EUROPA LEAGUE

Το προφίλ της Ντινάμο Μπρεστ

Το προφίλ της Ντινάμο Μπρεστ
AP PHOTO/RICARDO MAZALAN

Η Ντινάμο Μπρεστ είναι η κυπελλούχος Λευκορωσία, η ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα και η ομάδα του Γιάννη Κάργα! Διαβάστε το προφίλ της αντιπάλου του Ατρομήτου.

Η ομάδα του... Ντιέγκο Μαραντόνα και του Γιάννη Κάργα αποτελεί τον πρώτο αντίπαλο του Ατρομήτου στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League. Οι κυπελλούχοι Λευκορωσίας έκαναν τον γύρο του κόσμου πριν από έναν μήνα, όταν προσέλαβαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ για... πρόεδρό τους, ρόλο που θα αναλάβει μετά από το πέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, όπου είναι τηλεσχολιαστής.

Πέραν του... διαφημιστικού, πάντως, υπάρχει και αγωνιστικό κομμάτι στον σύλλογο που κατέκτησε δύο σερί κύπελλα και διαθέτει παίκτες με αρκετή εμπειρία, όπως ο Ουκρανός επιθετικός Αρτέμ Μιλέβσκι και ο 32χρονος διεθνής Λευκορώσος μέσος Σεργκέι Κρίβετς.

Στην ομάδα, από την αρχή του 2018, ανήκει και ο Κάργας, ο οποίος μετά από Καβάλα, Φωστήρα, Παναχαϊκή, Πλατανιά και Πανιώνιο, πήρε φανέλα βασικού στην Ντινάμο.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Έτος ίδρυσης: 1960

Έδρα: "Μπρέστσκι"

Χωρητικότητα: 10.060

Τίτλοι: 3 κύπελλα, 1 λιγκ καπ

Πρόεδρος: Ντιέγκο Μαραντόνα

Προπονητής: Σεργκέι Κοβαλτσούκ

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Σεργκέι Κοβαλτσούκ αποτελεί ένα όνομα που ταυτίζεται με τον σύλλογο. Γεννημένος στο Μπρεστ, πήρε μεταγραφή στην Ντινάμο το 1996 μετά από έξι χρόνια καριέρας και σταμάτησε το 2004, έχοντας προηγουμένως (το 1997), βγάλει το πανεπιστήμιο της πόλης. Μεταπήδησε αμέσως στην προπονητική, αναλαμβάνοντας τις ρεζέρβες και λειτούργησε ως υπηρεσιακός και ως βοηθός μέχρι το 2011, όταν προβιβάστηκε σε πρώτος προπονητής.

Μετά από μία σεζόν παραιτήθηκε, αλλά συνέχισε στις ρεζέρβες. Το 2013 ανέλαβε ξανά, αλλά το 2016 τα οικονομικά προβλήματα που οδήγησαν στην έξοδο πολλούς παίκτες, έφεραν και τον Κοβαλτσούκ εκτός θέσης. Επέστρεψε λίγο αργότερα, όταν άλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς, υπό τον ρόλο του αθλητικού διευθυντή, όμως τον Μάιο του 2018 επέστρεψε στον πάγκο μετά από την παραίτηση του Ράντοσλαβ Λάταλ.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ

Το 2017 είχε τη 2η καλύτερη σεζόν της ιστορίας της, πίσω μόνο από την 3η θέση του 1992. Με 14 νίκες, 9 ισοπαλίες και 7 ήττες, τερμάτισε στην 4η θέση και εξασφάλισε στην ισοβαθμία με την Τορπέντο Ζοντίνο ένα "εισιτήριο" για τα προκριματικά του Europa League, μόλις την 3η ευρωπαϊκή συμμετοχή της.

Παρ' όλα αυτά, η μεγάλη έκπληξη έγινε στο κύπελλο, όπου διατήρησε τα σκήπτρα, επικρατώντας στον τελικό της κυρίαρχης ομάδας της χώρας και πρωταθλήτριας για 12 σερί σεζόν, ΜΠΑΤΕ Μπορισόβ. Σε έναν συναρπαστικό αγώνα, στον οποίο έβγαλε 90λεπτό ο Κάργας, η Ντινάμο νίκησε με 3-2 χάρη σε γκολ του Πάβελ Νιακάϊτσικ στο 89'.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η σεζόν στο πρωτάθλημα Λευκορωσίας έχει αρχίσει για το 2018 και βρίσκεται ήδη στη 12η αγωνιστική. Η Ντινάμο Μπρεστ βρίσκεται ακριβώς στο μέσο του βαθμολογικού πίνακα με 3 νίκες, 7 ισοπαλίες και 2 ήττες και 15-15 τέρματα, οκτώ βαθμούς μακριά από τις τρεις πρώτες θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Μέχρι το 1ο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στις 26 Ιουλίου, οι Λευκορώσοι θα αντιμετωπίσουν τις Γκορόντεγα (εντός), Γκόμελ (εκτός), Νέμαν Γκρόντνο (εντός), Σακτιόρ (εντός) και Λουτς Μινσκ (εκτός) για το πρωτάθλημα. Ανάμεσα στα δύο παιχνίδια με τους Περιστεριώτες, αγωνίζεται εκτός έδρας με την Κλετσκ για τη φάση των 32 του κυπέλλου.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Όνομα Θέση Χώρα Ηλικία
Αλιακσάντρ Γκούταρ Τερματοφύλακας Λευκορωσία 29
Πάβελ Παβλιουτσένκο Τερματοφύλακας Λευκορωσία 20
Αρτιόμς Ντενισένκο Τερματοφύλακας Λευκορωσία 19
Ντένις Ντουάρτε Αμυντικός Λευκορωσία 24
Αλιακσέι Γκαβρίλοβιτς Αμυντικός Λευκορωσία 28
Αντρέι Λεμπέντζεβ Αμυντικός Λευκορωσία 27
Μακσίμ Βίτους Αμυντικός Λευκορωσία 29
Γιάννης Κάργας Αμυντικός Ελλάδα 23
Όλεγκ Βεράτσιλα Αμυντικός Λευκορωσία 29
Αντρέι Ζαλέσκι Αμυντικός Λευκορωσία 27
Βλάντιμιρ Μέντβεντ Αμυντικός Λευκορωσία 18
Κίριλ Πρεμούντροβ Μέσος Λευκορωσία 26
Σαλίου Μπαμπάουο Μέσος Γκάνα 19
Πάβελ Σέντκο Μέσος Λευκορωσία 20
Πάβελ Νιαχάϊτσικ Μέσος Λευκορωσία 29
Ντίκσον Αφοάκουα Μέσος Γκάνα 20
Αλιακσέι Λιαγκτσίλιν Μέσος Λευκορωσία 26
Ζέλικο Φιλίποβιτς Μέσος Σλοβενία 29
Ρόμαν Γιουζεπτσούκ Μέσος Λευκορωσία 20
Πάβελ Σαβίτσκι Μέσος Λευκορωσία 23
Ντμίτρι Μπάρισαβ Μέσος Λευκορωσία 23
Σιντί Οσουτσούκου Μέσος Νιγηρία 24
Σεργκέι Κρίβετς Μέσος Λευκορωσία 32
Αρτέμ Μιλέβσκι Επιθετικός Ουκρανία 33
Σάντρο Γκοτάλ Επιθετικός Αυστρία 26
Ραμάν Βασίλιουκ Επιθετικός Λευκορωσία 39
Τζόελ Φαμέγε Επιθετικός Γκάνα 21
Κίριλ Κιριλένκο Επιθετικός Λευκορωσία 17

Photo credits: AP Photo/Ricardo Mazalan

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ