EUROPA LEAGUE

Το προφίλ των αντιπάλων του Αστέρα Τρίπολης

Το προφίλ των αντιπάλων του Αστέρα Τρίπολης

Η Σάλκε, το ΑΠΟΕΛ και η Σπάρτα Πράγας θα βρεθούν στον δρόμο του Αστέρα Τρίπολης στο γκρουπ Κ του Europa League. Το Sport24.gr παρουσιάζει το προφίλ των αντιπάλων των Αρκάδων.

Στο γκρουπ Κ του φετινού Europa League θα βρεθεί ο Αστέρας Τρίπολης, κόντρα σε τρεις αντιπάλους που μόνο αμελητέοι δεν χαρακτηρίζονται, εντούτοις η ομάδα του Στάικου Βεργέτη έχει όλα τα φόντα να περάσει στον επόμενο γύρο της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Σάλκε, το ΑΠΟΕΛ και η Σπάρτα Πράγας θα βρεθούν στον δρόμο των Αρκάδων, που επιθυμούν φέτος να περάσουν στους "32" του θεσμού. Το Sport24.gr παρουσιάζει το προφίλ των τριών αντιπάλων του Αστέρα.

Σάλκε

Το μεγάλο όνομα του γκρουπ είναι αναμφίβολα η γερμανική Σάλκε. Με τον Γενς Κέλερ στον πάγκο της, φιλοδοξεί να προχωρήσει και να φτάσει ψηλά στον θεσμό, έχοντας ένα πολύ αξιόλογο ρόστερ. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1904, με 66.298 εγγεγραμμένα μέλη (1 Σεπτεμβρίου 2007) είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αθλητικός σύλλογος της χώρας, έχει πολύ πιστό κοινό, η "Veltins Arena", χωρητικότητας 61.482 θεατών, γεμίζει σε κάθε αγώνα, είναι από τα πλέον σύγχρονα και επιβλητικά ποδοσφαιρικά γήπεδα στην Ευρώπη και κανένας αντίπαλος δεν περνάει εύκολα εκεί μέσα.

Επτά φορές έχει στεφθεί πρωταθλήτρια Γερμανίας (1934, 1935, 1937, 1939, 1940, 1942, 1958), αλλά πάνε 57 χρόνια από την τελευταία. Η Σάλκε μετράει επίσης πέντε Κύπελλα (1938, 1972, 2001, 2002, 2011), ένα UEFA στους διπλούς τελικούς με την Ίντερ το 1997 και δυο Ιντερτότο (2003, 2004). Φέτος, στο πρωτάθλημα ξεκίνησε με νίκη 3-0 απέναντι στην Βέρντερ Βρέμης εκτός έδρας, αλλά στραβοπάτησε στην έδρα της, μένοντας στο 1-1 με την Ντάρμσταντ. Το ρόστερ της Σάλκε.

Το προφίλ των αντιπάλων του Αστέρα Τρίπολης

ΑΠΟΕΛ

Στον δρόμο του Αστέρα Τρίπολης θα βρεθεί και το ΑΠΟΕΛ, που ιδρύθηκε το 1926. Το γήπεδο που αγωνίζεται, είναι το ΓΣΠ της Λευκωσίας (χωρητικότητα: 22.859 θέσεις) και προπονητής της ομάδας είναι ο Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος πήρε την θέση του Ντομίνγκος Πασιένσια που απολύθηκε μετά τον αποκλεισμό από την Αστάνα στα πλέι οφ του Champions League. Αποτελεί τη μεγάλη δύναμη στην Κύπρο με 24 πρωταθλήματα και μάλιστα έχει κατακτήσει τα τρία τελευταία, 20 Κύπελλα, μετρώντας έξι νταμπλ και τρία τρεμπλ. Ο λόγος είναι ότι υπάρχει και το τρόπαιο "Ασπίδα Κύπρου", το οποίο έχει καταλήξει 13 φορές στο ΑΠΟΕΛ.

Η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της ομάδας και του κυπριακού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο ήλθε στο Champions League την 2011-12, όταν ξεκίνησε από τον β' προκριματικό και έφτασε μέχρι την 8άδα, όπου αποκλείστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μεγάλο μετεγγραφικό απόκτημα είναι ο Φερνάντο Καβενάγκι, ο οποίος ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες και αναμένεται να ισχυροποιήσει την γραμμή κρούσης της ομάδας. Το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ.

Το προφίλ των αντιπάλων του Αστέρα Τρίπολης

Σπάρτα Πράγας

Η Σπάρτα Πράγας ιδρύθηκε το 1893 και μαζί με την συμπολίτισσα, Σλάβια, είναι οι δυο ισχυρότερες ομάδες της Τσεχίας. Αγωνίζεται στο γήπεδο "Generali Arena" (χωρητικότητα: 20.854 θέσεις) και στον πάγκο της βρίσκεται ο Βίτεσλαβ Λαβίτσκα. Το 1992 έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ενώ ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν φορέσει την φανέλα της είναι οι Πάβελ Νέντβεντ, Πετρ Τσεχ, Τόμας Ροσίτσκι, Γιαν Κόλερ, Κάρελ Πομπόρσκι και Πάτρικ Μπέργκερ.

Η Σπάρτα Πράγας έχει τρία αστέρια πάνω από το έμβλημα της, τα οποία συμβολίζουν το γεγονός ότι έχει κερδίσει πάνω από 30 εθνικά πρωταθλήματα. Τελευταία φορά βέβαια που κατέκτησε το πρωτάθλημα Τσεχίας, ήταν το 2010, ενώ έχει να πάρει το Κύπελλο από το 2008. Πέρυσι, κατέλαβε την 2η θέση στο πρωτάθλημα και φέτος φιλοδοξεί να επανέλθει στην κορυφή. Η ονομασία Σπάρτα είναι εμπνευσμένη από το μαχητικό πνεύμα και το θάρρος των ανθρώπων από την αρχαία πόλη της Σπάρτης. Το ρόστερ της Σπάρτα Πράγας.

Το προφίλ των αντιπάλων του Αστέρα Τρίπολης
TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ