EUROPA LEAGUE

Χαμένος στην ομίχλη ο ΠΑΟΚ, ήττα 2-1 από την Κράσνονταρ

Χαμένος στην ομίχλη ο ΠΑΟΚ, ήττα 2-1 από την Κράσνονταρ
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ ξύπνησε αργά και ηττήθηκε 2-1 από την Κρασνοντάρ και πλέον μόνο με θαύμα μπορεί να περάσει στους «32» του Europa League. Απέτυχε το κάτι διαφορετικό που δοκίμασε ο Τούντορ.

Δεν ήταν ΠΑΟΚ η ομάδα που εμφανίστηκε στο Κράσνονταρ. Και μοιραία έχασε, χωρίς να φέρει μεγάλη αντίσταση στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, από τους γηπεδούχους με 2-1. Η ήττα πιθανόν βάζει τέλος στα όνειρα για συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας του Δικεφάλου, αφού πρέπει να γίνουν θαύματα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές για να βρεθεί η ομάδα του Ίγκορ Τούντορ στους «32».

Ο Κροάτης πειραματίστηκε και απέτυχε στο πιο κρίσιμο ματς των ομίλων, αφού το 4-4-2 που δοκίμασε και οι επιλογές που έκανε (είδαμε τον Σάμπο μέχρι και αριστερό μέσο) δεν του έβγαιναν με τίποτα.

Προς το τέλος, βάζοντας Πέλκα και Κίτσιου στο παιχνίδι (και λίγο αργότερα και τον Κίτσιου) και μεταφέροντας τον Ροντρίγκες στα άκρα και τον Μακ σε ρόλο δεύτερου επιθετικού, συμμαζεύτηκε κάπως η ομάδα και μπόρεσε να δημιουργήσει και τελικά να μειώσει με 2-1 με όμορφο γκολ του Μακ.

Από ‘δω και πέρα, ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει δύο νίκες (με Γκαμπάλα εντός και Ντόρτμουντ εκτός) και η Κρασνοντάρ να μην κερδίσει κανένα από τα επόμενα δύο παιχνίδια της (Ντόρτμουντ εντός και Γκαμπάλα εκτός).

Χαμένος στην ομίχλη ο ΠΑΟΚ, ήττα 2-1 από την Κράσνονταρ
INTIME SPORTS

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Στάδιο Κουμπάν

Διαιτητής: Άρνολντ Χάντερ.

Βοηθοί: Ρίτσαρντ Στόρεϊ και Άντριου Νέσον.

Επιπρόσθετοι βοηθοί: Ρέιμοντ Κρένγκλ και Μέρβιν Σμιθ.

Τέταρτος διαιτητής: Στέφεν Μπελ.

Γκολ:Αρί 33΄, Ζοαοζίνιο 67΄ (πεν.) / Μακ 91΄

Κρασνοντάρ: Ντίκαν, Γκράνγκβιστ, Καλέσιν (Μαμάεφ 69΄), Σίγκουρντσον, Τορμπίνσκι, Αχμέντοφ (Γκαζίνσκι 78΄), Λαμπόρντε (Σμολόφ 63΄), Ζοαοζίνιο, Καμπορέ, Πετρόφ, Αρί.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Κόστα, Τζαβέλλας (Κίτσιου 81΄), Τζιόλης, Χαρίσης, Μακ, Γκολάσα (Αθανασιάδης 68΄), Ροντρίγκες, Σάμπο (Πέλκας 58΄).

Κάρτες:Τορμπίνσκι 62΄, Πετρόφ 84΄, Αρί 86΄/Κόστα 43΄

Κόκκινες: -

Χαμένος στην ομίχλη ο ΠΑΟΚ, ήττα 2-1 από την Κράσνονταρ
INTIME SPORTS

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά στα πρώτα λεπτά του αγώνα, προσπαθώντας να επιβάλλει τον ρυθμό του και γίνει απειλητικός για την αντίπαλη εστία. Βέβαια Μακ και Ροντρίγκες ήταν αναποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, σε δύο-τρεις περιπτώσεις που βρέθηκαν με καλές προϋποθέσεις κοντά στην περιοχή των γηπεδούχων. Το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε δίχως κάποια αξιόλογη φάση. Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι Ρώσοι ισορροπούσαν το παιχνίδι, κόβοντας τον ρυθμό του ΠΑΟΚ που ξεκίνησε καλά.

Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση ήρθε στο 18΄ και ήταν για τους Ρώσους. Ο Αρί μπήκε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Γλύκος με εξαιρετική απόκρουση έστειλε την μπάλα κόρνερ! Στο 22΄ ο Λαμπόρντε προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος για την εστία του Γλύκου, όμως το σουτ του ήταν άστοχο από πλάγια θέση. Ο ίδιος παίκτης ένα λεπτό αργότερα επιχείρησε νέο σουτ το οποίο πέρασε άουτ. Μετά το πρώτο 20λεπτο η Κρασνοντάρ είχε την υπεροχή στο ματς, με τους Αρί και Λαμπόρντε να είναι αρκετά δραστήριοι και να ταλαιπωρούν την ασπρόμαυρη άμυνα.

Άνοιξε το σκορ η Κρασνοντάρ

Έτσι στο 33΄ ήρθε το γκολ. Ο Αχμέντοφ εκμεταλλεύτηκε το κενό στην αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ, μπήκε στην περιοχή, έβγαλε τη σέντρα η οποία βρήκε και στο πόδι του Τζαβέλλα και ο Αρί ολομόναχος στην «καρδιά» της άμυνας του ΠΑΟΚ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με καρφωτή κεφαλιά.

Μετά το γκολ ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει αλλά οι γηπεδούχοι έκλεισαν καλά τους χώρους στην άμυνα. Στο 45΄ μετά από εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα ο Τζιόλης πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα κόντραρε στα σώματα και απομακρύνθηκε. Έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 1-0.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως παρότι ο Τούντορ άλλαξε τη διάταξη παίζοντας με τέσσερις αμυντικούς και καθαρόαιμα πλάγια μπακ, η Κρασνοντάρ έκανε αρκετές πλαγιοκοπήσεις και δημιούργησε με αυτόν τον τρόπο αρκετά "ρήγματα".

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο μέρος αναζητώντας την ισοφάριση.

Χαμένος στην ομίχλη ο ΠΑΟΚ, ήττα 2-1 από την Κράσνονταρ
INTIME SPORTS

Μπήκε δυνατά ο ΠΑΟΚ στο β΄ ημίχρονο

Στο 46΄ ο Μακ έκανε ωραία κίνηση, η μπάλα κατέληξε στον Τζιόλη, όμως το σουτ του κόντραρε στα σώματα. Στο 54΄ ο Δικέφαλος κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο μετά από ωραία ενέργεια του Χαρίση που ανατράπηκε. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκάρι Ροντρίγκες, στέλνοντας ωστόσο τη μπάλα ψηλά άουτ. Στο 62΄ ο Γκολάσα κέρδισε φάουλ σε πολύ καλή θέση, λίγο έξω από την περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τζαβέλλας, στέλνοντας όμως τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια, σε μια καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ.

«Καθάρισε» το ματς η Κρασνοντάρ

Στο 66΄ ο Καμπορέ έπιασε ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Καλέσιν πήρε τη μπάλα και ανατράπηκε από τον Χαρίση μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να σφυρίζει πέναλτι.

Ο Ζοαοζίνιο ανέλαβε την εκτέλεση, ευστοχώντας και σημειώνοντας το 2-0 στο 67΄.

Στο 72΄ ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι μειώνοντας άμεσα, όμως ο Ροντρίγκες δεν κατάφερε να νικήσει τον Ντίκαν σε τετ α τετ, με τον τερματοφύλακα της Κρασνοντάρ να αποκρούσει δύσκολα διατηρώντας το μηδέν.

Μετά από ένα "τρελό" πεντάλεπτο που η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, ο ρυθμός έπεσε και στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν υπήρξε κάτι αξιοσημείωτο, με τις δύο ομάδες να δείχνουν ξεκάθαρα πως όλα έχουν κριθεί στο παιχνίδι.

Μείωσε αλλά ήταν αργά

Ωστόσο, στο 91΄ ο Μακ με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 2-1. Βέβαια ήταν πολύ αργά για να αλλάξει κάτι στο ματς.

Χαμένος στην ομίχλη ο ΠΑΟΚ, ήττα 2-1 από την Κράσνονταρ
INTIME SPORTS

Η φάση του αγώνα

Το πρώτο γκολ της Κρασνοντάρ γιατί έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε ό,τι είδαμε από εκεί και πέρα. Ηρθε σε κομβικό σημείο και έκρινε την έκβαση του αγώνα.

Διαιτητής

Ο Χάντερ ήταν καλός. Βρέθηκε κοντά σε όλες τια φάσεις και οι βοηθοί του δεν έχασαν οφσάιντ. 'Ηταν λίγο ελαστικός στον πειθαρχικό έλεγχο αλλά του έδινε το δικαίωμα και ο αγώνας

MVP

Διαλέγετε και παίρνετε από Αρί, Αχμέντοφ και Καλέσιν που έκαναν μεγάλη ζημιά στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Ηταν και οι τρεις τους πολύ δραστήριοι.

Μας άρεσε

Η παρουσία του Χαρίση. Παρά το πέναλτι που έκανε λόγω απειρίας έδειξε ότι έχει πολλά προσόντα και ο ΠΑΟΚ πρέπει να επενδύσει πάνω του.

Δεν μας άρεσε

Το πείραμα στο οποίο υπέβαλε ο Τούντορ την ομάδα του προσπαθώντας να στήσει κάτι εντελώς καινούριο που ήταν λογικό να αποτύχει.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ