EUROPA LEAGUE

Τότεναμ - Αστέρας Τρίπολης 5-1

Τότεναμ - Αστέρας Τρίπολης 5-1
INTIME SPORTS

Ο Αστέρας Τρίπολης γνώρισε την συντριβή με 5-1 από την Τότεναμ στο Λονδίνο, αλλά παραμένει στο κόλπο της πρόκρισης. Χατ-τρικ ο Κέιν, δυο γκολ ο Λαμέλα, μείωσε ο Μπαράλες (VIDEOS).

Δεν άξιζε τέτοια ήττα. Η εικόνα του αγώνα δεν ήταν για συντριβή, δυστυχώς όμως ήρθε. Ο Αστέρας Τρίπολης γνώρισε την πρώτη του ήττα στους ομίλους του Europa League και μάλιστα σκληρή με 5-1 από την Τότεναμ στο "White Hart Lane" του Λονδίνου.

Οι Αρκάδες είχαν πολλά προβλήματα στην άμυνα, ο Κοσίτσκι βρέθηκε σε κακή βραδιά, την ώρα που έκαναν όργια στο χορτάρι οι Κέιν (χατ-τρικ) και Λαμέλα (δυο γκολ, χάρμα ιδέσθαι το πρώτο). Ο Μπαράλες ήταν εκείνος που μείωσε με φάουλ (89'), έχοντας απέναντί του τον... Κέιν, ο οποίος είχε πάρει την θέση του Λορίς (αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη).

Στο άλλο ματς του γκρουπ, η Μπεσίκτας διέλυσε με 0-4 την Παρτίζαν στο Βελιγράδι και πλέον γίνεται "πόλεμος" στον τρίτο όμιλο. Τότεναμ και Μπεσίκτας έχουν από πέντε πόντους, τέσσερις ο Αστέρας και έναν η Παρτίζαν. Την επόμενη αγωνιστική, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη υποδέχεται την Τότεναμ και θέλει βαθμό ή βαθμούς, ώστε να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες για πρόκριση.

Η βαθμολογία στον 3ο όμιλο:

1. Μπεσίκτας 5

2. Τότεναμ 5

3. Αστέρας Τρίπολης 4

4. Παρτίζαν 1

H 4η αγωνιστική:

6/11: Αστέρας Τρίπολης – Τότεναμ (20.00)

6/11: Μπεσίκτας – Παρτίζαν (20.00)

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "White Hart Lane"

Διαιτητής: Ίβαν Κρούζιλακ

Βοηθοί: Τόμας Σομολάνι, Τόμας Μόκος

ΤΟΤΕΝΑΜ (Ποτσετίνο): Λορίς, Ντάιερ, Βέρτονχεν, Ντέιβις, Λαμέλα (76' Έρικσεν), Τάουνσεντ (81' Λένον), Ντεμπελέ, Καπού, Αντεμπαγιόρ (76' Σαντλί), Κέιν.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης: Κοσίτσκι, Λούι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Μουνάφο, Ουσέρο, Τσοκάνης, Μάσα (82' Μπακασέτας), Ρόλε (73' Μπαράλες), Πάρα (80' Φερνάντες).

Γκολ: 13', 75', 81' Κέιν, 30', 66' Λαμέλα, 89' Μπαράλες

Κάρτες: Κόκκινη 87' Λορίς

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Αστέρας μπήκε αρκετά καλά στο ματς και με διάθεση να πιέσει ψηλά, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία της μπάλας για την Τότεναμ. Μάλιστα, οι Αρκάδες ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι (6'), όταν ο Μάτσα πήρε ωραία μπαλιά από τον Ουσέρο, αλλά το σουτ που επιχείρησε, κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Λορίς.

Ένα λεπτό μετά, ήταν η σειρά των γηπεδούχων να άνουν αισθητή την παρουσία τους με τον Κέιν, ο οποίος έστειλε το πρώτο... καμπανάκι κινδύνου για την εστία του Κοσίτσκι, για να έρθει ο ίδιος παίκτης στο 13' να βάλει μπροστά στο σκορ τα "σπιρούνια" με δυνατό δεξί σουτ έξω από την περιοχή και την μπάλα να βρίσκει μάλιστα τη μέσα μεριά του δεξιού δοκαριού.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους με τους Ρόλε (21') και Ζησόπουλο (25'), προκειμένου να ισοφαρίσουν, για να χαθεί το... άχαστο στο 28' με τον Πάρα, ο οποίος σχεδόν εξ επαφής δεν κατάφερε να νικήσει τον Λορίς. Και σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε δυο λεπτά μετά ο Λαμέλα να κάνει το 2-0 με μαγικό τρόπο, όταν ο Αντεμπαγιόρ πήρε τις κόντρες από τρεις αμυντικούς, έστρωσε την μπάλα και ο Αργεντικός με... ραμπόνα νίκησε τον Κοσίτσκι. Τα πράγματα πλέον ήταν πολύ δύσκολα...

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε καλά για τον Αστέρα, ο οποίος μπήκε με επιθετική διάθεση, ούτως ώστε να μειώσει γρήγορα και να αλλάξει τα δεδομένα. Πήρε μέτρα στο χορτάρι, έκανε φάσεις, αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα και όχι μόνο αυτό, αλλά ήρθε ο Λαμέλα (66') με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του Κοσίτσκι να κάνει το 3-0 και να τελειώσει μια και καλή το παιχνίδι.

Στο 69', ο Ουσέρο ανάγκασε τον Λορίς σε εντυπωσιακή επέμβαση, για να αναλάβει δουλειά ο Κέιν στην συνέχεια, ο οποίος στο 75' και στο 81' πέτυχε δυο απανωτά γκολ και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Απλά, ο Μπαράλες μείωσε για τον Αστέρα με εκτέλεση φάουλ στο 89', έχοντας απέναντι τον... Κέιν, ο οποίος είχε πάρει την θέση του Λορίς, ο οποίος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη και θα λείψει από το ματς στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".

Η φάση του αγώνα

Η απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Πάρα θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του ματς στο Λονδίνο και όχι μόνο αυτό, αλλά ακολούθησε η γκολάρα του Λαμέλα με ραμπόνα, κάνοντας το 2-0 και τελειώνοντας ουσιαστικά τις ελπίδες των Αρκάδων.

Τότεναμ - Αστέρας Τρίπολης 5-1
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Ο Ίβαν Κρούζιλακ δεν είχε την πολύ δύσκολη φάση να διαχειριστεί στο παιχνίδι, είχε σχετικά εύκολο έργο και ουσιαστικά πέρασε απαρατήρητος, δίχως να επηρεάσει την εξέλιξη της αναμέτρησης με κάποιο σφύριγμά του.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Κέιν ήταν χάρμα ιδέσθαι και αποτελούσε μια διαρκή πηγή κινδύνου για την εστία του Αστέρα Τρίπολης. Μπορεί η γκολάρα του Λαμέλα να έκλεψε την παράσταση, αλλά ο Κέιν με χατ-τρικ έκανε "πάρτι" και παίρνει τον τίτλο του κορυφαίου στην αναμέτρηση. Μάλιστα, έπαιξε και τερματοφύλακας αντί του Λορίς, ο οποίος αποβλήθηκε στο 87', αν και έφαγε γκολ... φάβα από τον Μπαράλες.

Τότεναμ - Αστέρας Τρίπολης 5-1
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Το γεγονός πως είδαμε Αρκάδες στο "White Hart Lane" να έχουν την δική τους εξέδρα. Αυτή η ομάδα μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο, πριν μια δεκαετία δεν υπήρχε καλά-καλά στον ποδοσφαιρικό χάρτη και πλέον αναγκάζει τους φίλους της να κάνουν εκδρομή στο Λονδίνο.

Τότεναμ - Αστέρας Τρίπολης 5-1
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Η εμφάνιση του Κοσίτσκι. Το τρίτο γκολ μπαίνει από την γωνία που ελέγχει και στο τέταρτο δεν συγκρατεί την μπάλα προτού πλασάρει ο Κέιν. Γενικά δεν πήγε καλά η άμυνα των Αρκάδων, αλλά δεν είχε σε καλή βραδιά τον τερματοφύλακά του.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ