ΕΥΡΩΠΗ

Ένας στόπερ είναι ο πρώτος σκόρερ της Ελβετίας

Ένας στόπερ είναι ο πρώτος σκόρερ της Ελβετίας

Υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει περισσότερες φορές φέτος από τον Λιονέλ Μέσι, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Λουίς Σουάρες και τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι. Και είναι Ελβετός αμυντικός! Ο Ρέτο Τσίγκλερ γράφει ιστορία...

Ο Ρέτο Τσίγκλερ υπήρξε ένα από τα καλύτερα αριστερά μπακ στον κόσμο πριν από μερικά χρόνια, ωστόσο οι επιλογές του δεν του βγήκαν σε καλό, με συνέπεια να χαθεί στα παγωμένα γήπεδα της Ελβετίας.

Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του με τη Σαμπντόρια του προσέφεραν μεταγραφή στη Γιουβέντους το καλοκαίρι του 2011, ωστόσο δεν "κόλλησε" ποτέ με τον Αντόνιο Κόντε στο 3-5-2 του Ιταλού τεχνικού, με συνέπεια να μην σημειώσει ούτε μία συμμετοχή στο πρωτάθλημα με τους μόνιμους πρωταθλητές.

Δανεισμοί σε Φενέρμπαχτσε, Λοκομοτίβ Μόσχας και Σασουόλο τον έφεραν εκτός ραντάρ και τον Ιανουάριο του 2015 υπέγραψε εξάμηνο συμβόλαιο με τη Σιόν.

Fast forward μερικούς μήνες και ο Ελβετός διεθνής αμυντικός φιγουράρει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα πίσω από την άπιαστη Βασιλεία και στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ μαζί με τον Εζιάν Αλιόσκι της Λουγκάνο, με οκτώ τέρματα.

Μάλιστα, το επίτευγμά του είναι ακόμα μεγαλύτερο εάν συνυπολογιστεί ότι ο 30χρονος ποδοσφαιριστής δεν κάνει πλέον τις επελάσεις που έκανε τα προηγούμενα χρόνια από την αριστερή πτέρυγα, αλλά έχει μετατοπιστεί στο κέντρο της άμυνας.

Ο αρχηγός του ελβετικού συλλόγου μετράει τέσσερα γκολ από εκτελέσεις πέναλτι, ακόμα ένα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ένα με μακρινό σουτ και τέλος δύο γκολ με κεφαλιές, όλα αυτά σε έντεκα αναμετρήσεις για την ελβετική Super League.

Κι αν αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετά εντυπωσιακό, ο διεθνής μπακ έχει σκοράρει περισσότερες φορές στο πρωτάθλημα από τον Λιονέλ Μέσι, τον Λουίς Σουάρες, τον Νεϊμάρ, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Αντουάν Γκριεζμάν, τον Ντιέγκο Κόστα, τον Σέρχιο Αγκουέρο και τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι!





TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ