EUROPA LEAGUE

Ζάχοβιτς: "Ξέρουμε τα πάντα για τον Παναθηναϊκό"

Ζάχοβιτς: "Ξέρουμε τα πάντα για τον Παναθηναϊκό"
Ζάχοβιτς

Ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς μίλησε για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, για τον οποίο όπως είπε στην Μάριμπορ γνωρίζουν τα πάντα.

"Για εμάς είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις η συμμετοχή σε αυτόν τον όμιλο. Έχουμε μια νεανική ομάδα, αλλά και θετική σκέψη, αυτοπεποίθηση, φιλοδοξίες και πίστη στις δυνατότητές μας.

Ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό κι έτσι, ό,τι και να γίνει, κερδισμένοι θα είμαστε", είπε αρχικά στην Sportday ο τεχνικός διευθυντής της Μάριμπορ.

Για τον Παναθηναϊκό τι γνωρίζετε; Ξέρετε πως δεν βρίσκεται και στα καλύτερά του τη δεδομένη στιγμή. Μπορεί αυτό να αποβεί εις όφελος της Μάριμπορ;

"Η κατάσταση του Παναθηναϊκού είναι πολύ επικίνδυνη για εμάς, αφού είναι λογικό να δείξει αντίδραση. Δεν θ' αντιμετωπίσουμε μια ενδεχομένως υπεροπτική ομάδα. Ξέρουμε τα πάντα. Τον προπονητή και τη φιλοσοφία του, τον Κατσουράνη, από τα πόδια του οποίου περνάει όλο το παιχνίδι, τον Μπουμσόνγκ, ο οποίος συντονίζει όλη την άμυνα, τον Κουίνσι που για μένα είναι το επιθετικό βαρόμετρο και τον Σισοκό, ο οποίος δείχνει την ποιότητά του στο ξεκίνημα της σεζόν".

Σε κάθε περίπτωση όμως, η Μάριμπορ κι ο Παναθηναϊκός δεν μπορούν να λογίζονται φαβορί για την πρόκριση από αυτόν τον όμιλο.

"Δεν νομίζω. Στην Ευρώπη, η ιστορία, η εμπειρία, η φανέλα παίζουν μεγάλο ρόλο. Κι ο Παναθηναϊκός έχει το βαρύτερο όνομα απ' όλες τις ομάδες του ομίλου, συνεπώς για μένα, ξεκινάει από την pole position του γκρουπ! Όσο για εμάς, σου είπα. Έχουμε τις φιλοδοξίες μας και σκοπεύουμε να είμαστε καλύτεροι από την προηγούμενη συμμετοχή μας. Αν τώρα κερδίσουμε απόψε, τα πάντα γίνονται".

Για εσένα το παιχνίδι, συγκεκριμένα με τον Παναθηναϊκό λέει κάτι παραπάνω λόγω της αλλοτινής σου θητείας στον Ολυμπιακό;

"Όχι, δεν είναι κάτι το ξεχωριστό για μένα. Είναι πάντα πολύ ευχάριστο να συναντιέμαι με μια ελληνική ομάδα, αλλά έως εκεί".

Επαφές με την Ελλάδα έχεις διατηρήσει; Παρακολουθείς τα ποδοσφαιρικά τεκταινόμενα; Για τον Ολυμπιακό μαθαίνεις;

"Φυσικά! Εχω ακόμη (σ.σ.: γέλια) μερικούς πολύ καλούς φίλους στην Ελλάδα, οι οποίοι φροντίζουν να με ενημερώνουν. Κι ειδικά για τον Ολυμπιακό μαθαίνω και ξέρω τα πάντα. Βλέπεις, παραμένω οπαδός οποιασδήποτε ομάδας αγωνίστηκα και το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό".

Δηλαδή θα μπορούσες, όπως κάποτε δούλεψες στην Ελλάδα, να το ξανακάνεις, αυτή τη φορά ως τεχνικός διευθυντής;

«"Γιατί όχι; Γι' αυτό συνεχίζω να δουλεύω σκληρά, για να μπορέσω, αν δοθεί κάποια ευκαιρία να βελτιώσω τις επαγγελματικές μου συνθήκες. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις, είναι γεμάτο εκπλήξεις σε κάθε στιγμή του, σίγουρα όμως δεν θα ήμουν αρνητικός".

Εσείς διαβάστε: Καλή προϊστορία με ομάδες από την Σλοβενία, Αντίπαλος του Παναθηναϊκού ο... καιρός, Φερέιρα: "Να λύσουμε την επιθετική μας δυστοκία", Τα είπαν σε καλό κλίμα Αλαφούζος, Βγενόπουλος, Κουίνσι: "Να είμαστε πιο συμπαγής ομάδα και να παίξουμε καλύτερα", Πτήση χωρίς ταλαιπωρία για τον Παναθηναϊκό, Μπουμσόνγκ: "Ενωμένοι μπορούμε τα πάντα".

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ