EUROPA LEAGUE

Βιντιγκάλ: "Δύσκολο αλλά θα προσπαθήσουμε"

Βιντιγκάλ: "Δύσκολο αλλά θα προσπαθήσουμε"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τις δυσκολίες της ρεβάνς με τον Ολυμπιακό αναγνώρισε ο Λίτο Βιντιγκάλ, ωστόσο τόνισε ότι οι παίκτες του θα προσπαθήσουν να πάρουν την πρόκριση στο "Γ. Καραϊσκάκης". Τι δήλωσε ο Ραφαέλ Μπρακάλι.

Ρεαλιστής ο τεχνικός της Αρόουκα, Λίτο Βιντιγκάλ, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το βράδυ της Τετάρτης (24/8) ενόψει της ρεβάνς με την Ολυμπιακό την Πέμπτη (25/8, 21:45) στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει με σκορ 1-0 στην Πορτογαλία και ο Βιντιγκάλ αναγνώρισε ότι θα είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί η κατάσταση, όμως τόνισε ότι η ομάδα του θα προσπαθήσει πολύ για την πρόκριση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού της Αρόουκα:

Πώς βλέπετε τη ρεβάνς;

Πρώτα απ' όλα να δώσω συγχαρητήρια στην Πόρτο που προκρίθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, πετώντας την Ρόμα εκτός διοργάνωσης. Αυτό που πρέπει να κάνουμε στο Καραϊσκάκη είναι να αποφύγουμε τα λάθη που κάναμε στην Πορτογαλία. Δεν θα είναι καλό για το πορτογαλικό ποδόσφαιρο να μπει στους ομίλους ο Ολυμπιακός και να μείνει έξω η Αρόουκα. Κάναμε καλό ματς στην Πορτογαλία, είχαμε κλασικές ευκαιρίες, χάσαμε μία ευκαιρία από το ύψος του πέναλτι. Θα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και ποιοτικοί. Θα είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ για να περάσουμε.

Τι πρέπει να γίνει αύριο για να περάσετε στους ομίλους, βάσει του καλού ματς που έγινε στην Πορτογαλία και κυρίως μετά τη νίκη επί της Νασιονάλ;

Τα παιχνίδια είναι ξεχωριστά. Δεν έχει καμία σχέση το ματς πρωταθλήματος, αλλά ούτε και αυτό που δώσαμε με τον Ολυμπιακό στην Πορτογαλία. Εμείς θα δώσουμε το δεύτερο μέρος των πλέι οφ αύριο. Θα πρέπει να σκοράρουμε. Θα πρέπει να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί. Θα είναι δύσκολο ματς απέναντι σε μία πολύ ποιοτική ομάδα.

Θεωρείτε ότι έχετε μεγαλύτερο βάρος εσείς ή ο κ. Μπέντο;

Εμείς δεν θέλουμε να δώσουμε καμία βαρύτητα ούτε στον Ολυμπιακό, ούτε σε εμάς. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε υπεύθυνοι, να παίξουμε μπάλα και να κερδίσουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Ξέρουμε τις δυσκολίες του ματς. Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι μόνιμος πρωταθλητής τα τελευταία 20 χρόνια. Εμείς κοιτάμε να κερδίζουμε κάθε ματς ξεχωριστά.

Θεωρείτε ότι είναι επιπλέον κίνητρο για την ομάδα σας το γεγονός ότι αντιμετωπίζετε μία πιο έμπειρη ομάδα, έτσι ώστε να περάσετε στους ομίλους;

Όχι. Εμείς σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους μας, όσο έμπειροι κι αν είναι. Εμείς κοιτάμε το δικό μας παιχνίδι και όχι με βάση το παιχνίδι του αντιπάλου. Εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας.

Το γεγονός ότι είναι το πρώτο παιχνίδι του Μπέντο στο Καραϊσκάκη, θα ήταν ένα χάντικαπ για την Αρόουκα;

Για εμάς δεν υπάρχουν τέτοια χάντικαπ. Εμείς θα θέλαμε ένα γήπεδο γεμάτο. Απ' ό,τι ακούμε θα έχει 15 χιλιάδες κόσμο. Για τον κόσμο παίζεται το ποδόσφαιρο. Θέλουμε όλα τα γήπεδα να είναι γεμάτα.

Πιστεύετε ότι σε μία από τις πιο ιστορικές πόλεις του κόσμου θα χρειαστείτε τη βοήθεια των... θεών;

Ξέρετε πολύ καλά ότι εγώ δεν λέω ποιοι παίκτες θα αγωνιστούν. Επίσης δεν έχει σημασία ποιος θα παίξει, αλλά να υπάρχει μία ομαδικότητα. Ναι μεν υπάρχουν κάποιες μονάδες αρκετά καλές, αλλά οι μονάδες από μόνες τους δεν φτιάχνουν την ομάδα. Όσο για το αν θα χρειαστούμε τους θεούς, εγώ πιστεύω στην εργατικότητα, στη δουλειά, στην εξυπνάδα. Αν δουλέψουμε σωστά, ας έρθει και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια.

Ραφαέλ Μπρακάλι: "Ελπίζω ότι θα γράψουμε ιστορία"

Ο Μπρακάλι εκπροσώπησε τους παίκτες της Αρόουκα στη συνέντευξη Τύπου. Αναλυτικά η τοποθέτηση του:

Επειδή έχεις παίξει στον Παναιτωλικό και έχεις παίξει εναντίον του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, τι έχεις μεταφέρει στους συμπαίκτες σου;

Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω σε μία χώρα που έζησα δύο χρόνια και συμπεριφέρθηκαν όμορφα σε εμένα και την οικογένειά μου. Την εποχή που έπαιζα στον Παναιτωλικό ήταν διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός αντιστοιχούσε τότε με την Μπενφίκα, την Πόρτο και την Σπόρτινγκ. Εμείς στον Παναιτωλικό ήμασταν σαν την Αρούκα. Είχαμε καταφέρει δύο ισοπαλίες στην έδρα μας και είχαμε χάσει στο Καραϊσκάκη, σε ένα ματς όμως που ήταν αμφίρροπο. Εύχομαι στο αυριανό ματς να έχουμε διαφορετικό αποτέλεσμα και να βοηθήσουμε το πορτογαλικό ποδόσφαιρο με άλλη μία ομάδα στους ομίλους.

Η νίκη και το γεγονός ότι η Πόρτο κατάφερε να περάσει την Ρόμα, μπορεί να σας εμπνεύσει;

Η Πόρτο είναι μεγάλη ομάδα και κατάφερε μετά από σκληρή δουλειά να πάρει τη νίκη στην Ιταλία και να περάσει. Παρόλα αυτά και εμείς ως ομάδα είμαστε έτοιμοι σε επίπεδο προετοιμασίας και ελπίζω μετά από 90 λεπτά ή 120 λεπτά ή ό,τι χρειαστεί να έχουμε καταφέρει να περάσουμε στους ομίλους.

Τι σκέφτεσαι για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει να χάσει 40 χρόνια από πορτογαλική ομάδα στο Καραϊσκάκη;

Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε, εμείς έχουμε περάσει πρώτη φορά στην Ευρώπη και ελπίζω ότι θα γράψουμε αύριο ιστορία.

Θα είναι ιδιαίτερο ματς για την ομάδα σου από την άποψη ότι παίζετε με μία ομάδα που στο παρελθόν είχε πολλούς Πορτογάλους προπονητές, αλλά και τώρα έχει επίσης τον Μπέντο; Και επίσης για εσένα αν είναι ιδιαίτερο το γεγονός ότι επιστρέφεις σε μία χώρα που έπαιξες δύο χρόνια.

Αναφορικά για τους προπονητές που είπατε, το γεγονός ότι έρχονται εδώ Πορτογάλοι δείχνει το πόσο καλή δουλειά γίνεται από τους Πορτογάλους. Δείχνει επίσης το πόσο σωστά επένδυσε ο Ολυμπιακός φέρνοντας μεγάλα ονόματα. Θυμάμαι στη θητεία μου εδώ, ότι παρότι είχαμε έναν Έλληνα προπονητή τού άρεσε πολύ το πορτογαλικό ποδόσφαιρο και το παρακολουθούσε. Όσο για τον Πάουλο Μπέντο μ' αρέσει ως προπονητής, αλλά εύχομαι να κερδίσουμε εμείς. Στον Μπέντο και στον Ολυμπιακό εύχομαι να κερδίσει το πρωτάθλημα και να πάει πολύ καλά.

Στο τελευταίο ματς είχες μία γεμάτη βραδιά με πολλές μεγάλες αποκρούσεις. Θεωρείς ότι θα έχεις πολλή δουλειά και αύριο;

Εύχομαι όλη η ομάδα να έχει μεγάλη βραδιά, ώστε να περάσουμε στον επόμενο γύρο γιατί εγώ ως τερματοφύλακας δεν είμαι απλά ένα πιόνι στην ομάδα. Η ομάδα αποτελείται από πολλούς παίκτες που κάνουν μία προσπάθεια για να κερδίσουν.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ