ΕΥΡΩΠΗ

Αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε Σιόν και Ίρτις

Αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε Σιόν και Ίρτις
AP PHOTO/THANASSIS STAVRAKIS

Η UEFA επέβαλε ποινές σε τέσσερις συλλόγους για παραβάσεις του Financial Fair Play, μεταξύ άλλων και δύο αποκλεισμούς από διεθνείς διοργανώσεις.

Το Σώμα Οικονομικού Ελέγχου της UEFA ανακοίνωσε τις ποινές για τις τέσσερις ομάδες, πλην του Παναθηναϊκού, που την απασχόλησαν μέσα στο 2018. Σε δύο εξ αυτών, μάλιστα, επέβαλε ποινή αποκλεισμού από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Πιο βαρύς ήταν ο "πέλεκυς" στην ελβετική Σιόν, η οποία τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από όποιο διεθνές τουρνουά αποκτήσει "εισιτήριο" μέσω των εγχώριων διοργανώσεων για το 2018-2019 και το 2019-2020, καθώς και με πρόστιμο 235.000 ευρώ.

Αιτία ήταν η καθυστερημένη καταβολή του ποσού των 950.000 ευρώ για την απόκτηση του Ισμαέλ Γιαρτέι το καλοκαίρι του 2014. Οι Ελβετοί όφειλαν να καταβάλουν το ποσό μέχρι τις 31 Μαρτίου 2016, ωστόσο καθυστέρησαν και σύμφωνα με την UEFA, παρουσίασαν και ψευδή στοιχεία για την αποπληρωμή, με συνέπεια να πάρουν άδεια συμμετοχής στο Europa League 2016-2017.

Η Ίρτις από το Καζακστάν τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από την επόμενη ευρωπαϊκή διοργάνωση που θα προκριθεί εντός τριών ετών, με τριετών αναστολή, εξαιτίας παραβίασης των κανονισμών του Financial Fair Play για φορολογικές οφειλές. Επιπλέον, επιβλήθηκε πρόστιμο 440.000 ευρώ, ισόποσο με τα έσοδα από την παρουσία της στα προκριματικά του Europa League 2017-2018, για το οποίο πήρε άδεια συμμετοχής, παρά τις παρατυπίες.

Τέλος, με πρόστιμο 215.000 ευρώ τιμωρήθηκαν η Τίρανα από την Αλβανία και η Βοϊβοντίνα από τη Σερβία, για μικρότερες παραβιάσεις κανονισμών.

Photo credits: AP Photo/Thanassis Stavrakis

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ