EUROPA LEAGUE

Το προφίλ της Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ

Το προφίλ της Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ
KL-PHOTO

Η Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ από την Κροατία είναι υποψήφια να τεθεί αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο δεύτερο προκριματικό του Europa League. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει το προφίλ της.

Η κληρωτίδα έφερε τον ΠΑΟΚ αντιμέτωπο, στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, με το νικητή του ζευγαριού, Μπρόουτον - Λοκομοτίβα Ζάγκρεμ.

Η ομάδας της πρωτεύουσας της Κροατίας, Λοκομοτίβα, τερμάτισε τέταρτη στην κατάταξη της πρώτης κατηγορίας του πρωταθλήματος της χώρας την περασμένη σεζόν.

Η Λοκομοτίβα, ιδρύθηκε αρχικά ως ŽŠK Victoria το 1914 κι έχει αλλάξει άλλα τέσσερα ονόματα μέχρι το τωρινό, σχεδόν όλα όμως περιείχαν τη λέξη Λοκομοτίβα.

Τη σεζόν 2012-2013 τερμάτισε δεύτερη στο κροατικό πρωτάθλημα, την ίδια σεζόν έφθασε και στον τελικό Κυπέλλου της χώρας, αλλά έχασε από τη Χάιντουκ Σπλιτ.

Τη σεζόν 2013-2014, αποκλείστηκε στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League από την Ντινάμο Μινσκ. Γνώριμη του νυν τεχνικού του ΠΑΟΚ, Ίγκορ Τούντορ, από το κροατικό πρωτάθλημα. Την τροφοδοτεί με δανεικούς παίκτες η Ντινάμο, ένας εξ' αυτών κι ο Άντε Ρουκάβινα - πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού - την περασμένη σεζόν.

Η ταυτότητα

Έτος ίδρυσης: 1914 (ως ŽŠK Victoria)

Πρόεδρος: Τιμ Ντολίτσκι

Προπονητής: Άντε Τσάτσιτς

Γήπεδο: Στάντιον Κραντσεβίτσεβα (8.850 θεατές)

Χρώματα: (άσπρο - μπλε)

Το προφίλ της Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ

Το αστέρι

Ο έμπειρος, ίσως, παίκτης, είναι ο Γέρκο Λέκο. Σε ηλικία 35 ετών, πρώην διεθνής μέσος, έχει φορέσει τις φανέλες των Ντινάμο Κιέβου, Μονακό και Μπούτσασπορ. Οι παραστάσεις του, σαφώς, περισσότερες σε σχέση με των υπολοίπων.

Το προφίλ της Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ

Ο τεχνικός

Τεχνικός της Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ είναι ο Άντε Τσάτσιτς. Σε ηλικία 61 ετών έχει περάσει από τους πάγκους των Όσιγιεκ, Ζαντάρ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Μάριμπορ και Σλάβεν Μπελούπο. Έχει διατελέσει ομοσπονδιακός τεχνικός τόσο της εθνικής Κροατίας (Κ21, ως βοηθός) όσο και της εθνικής Λιβύης (πάλι ως βοηθός).

Το προφίλ της Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες

Όλιβερ Ζελένικα

Ίβαν Φιλίποβιτς

Ντάριο Ράντελιτς

Αμυντικοί

Κάρλο Μπαρτόλετς

Πέταρ Μάμιτς

Ντίνο Πέριτς

Τόνσιλαβ Μίρτσελα

Κάρλο Μπρούτσιτς

'Εντουαρντ Χούτσινετς

Χέρντι Πρένγκα

Λούκα Κάπαν

Μέσοι

Ντάμιρ Σόβσιτς

Λούκα Μπέγκονια

Γέρκο Λέκο

Φράνκο Αντριγιάσεβιτς

Μουχάμεντ Αλγκούλ

Ντένις Τσεράι

Μάρκο Κόλαρ

Σίμε Γκρζαν

Γιόσιπ Κόριτς

Πέταρ Μίσιτς

Επιθετικοί

Γιαν Ντόλεζαλ

Γιάκοβ Πούλιτς

Ίβαν Φιόλιτς

Μίρκο Μάριτς

Ντέγιαν Τσάμπραγια

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ