ΕΥΡΩΠΗ

2010-2016: Το Deja Vu για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

2010-2016: Το Deja Vu για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Κοινό βίωμα για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ δυο φορές μέσα σε διάστημα έξι ετών. Το Sport24.gr θυμίζει τι συνέβη το 2010 για τις δυο ομάδες και πώς κατά διαβολική σύμπτωση επαναλήφθηκε το 2016 (VIDEOS).

Βγαλμένο από χολιγουντιανό σενάριο να ήταν, θα το λέγαμε τραβηγμένο από τα μαλλιά. Και όμως, πολλές φορές η μοίρα παίζει τα δικά της περίεργα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ μέσα σε διάστημα έξι ετών βίωσαν το ίδιο πράγμα δυο φορές την ίδια περίοδο. Και εξηγούμαστε...

Το 2010 και ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης μόλις είχε αναλάβει μεγαλομέτοχος των Πειραιωτών, ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Νίκη με 2-1 στο Φάληρο, ήττα 1-0 στο Ισραήλ και ευρωπαϊκός αποκλεισμός. Τότε, ήταν στα προκριματικά του Europa League, επομένως δεν υπήρχε συνέχεια εν αντιθέσει με τώρα.

Την ίδια χρονιά, ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τον Άγιαξ στα προκριματικά του Champions League και έφερε 1-1 στο Άμστερνταμ. Η ρεβάνς ήταν στην Τούμπα και η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε το πάνω χέρι. Προηγήθηκε νωρίς με τον Βιεϊρίνια, οι Ολλανδοί το γύρισαν με τρία γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης και απλά ο Δικέφαλος ισοφάρισε 3-3. Ο αποκλεισμός όμως δεν αποφεύχθηκε από τον Αίαντα.

Φέτος, ο Ολυμπιακός έπαιξε και πάλι με ομάδα του Ισραήλ, την Χάποελ Μπερ Σεβά. Μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα στο Φάληρο, στη ρεβάνς οι γηπεδούχοι με γκολ του Τζέντεκ στο 79' νίκησαν 1-0 και απέκλεισαν τους "ερυθρόλευκους". Ίδιο σκορ και ίδια νεύρα από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος έξι χρόνια πριν δεν ήθελε να επιστρέψουν οι Λίνεν, Ντιόγκο στην Αθήνα και φέτος το ίδιο ισχύει με... όλους.

Όσο για τον "Δικέφαλο", έπαιξε πάλι με τον Άγιαξ, το σκορ του πρώτου αγώνα ήταν 1-1 όπως και το 2010, για να περάσει ο Άγιαξ μέσα στην Τούμπα. Μάλιστα, όπως και τότε, δέχτηκε γκολ νωρίς (στο 4' ο Κλάους), αλλά το γύρισε με δυο τέρματα του Κλάασεν στο τέλος του πρώτου μέρους με πέναλτι και στο 87' με σουτ. Ίδιο σκηνικό για τον ΠΑΟΚ με τον ίδιο αντίπαλο, την ίδια χρονιά με τον Ολυμπιακό.

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ