EUROPA LEAGUE

Το προβάδισμα ο Παναθηναϊκός, 0-0 με τη Γκαμπάλα

Το προβάδισμα ο Παναθηναϊκός, 0-0 με τη Γκαμπάλα
INTIME SPORTS

Έχοντας λίγες ευκαιρίες για να σκοράρει και χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοση του, ο Παναθηναϊκός αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0 με τη Γκαμπάλα στο Μπακού. Το δοκάρι του Πέτριτς στο 15' η πιο επικίνδυνη φάση του Τριφυλλιού.

Με προβάδισμα για την πρόκριση αλλά και με ένα "πονηρό" σκορ αποχωρεί ο Παναθηναϊκός από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, μετά το ισόπαλο 0-0 με τη Γκαμπάλα στη "Μπάκσελ Αρένα". Η πραγματικότητα είναι πως δεν έθελξε με την απόδοση του και δεν είχε σταθερό ρυθμό σε όλο το 90λεπτο, ωστόσο δεν απειλήθηκε κιόλας!

Η Γκαμπάλα δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο και με εξαίρεση μία κεφαλιά του Ντοντό, δεν απείλησε τον Παναθηναϊκό. Στο "Απόστολος Νικολαΐδης" σε εφτά ημέρες και εφόσον ο Παναθηναϊκός παρουσιαστεί σχετικά σοβαρός, η αντίπαλος του θα ολοκληρώσει την παρουσία της στο Europa League.

ΜΠΑΚΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΡΕΤΗΣ

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός ήταν καλός και ότι δεν χρειάζεται σημαντική βελτίωση εν όψει της συνέχειας. Η ομάδα του Αναστασίου παρουσίασε αδυναμίες στον δημιουργικό τομέα, ο τρόπος ανάπτυξης που επέλεξε ο κόουτς δεν βγήκε στο γήπεδο και καλείται να διορθώσει τα κακώς κείμενα που παρατηρούνται.

Πάντως, για το τυπικό της υπόθεσης, ο Παναθηναϊκός πρέπει να προσέξει και να προκριθεί στους ομίλους, πετυχαίνοντας στο ακέραιο το στόχο του και ανεξαρτήτως της απόδοσης του. Παράλληλα, στο ενδιάμεσο υπάρχει το ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, που θα χρειαστεί να παίξει πολύ καλύτερα εάν θέλει να νικήσει...

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Μπάκσελ Αρένα

Διαιτητής: Αντρέ Μάρινερ (Αγγλία)

Βοηθοί: Σιμόν Μπένετ, Λι Μπετς

ΓΚΑΜΠΑΛΑ (Γκριγκόρτσκουκ): Μπεζοτόσνι, Στάνκοβιτς, Ρικαρντίνιο, Ντασντεμίροβ, Ράφαελ, Σαντίγκοβ, Ζετς, Γκάι, Ζένιοβ, Ντοντό, Αντόνοβ (90' Μαμάντοφ).

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Βέμερ, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο, Ζέκα, Λουντ (66' λ.τ. Λουντ), Καλτσάς (75' Λαγός), Πράνιτς, Καρέλης (59' Αναστασίου), Πέτριτς.

Γκολ: -

Κάρτες: Ραφαέλ 49', Αντόνοφ 69' / Βέμερ 62'

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης.

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού είχε πολλές εκπλήξεις, αφού ο Αναστασίου άφησε εκτός τον σταρ του Τριφυλλιού, τον Μάρκους Μπεργκ! Το ίδιο έπραξε με τους Νίνη, Λαγό, και εμπιστεύτηκε τον Λουντ στη μεσαία γραμμή και τον Καλτσά στο δεξί άκρο της επίθεσης. Γκολκίπερ έπαιξε ο Στιλ, στην τετράδα της άμυνας οι Βέμερ, Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής, Νάνο, στην τριάδα της μεσαίας γραμμής οι Πράνιτς, Ζέκα, Λουντ και στην επιθετική τριάδα οι Καλτσάς, Πέτριτς, Καρέλης.

Τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ήταν αναγνωριστικά, με τους παίκτες των δύο ομάδων να παίζουν με επιφυλακτικότητα και προσοχή. Ένα σουτ του Γκάι στο 6' δεν ήταν αρκετό να σπάσει τη μονοτονία, με το κανονικό παιχνίδι να αρχίζει στο15', όταν ο Πέτριτς βρέθηκε εντός περιοχής, σούταρε και η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπεζοτόσνι.

Το παιχνίδι συνέχισε να έχει... χαμηλό ρυθμό και κακές δημιουργικές επιδόσεις από τις δύο ομάδες, με τη Γκαμπάλα να προσπαθεί να επιτεθεί με σέντρες στην καρδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού. Η πρώτη που είχε αποτέλεσμα ήταν στο 29', όταν ο Ντοντό πήδηξε αφύλακτος ανάμεσα στους Ζέκα και Ταυλαρίδη, αστοχώντας για λίγο.

Η καλή ευκαιρία ανέβασε το ηθικό των γηπεδούχων, οι οποίοι κυριάρχησαν και έφεραν το παιχνίδι στην περιοχή του Στιλ. Ευτυχώς για τους πράσινους, δεν είχαν τρόπο να επιτεθούν και μοναδική έκφραση της επιθετικότητας τους ήταν ένα κακό συρτό σου του Ζετς στο 32'. Ο Παναθηναϊκός ξαναβγήκε μπροστά με ένα σουτ του Καρέλη στο 40', το οποίο απέκρουσε ο Μπεζοτόσνι σε κόρνερ.

Άγγιξε το γκολ ο Μπεργκ

Οι δύο προπονητές δεν προχώρησαν σε αλλαγές και ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο, με ένα "ψαλίδι" του Βέμερ στο 47' εντός περιοχής. Στο 52' ο Λουντ έκλεψε τη μπάλα, έδωσε στον Καρέλη στην περιοχή, αυτός ελίχθηκε και σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα.

Η ορμή του Παναθηναϊκού δεν κράτησε και υποχώρησε, με αποτέλεσμα ο Αναστασίου να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Μπεργκ στο 59', αντί του Καρέλη που δεν κατάφερε να διακριθεί. Το παιχνίδι διακόπηκε προσωρινά στο 64', μετά από μία σφοδρή σύγκρουση που είχαν ο Λουντ με τον Στάνκοβιτς, με αποτέλεσμα ο Φιλανδός να μην μπορέσει να συνεχίσει και να αντικατασταθεί από τον Ατζαγκούν.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού παρέμεινε αργός, η κατοχή ήταν μοιρασμένη ανάμεσα στις δύο ομάδες και ευκαιρίες δεν γίνονταν. Παρατηρώντας την εικόνα του ματς, ο Αναστασίου πέρασε στο ματς τον Λαγό στο 75' αντί του Καλτσά και γύρισε τη διάταξη του, προκειμένου να διασφαλίσει τη μεσαία γραμμή του.

Στο 79' ο Πράνιτς εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, στο πρώτο δοκάρι ο Μπεργκ έκανε την κεφαλιά προ του Μπεζοτόσνι! Ένα λεπτό αργότερα, ο Σουηδός βγήκε τετ α τετ και σούταρε, όμως ο γκολκίπερ της Γκαμπάλα απέκρουσε με το πόδι. Το κρεσέντο του Μπεργκ ολοκληρώθηκε στο 81', όταν από τη μπαλιά του Πράνιτς, δεν μπόρεσε για λίγο να κοντράρει τη μπάλα και να σκοράρει.

Ο Ζενιόφ με ένα σουτ από πλάγια θέση στο 87' θύμησε ότι υπάρχει και Γκαμπάλα στο ματς, αλλά δεν απείλησε! Οι Αζέροι επιχείρησαν να επιτεθούν στα τελευταία λεπτά, αλλά δεν είχαν τον τρόπο, οι πράσινοι αμύνθηκαν εύκολα και το ματς έληξε με το 0-0.

Η φάση του αγώνα

Στο 15' ο Μλάντεν Πέτριτς έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπεζοτόσνι, σουτάροντας από το πέναλτι. Σε ένα ματς με λίγες ευκαιρίες, ο Κροάτης είχε την ευκαιρία να δώσει νωρίς το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό και να βάλει άλυτα ερωτήματα σε μία άπειρη ομάδα, όπως η Γκαμπάλα.

Ο διαιτητής

Ο Αντρέ Μάρινερ κατάφερε να περάσει απαρατήρητος σε ένα παιχνίδι που δεν είχε δύσκολες φάσεις. Όντας μαθημένος στο αγγλικό πρωτάθλημα, ο Άγγλος ρέφερι ανταποκρίθηκε με ευκολία στο ρυθμό του παιχνιδιού, ήταν κοντά στις φάσεις και χειρίστηκε σωστά τον πειθαρχικό έλεγχο.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Η απόδοση του Παναθηναϊκού κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα, οπότε η επιλογή του MVP είναι δύσκολη υπόθεση. Ο Ζέκα επιλέγεται ελλείψει άλλου, αφού έτρεξε περισσότερο απ' όλους, δεν είχε τόσο μεγάλη βοήθεια από τους Πράνιτς, Λουντ και ακόμα και στο τέλος, ήταν ο μοναδικός ο οποίος είχε δυνάμεις.

Μας άρεσε

Η είσοδος του Μπεργκ έδωσε άλλη ώθηση στη γραμμή κρούσης του Παναθηναϊκού. Ο Σουηδός κατάφερε να απειλήσει τρεις φορές μέσα σε ένα τρίλεπτο και παρά λίγο να χαρίσει τη νίκη στο Τριφύλλι.

Δεν μας άρεσε

Η επιλογή του Αναστασίου να αρχίσει την ενδεκάδα με δύο χαφ οι οποίοι δεν διακρίνονται για τη σκληράδα τους και τις ανασταλτικές ικανότητες του, καθώς και τον αργό Πέτριτς, στέρησε από τον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να πιέσει ψηλά τη Γκαμπάλα και να βγάλει κλεψίματα στην άμυνα της Γκαμπάλα.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ