EUROPA LEAGUE

Το προφίλ της Σεντ Ετιέν

Το προφίλ της Σεντ Ετιέν

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στον γ΄προκριματικό του Europa League μία από τις σπουδαιότερες γαλλικές ομάδες, τη Σεντ Ετιέν, η οποία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης.

Έτσι και αλλιώς, η επιστροφή στις ΑΕΚ στις διοργανώσεις της UEFA με την επανεμφάνιση της στη Superleague έχει μεγάλη σημασία. Έχοντας μικρή βαθμολογική συγκομιδή λόγω της απουσίας της από την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, εξ' ορισμού θα είχε δύσκολη κλήρωση.

Η ΑΕΚ θα διεκδικήσει την πρόκριση της στα play offs του Europa League εναντίον της Σεντ Ετιέν, μιας από τις σπουδαιότερες γαλλικές ομάδες. Οι "στεφανουά" έχουν κατακτήσει πολλούς τίτλους, κυρίως τις προηγούμενες δεκαετίες, ωστόσο τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στη διαδικασία ανάκαμψης και ανακτούν τον ιστορικό τους ρόλο στο γαλλικό ποδόσφαιρο.

Έτος ίδρυσης: 1919

Έδρα: "Ζοφρουά Γκισάρ"

Χωρητικότητα: 42.000

Τίτλοι: 10 Πρωταθλήματα Γαλλίας, 6 Κύπελλα Γαλλίας, 1 Λιγκ Καπ

Τι έκανε πέρσι στη Γαλλία: 6η θέση

Τι έκανε πέρσι στην Ευρώπη: Φάση των "32" Europa League

Τι κάνει τώρα: Δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημά της

Φόρμα ομάδας: Ν-Η

Η Σεντ Ετιέν είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του γαλλικού ποδοσφαίρου, έχοντας 10 κατακτήσεις πρωταθλημάτων και 6 Κυπέλλων. Οι επιτυχίες της συνέβησαν κυρίως στη δεκαετία του 1960 και του 1960, όταν και έχτισε το μύθο της στη Γαλλία.

Στη συνέχεια, η ομάδα δεν είχε ανάλογη δυναμική και έφτασε μέχρι τον υποβιβασμό, για να επιστρέψει στη Ligue 1 τη σεζόν 2004-2005. Έπειτα, η Σεντ Ετιέν με αργά βήματα επιστρέφει στην ελίτ, έχοντας κερδίσει ξανά τη συμμετοχή της στις διοργανώσεις της UEFA και πανηγυρίζοντας το Λιγκ Καπ του 2013.

Η Σεντ Ετιέν διαθέτει μεγάλη βάση οπαδών, βαρύ όνομα και ένα πολύ καλό ρόστερ με προπονητή τον Κριστόφ Γκαλτιέ και συγκαταλέγεται μεταξύ των ομάδων που θα πρωταγωνιστήσουν.

Δείτε εδώ το ρόστερ της ομάδας

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ