EUROPA LEAGUE

Το προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού

Το προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός θα βρει στο διάβα του για τον 3ο προκριματικό του Europa League μια εκ των ΑΙΚ Στοκχόλμης ή Γιουρόπα με τους Σουηδούς να έχουν επικρατήσει 1-0 στο πρώτο ματς και τη ρεβάνς να γίνεται στις 21 Ιουλίου.

Με μια εκ των ΑΙΚ Στοκχόλμης η Γιουρόπα θα παίξει ο Παναθηναϊκός στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού του Europa League, μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, με τους πράσινους να μαθαίνουν τον αντίπαλο τους το βράδυ της 21ης Ιουλίου καθώς το πρώτο ματς των δυο ομάδων στην Σουηδία έληξε 1-0, με γκολ στο 89', υπέρ της ΑΙΚ αλλά η πρόκριση σαφώς και είναι ανοιχτή.

Φυσικά οι Σουηδοί είναι το φαβορί για την πρόκριση αλλά όλα παίζονται. Βέβαια καμία από τις δυο ομάδες δεν μπορεί να τρομάξει τον Παναθηναϊκό που αν είναι σοβαρός θα περάσει στην επόμενη φάση και τα play offs του Europa League.

AIK Fotboll

ΑΙΚ Στοκχόλμης

Έτος ίδρυσης: 1891

Έδρα: Friends Arena

Χωρητικότητα: 54329

Τίτλοι: 11 πρωταθλήματα, 8 Κύπελλα

Τι έκανε πέρσι στη Σουηδία: Τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος Σουηδίας.

Τι έκανε πέρσι στην Ευρώπη: Αποκλείστηκε στον 3ο προκριματικό του Europa League από τον Ατρόμητο χάνοντας και στα δυο ματς από την ομάδα του Περιστερίου.

Τι κάνει τώρα: Μετά από 13 παιχνίδια στην Σουηδία έχει 6 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες και βρίσκεται στην 5η θέση με 23 βαθμούς.

Φόρμα ομάδας: Ι-Ν-Ν-Ι-Ν

Η ΑΙΚ σίγουρα είναι η πιο γνωστή από τις δύο ομάδες που μπορεί να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός. Συνολικά έχει κατακτήσει 11 πρωταθλήματα, 8 Κύπελλα και 1 Σούπερ Καπ. Είναι από τις πιο γνωστές ομάδες της Σουηδίας καθώς έχει φτάσει στα ημιτελικά του UEFA το 1996-97 ενώ έχει παίξει και στους ομίλους του Champions League το 1999-2000 αλλά και του Europa League το 2012-13.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Ρίκαρντ Νόρλινγκ που αντικατέστησε τον Αντρέας Αλμ στις 13 Μαΐου του 2016. Ο Σουηδός τεχνικός έχει περάσει και από την Μπραν.

Επίσης στην διάρκεια της ιστορίας της έχει αγωνιστεί δυο φορές με Ελληνικές ομάδες. Αρχικά κόντρα στην ΑΕΚ το 1999-2000 αποκλείοντας τους "κιτρινόμαυρους" και εν συνεχεία πέρυσι με τον Ατρόμητο.

Δείτε εδώ το ρόστερ στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA

Europa FC

Γιουρόπα

Το προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού

Έτος ίδρυσης: 1925

Έδρα: Victoria Stadium

Χωρητικότητα: 2.800

Τίτλοι: 6 πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα

Τι έκανε πέρσι στο Γιβραλτάρ: Τερμάτισε στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

Τι έκανε πέρσι στην Ευρώπη: Έπαιξε με την Σλόβαν Μπρατισλάβας για το Europa League και αποκλείστηκε με δυο ήττες.

Τι κάνει τώρα: Δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το πρωτάθλημα του Γιβραλτάρ, έχει παίξει τρία ματς στην Ευρώπη μέχρι στιγμής μετρώντας μια νίκη και μια ήττα κόντρα στην Πιούνικ Ερεβάν από την Αρμενία αποκλείοντας την. .

Φόρμα ομάδας: Ν-Η-Η

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1935 και ήταν ενεργός μέχρι και το 1970 και στη συνέχεια ενώθηκε με ένα κολέγιο μέχρι το 2014 όπου οι δρόμοι τους χώρισαν και πάλι. Το όνομα άλλαξε και από τη στιγμή που ξεκαθάρισε η UEFA την δέχτηκε πίσω. Το 2014 έγινε η πρώτη ομάδα από το Γιβραλτάρ που έπαιξε στο Europa League αλλά αποκλείστηκε από την Βαντούζ. Την επόμενη χρονιά έπαιξε και πάλι στο Europa League γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Δείτε εδώ το ρόστερ στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ