EUROPA LEAGUE

Το προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Το προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Το Sport24.gr παρουσιάζει το προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ στον 3ο όμιλο του Europa League. Δείτε τα κύρια στοιχεία των Ντόρτμουντ, Κρασνοντάρ και Γκαμπάλα.

Η κληρωτίδα έφερε τον ΠΑΟΚ στον τρίτο όμιλο του Europa League. Ο "Δικέφαλος" θα αντιμετωπίσει την Μπορούσια Ντόρτμουντ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, την Κρασνοντάρ από τη Ρωσία αλλά και την Γκαμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν, που έκανε την έκπληξη κι απέκλεισε τον Παναθηναϊκό.

Ντόρτμουντ η ισχυρή

Χωρίς την εμβληματική παρουσία του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο, αλλά πάντα ισχυρή. Σημαντικότερη παρουσία, αυτή του διεθνούς Έλληνα αμυντικού, Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Χούμελς, Σμέλτσερ, Μχιταριάν, Καγκάουα, Ρόις και Ομπαμεγιάνγκ, αποτελούν τον κορμό της ομάδας από τη Βεστφαλία. Στον πάγκο, ο Τόμας Τούχελ.

Απέκλεισε την Βόλφσμπέργκερ από την Αυστρία και την Οντ Γκρέναλντ από τη Νορβηγία, χωρίς να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Ξεκίνησε με νίκη (4-0) επί τη Γκλάντμπαχ, με το ίδιο σκορ πέρασε κι από την έδρα της Ίνγκολσταντ.

Για να δείτε το ρόστερ της Ντόρτμουντ πατήστε ΕΔΩ

Το προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ
BORUSSIA DORTMUND GMBH & CO. KGAA

Κρασνοντάρ η άγνωστη

Εδρεύει στην ομώνυμη πόλη της Ρωσίας. Μία "βαβέλ" εθνικοτήτων, με κύριο στοιχείο τη ρωσική. Υπάρχουν ακόμη Ουζμπέκοι, Βραζιλιάνοι, Κολομβιανοί, Νορβηγοί, Ουκρανοί και Σουηδοί. Από τα πιο γνωστά ονόματα, ο Σουηδός αμυντικός κι αρχηγός, Αντρέας Γκράνκβιστ.

Με προτέρα θητεία σε Τζένοα και Γουίγκαν. Σημαντικοί στελέχη θεωρούνται ο 25χρονος Νορβηγός αμυντικός, Στέφαν Στράντμπεργκ, ο 26χρονος Βραζιλιάνος αριστερός μπακ-χαφ, Ζοαζίνιο, και φυσικά ο 31χρονος Ρώσος μέσος, Βλαντιμίρ Μπιστρόβ με θητεία σε Ζενίτ, Ανζί και Σπαρτάκ Μόσχας. Στα προκριματικά του Europa League πέρασε τα εμπόδια των Σλόβαν Μπρατισλάβας και Ελσίνκι.

Η Κρασνοντάρ τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος Ρωσίας την περυσινή σεζόν, ενώ ήταν και φιναλίστ του Κυπέλλου την περίοδο 2013-14. Κατά την τρέχουσα σεζόν και μετά από έξι αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της χώρας, είναι στην 6η θέση με 9 βαθμούς. Αναλυτικά έχει 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα.

Για να δείτε το ρόστερ της Κρασνοντάρ πατήστε ΕΔΩ

Το προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Γκαμπάλα η έκπληξη

Κι αυτή θα ήταν άγνωστη, αν δεν υπήρχε η μονομαχία της με τον Παναθηναϊκό, και ο αποκλεισμός - οδυνηρός - που επέφερε στο "τριφύλλι". Ο Ντοντό μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής της αζέρικης ομάδας, αν και δεν λείπουν κι άλλα έμπειρα στελέχη, όπως ο ομοεθνής του - Βραζιλιάνος - Ρικαρντίνιο. Πριν τον Παναθηναϊκό είχε αποκλείσει τις Ντινάμο Τιφλίδας, Τσουτσαρίτσκι και Απόλλωνα Λεμεσού.

Κατέκτησε το πρωτάθλημα της δεύτερη εθνικής του Αζερμπαϊτζάν το 2006, υπήρξε και φιναλίστ του Κυπέλλου το 2013-14. Στο πρωτάθλημα της τρέχουσας σεζόν, και μετά από 3 αγωνιστικές, είναι στη δεύτερη θέση με 7 βαθμούς. Έχει 2 νίκες και 1 ισοπαλία.

Για να δείτε το ρόστερ της Γκαμπάλα πατήστε ΕΔΩ

Το προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS
TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ