EUROPA LEAGUE

Το ΠΑΟΚ-Σαχτιόρ στο... πιάτο σας

Το ΠΑΟΚ-Σαχτιόρ στο... πιάτο σας
INTIME SPORTS

Ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Σαχτιόρ που θα διεξαχθεί την Πέμπτη, έδωσε μέσω της προαναγγελίας της η UEFA.

Το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Σαχτιόρ είναι προ των πυλών και στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA φιλοξενείται η προαναγγελία του ματς, μέσω της οποίας γίνονται γνωστά σημαντικά στατιστικά στοιχεία.

Κατ' αρχήν, αναφέρεται ότι η Σαχτιόρ θα κάνει ντεμπούτο στο Europa League, πως ο ΠΑΟΚ θα συμμετάσχει στους ομίλους της διοργάνωσης για τέταρτη φορά, ενώ τονίζεται ότι αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων, αλλά και η παρθενική της Σαχτιόρ με ελληνική ομάδα και του ΠΑΟΚ με σύλλογο από το Καζακστάν.

Αναλυτικά:

• Η μόνη προηγούμενη συνάντηση μεταξύ ελληνικής ομάδας και συλλόγου από το Καζακστάν ήταν στον τρίτο γύρο του Intertoto Cup το 2007, όταν η Τομπόλ Κοστανάι κέρδισε 1-0 εντός και εκτός έδρας τον ΟΦΗ.

• Ο ΠΑΟΚ έχει χάσει τα εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια τη φετινή σεζόν, αλλά είναι αήττητός στο σπίτι του σε επτά παιχνίδια στη φάση των ομίλων, αν και πετυχαίνει κατά μέσο όρο μόλις ένα γκολ ανά παιχνίδι στην Τούμπα στις δύο τελευταίες παρουσίες του στην διοργάνωση.

• Η Σαχτιόρ έχει δεχτεί τρία γκολ στα δύο τελευταία της εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια και συνολικά με την συμμετοχή της στο Intertoto Cup το 2006 μετράει δύο νίκες, μία ισοπαλία και έξι ήττες.

• Η Σαχτιόρ είναι η πρώτη ομάδα του Καζακστάν που πετυχαίνει να αγωνιστεί σε φάση ομίλων διοργάνωσης της UEFA. Το ταξίδι της για τη Θεσσαλονίκη είναι λίγο πιο κάτω από 4.000 χιλιόμετρα.

• Ο μέσος του ΠΑΟΚ, Κώστας Κατσουράνης, πέτυχε το πρώτο του γκολ με την Εθνική Ελλάδας, στη νίκη με 3-1 κόντρα στο Καζακστάν στις 17 Νοεμβρίου 2004, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

• Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, έχει γράψει 61 συμμετοχές σε Europa League και Κύπελλο UEFA. Αν γράψει έξι ακόμη στη φάση των ομίλων θα βρεθεί στην τέταρτη θέση της λίστας με τους παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές στην διοργάνωση.

• Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Χουμπ Στέφενς, κέρδισε το Κύπελλο UEFA ως παίκτης με την PSV Αιντχόβεν την σεζόν 1977/78, αλλά και ως προπονητής της Σάλκε την περίοδο 1996/97. Πέρασε τα καλύτερα χρόνια του ως παίκτης στην PSV, της οποίας αργότερα έγινε προπονητής. Οι οπαδοί της Σάλκε τον έχρισαν προπονητή του αιώνα, το 1999. Ο ίδιος καθοδήγησε ακόμη την Κολωνία, το Αμβούργο και την Σάλτσμπουργκ, πριν αναλάβει για δεύτερη φορά την Σάλκε σε ένα λιγότερο επιτυχημένο, πάντως, πέρασμα του από την γερμανική ομάδα.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ