαυστικά πετυχημένο επεισόδιο. Με έξτρα black humor όπως αρμόζει στον 'εκλιπόντα'.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Περιέφεραν καθιστό στο θρόνο του, νεκρό παλαιοημερολογίτη Μητροπολίτη

Η Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλάδος έρχεται στην επικαιρότητα για έναν διαφορετικό λόγο (Pics)

ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ

ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ

Ο Έλληνας ηθοποιός που ήταν η φωνή του Χαχανούλη και του Σκουντούφλη

Η φωνή του Χαχανούλη και του Σκουντούφλη ανήκει σε έναν από τους σημαντικότερους θεατρικούς ηθοποιούς μας. Ποια παράσταση ανεβάζει αυτό τον καιρό (Vid)

 
UNIQUE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24