EUROPA LEAGUE

Χτίζει παράδοση με αγγλικές ομάδες η Μίντιλαντ

Χτίζει παράδοση με αγγλικές ομάδες η Μίντιλαντ

Η Μίντιλαντ κατάφερε το βράδυ της Πέμπτης (18/2) να κερδίσει με 2-1 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία δεν είναι η μοναδική ομάδα από την Αγγλία που αντιμετωπίζει τους "λύκους" και φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετώπισε τη Μίντιλαντ το βράδυ της Πέμπτης (18/2), φεύγοντας και αυτή με σκυμμένο το κεφάλι, όπως συνέβη και άλλες δυο φορές που η ομάδα από τη Δανία αντιμετώπισε αγγλική ομάδα.

Η πρώτη συνάντηση της Μίντιλαντ με αγγλική ομάδα έγινε τη σεζόν 2008-09, στον δεύτερο γύρο του, τότε, Κυπέλλου UEFA, όταν αντιμετώπισε τη Μάντσεστερ Σίτι. Έξι χρόνια μετά οι "λύκοι" κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τη Σαουθάμπτον στα πλέι-οφ του Europa League και τώρα ήταν σειρά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να αντιμετωπίσει την ομάδα από τη Δανία στη φάση των "32".

Μίντιλαντ - Μάντσεστερ Σίτι 2008-09

Πρώτη γνωριμία της Μίντιλαντ με το αγγλικό ποδόσφαιρο. Δημιουργήθηκε το 1999 και 9 χρόνια μετά αντιμετώπισε τους "πολίτες" του Μαρκ Χιουζ. Το 2008 στη Μάντσεστερ Σίτι έπαιζαν παίκτες όπως ο Τσόρλουκα, ο Στάριτζ της Λίβερπουλ ενώ στον πάγκο ήταν ο Κάσπερ Σμάιχελ που πλέον αγωνίζεται στη Λέστερ.

Ο πρώτος αγώνας ανάμεσα στις δυο ομάδες διεξήχθη στις 14 Αυγούστου 2008 στο "City of Manchester" στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου UEFA. Το γκολ του Ντάνι Όλσεν στο 15ο λεπτό έφτανε για να δώσει τη νίκη στους "λύκους" και να υποδεχτούν με σαφές προβάδισμα τη Σίτι στη Δανία.

Ο επαναληπτικός διεξήχθη δυο εβδομάδες μετά στη Δανία με τη Μάντσεστερ Σίτι να παίρνει τη νίκη με 1-0 χάρη σε αυτογκόλ του Ντάνι Καλίφ στο 90ο λεπτό, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση και εν συνεχεία στα πέναλτι.

Στη διαδικασία των πέναλτι ο Τζο Χαρτ έδειξε την κλάση του αποκρούοντας 2 εκτελέσεις των γηπεδούχων και δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του στην επόμενη φάση όπου αντιμετώπισε την Ομόνοια.

Μίντιλαντ - Σαουθάμπτον

Ήταν 20 Αυγούστου 2015 όταν η Σαουθάμπτον φιλοξένησε τη Μίντιλαντ στο "St. Mary's" για τα πλέι-οφ του Europa League. Η ομάδα από τη Δανία πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο προηγούμενη με 1-0 χάρη στο γκολ του Τιμ Σπαρβ στο 45ο λεπτό. Ο Φινλανδός μέσος ήταν μέλος των "αγίων" όταν κατέκτησαν το FA Youth Cup το 2005, γι' αυτό και δεν πανηγύρισε το τέρμα που πέτυχε.

11 λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Τζέι Ροντρίγκες μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Γουάρντ-Πρόουζ από τον Κίαν Χάνσεν, κάνοντας το σκορ 1-1, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Μια εβδομάδα μετά η Σαουθάμπτον ταξίδεψε στη Δανία για να προσπαθήσει να πάρει την πρόκριση. Δεν τα κατάφερε, όμως, καθώς Μίντιλαντ πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Μόρτεν Ράσμουσεν στο 28ο λεπτό. Αυτό το ένα γκολ έφτανε στους "λύκους" για να πάρουν την πρόκριση στους ομίλους του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Και τώρα...Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τρίτη ομάδα που φιλοξενεί η Μίντιλαντ είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι "κόκκινοι διάβολοι" έχουν, πλέον, ξεκάθαρα στο στόχαστρο την κατάκτηση του Europa League όπως δήλωσε και ο Λουίς φαν Χάαλ.

Ο Μέμφις Ντεπάι έδωσε το προβάδισμα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 37ο λεπτό και όλα έμοιαζαν να πηγαίνουν κατ' ευχήν αλλά υπολόγισαν χωρίς...τη Μίντιλαντ.

Στο 44ο λεπτό ο Πιόνε Σίστο ισοφάρισε στέλνοντας τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο και με την ψυχολογία υπέρ της. Στο 77' ο Πολ Ονουάτσου έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 2-1, αποτέλεσμα που έμελλε να είναι και το τελικό.

Σε μια εβδομάδα θα ξέρουμε αν η "μικρή", και σαν μέγεθος και σαν ηλικία, Μίντιλαντ θα καταφέρει να κάνει το "θαύμα" αποκλείοντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ