EUROPA LEAGUE

ΑΠΟΕΛ, Γιούνγκ Μπόις, Αστάνα: Το προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού

ΑΠΟΕΛ, Γιούνγκ Μπόις, Αστάνα: Το προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού
GEORGE M.MICHAEL

Το ΑΠΟΕΛ του Γιαννιώτα, η Γιουνγκ Μπόις που δέχθηκε 9 γκολ από την Γκλάντμπαχ και η Αστάνα από το Καζακστάν θα είναι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο B' γκρουπ του Europa League.

Το κείμενο ανανεώνεται

ΑΠΟΕΛ

Έτος ίδρυσης: 1926

Έδρα: ΓΣΠ

Χωρητικότητα: 22.859

Τίτλοι: 24 Πρωταθλήματα Κύπρου, 21 Κύπελλα

Τι έκανε πέρσι στην Κύπρο: Πρωταθλητής

Τι έκανε στην Ευρώπη: Πέρασε δυο προκριματκούς ομίλους στο Champions Leaqgue (απέκλεισε Βαρντάρ και Μίντιλαντ) και αποκλείστηκε στα πλέι οφ από την Αστάνα. Στους ομίλους του Europa League πήρε την τελευταία θέση με τρεις βαθμούς σε όμιλο με Σάλκε, Σπάρτα Πράγας και Αστέρα Τρίπολης.

Τι κάνει τώρα: Πέρασε την Ρόζενμποργκ στα προκριματικά του Champions League, αποκλείστηκε στα πλέι οφ από την Κοπεγχάγη. Στο πρωτάθλημα παίζει την Κυριακή στο ΓΣΠ με τον Ερμή Αραδίππου για την 1η αγωνιστική.

Φόρμα ομάδας: Ι-Η-Ν-Η-Ν

Δείτε εδώ το ρόστερ στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA

ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ

Έτος ίδρυσης: 1898

Έδρα: Σταντ ντε Σουίς Βάνκντορφ

Χωρητικότητα: 32.000

Τίτλοι: 11 Πρωταθλήματα Ελβετίας, 6 Κύπελλα

Τι έκανε πέρσι στην Ελβετία: Τερμάτισε δεύτερη με 69 βαθμούς

Τι έκανε στην Ευρώπη: Στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League αποκλείστηκε από τη Μονακό με δυο ήττες (3-1 εντός έδρας, 4-0 στο Πριγκιπάτο) και στα πλέι οφ του Europa League έχασε δυο φορές από την Καραμπάκ (3-0 εκτός έδρας και 1-0 εντός).

Τι κάνει τώρα: Είναι 3η στο πρωτάθλημα έπειτα από πέντε αγωνιστικές με εννέα βαθμούς, μετρώντας τρεις νίκες και δυο ήττες.

Φόρμα ομάδας: Η-Ν-Η-Ν-Η

Δείτε εδώ το ρόστερ στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA

ΑΣΤΑΝΑ

Έτος ίδρυσης: 1898

Έδρα: Αστάνα Αρίνα

Χωρητικότητα: 30.000

Τίτλοι: 2 Πρωταθλήματα Καζακστάν, 2 Κύπελλα

Τι έκανε πέρσι στο Καζακστάν: Η Αστάνα είναι ομάδα 7ετίας, καθώς ιδρύθηκε το 2009. Το 2016 πήρε το πρωτάθλημα με 59 βαθμούς, επτά παραπάνω από την Καϊράτ Αλμάτι.

Τι έκανε στην Ευρώπη: Πέρυσι πέρασε τις Μάριμπορ, Ελσίνκι και ΑΠΟΕΛ στον δρόμο για τους ομίλους του Champions League και αποκλείστηκε στους ομίλους με Μπενφίκα, Γαλατάσαράι και Ατλέτικο Μαδρίτης, βγαίνοντας τελευταία με 4 βαθμούς.

Τι κάνει τώρα: Η πρωταθλήτρια Καζακστάν απέκλεισε την Ζαλγκίρις στον δεύτερο προκριματικό του Champions League και αποκλείστηκε από την Σέλτικ στην συνέχεια. Στα πλέι οφ του Europa League απέκλεισε την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και μπήκε στους ομίλους.

Φόρμα ομάδας: Ι-Ν-Ν-Ν-Η

Δείτε εδώ το ρόστερ στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ