EUROPA LEAGUE

Το προφίλ της Αρόουκα

Το προφίλ της Αρόουκα

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Αρόουκα στα πλέι οφ του Europa League και το Sport24.gr σας παρουσιάζει όσα πρέπει να γνωρίζετε. Κόντρα σε Βελάσκες, Μπρακάλι και Ζεκίνια οι ερυθρόλευκοι.

Έναν θεωρητικά εύκολο αντίπαλο θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ του Europa League προκειμένου να βρεθεί στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης αφού η Αρόουκα είναι η ομάδα που θα τεθεί αντιμέτωπη των ερυθρόλευκων.

Για να βρεθεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για πρώτη φορά στην ιστορία της τερμάτισε πέρσι στην πέμπτη θέση του Πορτογαλικού πρωταθλήματος. Η Αρόουκα, έδρα της οποίας βρίσκεται στην ομώνυμη πόλη η οποία είναι στο Βόρειο τμήμα της χώρας και μετρά μόλις 22.000 κατοίκους, παίζει στην κορυφαία κατηγορία της Πορτογαλίας μόλις τα τελευταία τρία χρόνια.

Ανέβηκε στην Primeira Liga ως δεύτερη τη σεζόν 2012-13 και τις πρώτες δύο σεζόν πάλεψε για την παραμονή της στην κατηγόρια. Πέρσι ωστόσο έκανε το ξέσπασμα και μετά από μία εξαιρετική χρονιά βρέθηκε στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα που της χάρισε και την έξοδο στο Europa League.

Η ομάδα από την Πορτογαλία απέκλεισε στον τρίτο προκριματικό γύρο την Έρακλες από την Ολλανδία. Το πρώτο ματς στην Πορτογαλία ολοκληρώθηκε στο χωρίς κάποιο γκολ, ενώ στη ρεβάνς της Ολλανδίας η Αρόουκα πήρε την πρόκριση χάρη στο εκτός έδρας γκολ. Ο Γκλαντόν είχε ανοίξει το σκορ στο 53 για την Έρακλες για να έρθει ο Γκονσάλες στις καθυστερήσεις να πετύχει το "χρυσό" γκολ για τους Πορτογάλους.

Στο ρόστερ της Αρόουκα ξεχωρίζουν τρεις γνώριμοι μας από το ελληνικό πρωτάθλημα. Οι Σέμα Βελάσκες (Παναθηναϊκός) Μπρακάλι (Παναιτωλικός), Ζεκίνια (Λάρισα, Πανθρακικός) είναι οι τρεις παίκτες που είναι γνωστοί στο ελληνικό κοινό, ενώ ο προπονητής της, Λίτο Βιντιγκάλ, έχει περάσει για λίγο από το κυπριακό πρωτάθλημα όπου έκατσε στον πάγκο της ΑΕΛ.

Το προφίλ της Αρόουκα

Αρόουκα (Πορτογαλία)

Έτος ίδρυσης: 1951

Έδρα: Εστάδιο Μουνισιπάλ

Χωρητικότητα: 5.000

Τίτλοι: -

Τι έκανε πέρσι στην Πορτογαλία: 5η θέση

Τι έκανε πέρσι στην Ευρώπη:Δεν αγωνίστηκε

Το ρόστερ της:

1. Ραφαελ Μπρακάλι (Τερματοφύλακας)

13. Ρουί Σακραμέντο (Τερματοφύλακας)

37. Ίγκορ Ρότσα (Τερματοφύλακας)

2. Ούγκο Μπάστο (Αμυντικός)

4. Σέμα Βελάσκες (Αμυντικός)

5. Άντερσον (Αμυντικός)

6. Βίτορ Κόστα (Αμυντικός)

14. Γκεγκέ (Αμυντικός)

33. Ζουμπάλ (Αμυντικός)

55. Νελσίνιο (Αμυντικός)

66. Νούνο Κοέλιο (Αμυντικός)

7. Αρτουρ (Μέσος)

8. Αντίλσον (Μέσος)

10. Νούνο Βαλέντε (μέσος)

26 Αντρέ Σάντος (Μέσος)

28. Αλεξ (Μέσος)

50. Κριβελάρο (Μέσος)

77. Καρλ (Μέσος)

9. Μαρλόν ντε Ζεσούς (Επιθετικός)

11. Ζορζίνιο (Επιθετικός)

12. Ματέους (Επιθετικός)

21. Τουκα (Επιθετικός)

87 Ζεκίνια (Επιθετικος

95. Βάλτερ Γκολσάλες (Επιθετικός)

99. Μπρουνο Λόπες (Επιθετικός)

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ