EUROPA LEAGUE

Το προφίλ της Μπρόντμπι

Το προφίλ της Μπρόντμπι

Μέσω Σκανδιναβίας θα πρέπει να παλέψει για να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζοντας μετά την ΑΪΚ την Μπρόντμπι από την Δανία που είχε αποκλείσει πέρσι ο ΠΑΟΚ.

Από την Σκανδιναβία και πάλι, αλλά αυτή τη φορά τη Δανία, περνάει ο δρόμος του Παναθηναϊκού για τους ομίλους του Europa League. H Μπρόντμπι όπως τη γνωρίζουμε ή Μπρέντμπι (όπως σωστά προφέρεται το όνομά της στη Δανία), η πιο επιτυχημένη ομάδα της χώρας μαζί με την Κοπεγχάγη τίθεται στο δρόμο του Παναθηναϊκού, για τα play-offs του Europa League.

Την περσινή σεζόν η ομάδα από την Δανία αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ στην ίδια φάση του Europa League και αποκλείστηκε με μια βαριά ήττα στην Τούμπα (5-0) και ισοπαλία στην Δανία (1-1).

BRONDBY IF

Μπρόντμπι

Έτος ίδρυσης: 1964

Έδρα: Brondby Stadium

Χωρητικότητα: 29.000

Τίτλοι: 10 Πρωταθλήματα Δανίας, 6 Κύπελλα, 2 Λιγκ Καπ, 4 Σούπερ Καπ

Τι έκανε πέρσι στη Δανία: Τερμάτισε στην 4η θέση πίσω από την Κοπεγχάγη, την Σαντιρίσκε και την Μίντιλαντ και μπόρεσε μέσα από τα play off για το Europa League να εξασφαλίσει μια θέση στην Ευρώπη.

Τι έκανε πέρσι στην Ευρώπη: Μετείχε πάλι στην φάση των play offs του Europa League όπου αποκλείστηκε από τον ΠΑΟΚ γνωρίζοντας την ήττα στην Τούμπα με 5-0 ενώ η ρεβάνς στην Δανία είχε έρθει 1-1.

Τι κάνει τώρα: Μετά από τρία ματς στο πρωτάθλημα έχει δυο νίκες και μια ισοπαλία, έχει 7 βαθμούς και βρίσκεται στην 3η θέση του πρωταθλήματος πίσω από Κοπεγχάγη και Μίντιλαντ. Επίσης έχει δώσει και έξι ματς για το Europa League όπου είχε τέσσερις νίκες και δυο ήττες έχοντας αποκλείσει την Βαλούρ στον πρώτο γύρο, την Χιμπέρνιαν στο δεύτερο (πήρε την πρόκριση στα πέναλτι) και την Χέρτα στον 3ο προκριματικό.

Φόρμα ομάδας: Ν-Ν-Η-Ι-Ν

Μια από τις πιο γνωστές ομάδες της Δανίας θα τεθεί αντιμέτωπος του Παναθηναϊκού στα play off του Europa League με το τριφύλλι να αντιμετωπίζει την Μπρόντμπι που απέκλεισε πέρυσι ο ΠΑΟΚ στην ίδια φάση του θεσμού και μάλιστα πολύ άνετα.

Η ομάδα από τη Δανία ιδρύθηκε το 1964 και εδρεύει στα δυτικά της Κοπεγχάγης ενώ συνολικά έχει κατακτήσει 10 πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα, 2 Λιγκ Καπ και 6 Σούπερ Καπ. Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή της επιτυχίας ήταν η παρουσία της στα ημιτελικά του UEFA το 1991 ενώ συνολικά στην ιστορία της έχει δώδεκα συμμετοχές στο ΟΥΕΦΑ/Europa League χωρίς όμως κάποια μεγάλη επιτυχία και τελευταία συμμετοχή στους ομίλους το 2006.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Γερμανός Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ που ανέλαβε την ομάδα στις 17/05/2016 και διανύει την πρώτη του χρονιά στην ομάδα ενώ προέρχεται από την Στουτγκάρδη.

Στο ρόστερ της διαθέτει αρκετούς έμπειρους αλλά και νεαρούς ποδοσφαιριστές κυρίως Σκανδιναβούς, από Σουηδία, Δανία, Φιλανδία, Νορβηγία αλλά και ξένους ποδοσφαιριστές. Μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο Φιλανδός Τίμου Πούκι ο οποίος πέτυχε και τα τρία γκολ στη νίκη επί της Χέρτα. Ο 26χρονος επιθετικός έχει αγωνιστεί σε ομάδες όπως η Σεβίλλη, Σάλκε και Σέλτικ.

Η Μπρόντμπι συνδέεται με τον Παναθηναϊκό μέσω του Μίκαελ Νίλσον καθώς ο Σουηδός άσος του τριφυλλιού μετά τους πράσινους είχε αγωνιστεί και στην ομάδα της Δανίας.

Δείτε εδώ το ρόστερ στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ