EUROPA LEAGUE

Ρομπέρτο και αστοχία στοίχισαν στον Ολυμπιακό

Ρομπέρτο και αστοχία στοίχισαν στον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή του στις Βρυξέλλες, αλλά δέχθηκε γκολ από τραγικό λάθος του Ρομπέρτο και καλείται να ανατρέψει το 1-0 την άλλη Πέμπτη στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Με ήττα χωρίς να πετύχει γκολ επιστρέφει από τις Βρυξέλλες ο Ολυμπιακός και πλέον καλείται την άλλη Πέμπτη (25/02) να ανατρέψει το 1-0 κόντρα στην Άντερλεχτ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης αν θέλει να συνεχίσει τη φετινή του ευρωπαϊκή περιπέτεια.

Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, είχαν σημαντικές ευκαιρίες- με σπουδαιότερη το δοκάρι του Ιντέγε (9')- ωστόσο ηττήθηκαν μετά από μία άστοχη έξοδο του Ρομπέρτο. Ο Μπατζί είπε "ευχαριστώ" στο 68' και έγραψε το 1-0 στην μοναδική τελική των Βέλγων από το 31' έως το τέλος της αναμέτρησης!

Πέρα όμως από τη δική του αστοχία και το λάθος του Ισπανού τερματοφύλακα, ο Ολυμπιακός επιστρέφει και με παράπονα από το Βέλγιο καθώς ο Ίβαν Μπέμπεκ δεν είδε τη γροθιά στη μπάλα που έριξε στο 33' μέσα στην περιοχή ο Οκάκα.

Πλέον η υπόθεση πρόκριση δυσκολεύει καθώς αν οι παίκτες της Άντερλεχτ βρουν δίχτυα και στο Φάληρο, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα χρειάζονται τουλάχιστον τρία τέρματα για να πάρουν το εισιτήριο για τους "16" του Europa League.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Κονστάντ Βάντεν Στοκ"

Διαιτητές: Ίβαν Μπέμπεκ (Κροατία), Τόμισλαν Πέτροβιτς (Κροατία), Μίρο Γκργκιτς (Κροατία)

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (Μπέσνικ Χάσι): Προτό, Ναχάρ, Εμποτζί, Ντέσχαχτ, Μπούτνερ (Νάιτινγκ 89'), Μπατζί, Ντεφούρ (Σουάρες 89'), Πρατ, Ατσεαμπόνγκ, Τζούριτσιτς (Τιλεμανς 74'), Οκάκα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Μποτία, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Ζντιέλαρ (Κασάμι 69'), Σεμπά (Πουλίδο 81'), Ντουρμάζ (Τσόρι 84'), Φορτούνης, Ιντέγε.

Γκολ: Μπατζί 68'

Δοκάρι: Ιντέγε 9'

Κίτρινες: Ντεφούρ 24', Ντέσχαχτ 54' - Σαλίνο 4', Ζντιέλαρ 34', Ντα Κόστα 58', Σεμπά 66', Μαζουακού 82'

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης Άντερλεχτ-Ολυμπιακός

Ανασκόπηση

Ο Μάρκο Σίλβα επέλεξε την αναμενόμενη 11άδα με το κλασικό 4-2-3-1. Ο Ντα Κόστα πήρε θέση βασικού καθώς ο τραυματισμός του Σιόβα τον έθεσε εκτός αποστολής, ενώ ο Ζντιέλαρ προτιμήθηκε αντί του Κασάμι. Το ξεκάθαρο προβάδισμα που είχαν οι Φορτούνης και Σεμπά για το αρχικό σχήμα επιβεβαιώθηκε από τις επιλογές του Πορτογάλου. Στην αντίπερα όχθη, ο Μπέσνικ Χάσι ξεκίνησε με 4-2-2, επιλέγοντας τον Οκάκα που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Ρομπέρτο και αστοχία στοίχισαν στον Ολυμπιακό

Αναγνωριστικό το πρώτο πεντάλεπτο στο "Κονστάντ Βάντεν Στοκ", "τρελό" το επόμενο με δύο μεγάλες ευκαιρίες για κάθε ομάδα. Ο Ντουρμάζ γύρισε απρόσεκτα την μπάλα στο 6', αλλά ο Ρομπέρτο σταμάτησε σε τετ-α-τετ τον Τζούριτσιτς. Ακολούθησε η άστοχη εξ' επαφής κεφαλιά του Οκάκα η οποία πέρασε άουτ (7'), σε μία φάση όπου οι στόπερ του Ολυμπιακού ήταν "εξαφανισμένοι" και τον Ιταλό δοκίμασε να κόψει με το πόδι (!) ο Μιλιβόγεβιτς.

Τις παιδικές ασθένειες των ερυθρολεύκων στην άμυνα, τις μιμήθηκε αμέσως μετά η βελγική ομάδα. Όμως ο Σεμπά έχασε το τετ-α-τετ στο 7' μετά την εξαιρετική κάθετη του Φορτούνη, ενώ ο Ιντέγε σημάδεψε το δοκάρι (9') έπειτα από ωραία ενέργεια του Ντουρμάζ.

Μετά τα διαδοχικά εκατέρωθεν "αχ", ο Ολυμπιακός πήρε την κατοχή της μπάλας και κατέβασε τον ρυθμό του αγώνα. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας, κράτησε τους Βέλγους για ένα τέταρτο μακριά από την εστία του και απείλησε ξανά στο 22' με τον Ντουρμάζ. Ωστόσο στη συνέχεια δεν απέφυγε κάποια "φθηνά" λάθη, με αποτέλεσμα να χρειαστεί πάλι η επέμβαση του Ρομπέρτο μετά το άδειασμα του Τζούριτσιτς στον Ντα Κόστα (23'). Ο Ισπανός σταμάτησε και τον Πρατ στο 30' όταν οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν για άλλη μία φορά τα μαρκαρίσματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 31', παρόλο που οι "ερυθρόλευκοι" είχαν 63% κατοχή μπάλας, οι τελικές ήταν 7-3 για την Άντερλεχτ (4-0 στην εστία).

Στο διάστημα όμως που ακολούθησε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι παίκτες του Σίλβα διατήρησαν χωρίς άλλα καρδιοχτύπια το "μηδέν" στην άμυνα, ολοκληρώνοντας με 61% κατοχή μπάλας τα πρώτα 46 λεπτά. Θα μπορούσαν μάλιστα να πάρουν το προβάδισμα, αν ο Μπέμπεκ έβλεπε στο 33' τον Οκάκα να αποκρούει την μπάλα με το χέρι. Ο Μιλιβόγεβτις έπιασε την κεφαλιά και αυτή άλλαξε κατεύθυνση από την απλωμένη... γροθιά του Ιταλού.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη, σαν... γηπεδούχος. Και σχεδόν με το "καλημέρα" σπατάλησε μία σπουδαία ευκαιρία με τον Μιλιβόγεβιτς (47').

Στα επόμενα λεπτά έκλεισε την Άντερλεχτ στην εστία της με συνεχόμενα φάουλ και κόρνερ, απειλώντας στο 55' στο απευθείας χτύπημα του Ντουρμάζ λίγο έξω από την περιοχή.

Το σκηνικό της κυριαρχίας των "ερυθρολεύκων" δεν άλλαξε και παραλίγο να φέρει καρπούς αλλά ο Πορτό σταμάτησε τον Ιντέγε στο 64'.

Οι φιλοξενούμενοι έχαναν διαδοχικές ευκαιρίες, την ώρα που η Άντερλεχτ είχε να καταγράψει τελική από το 31'! Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως και στην πρώτη της τελική μετά από 37 λεπτά βρήκε τα πολυπόθητα δίχτυα. Τραγικό λάθος του Ρομπέρτο σε κόρνερ, ο Μπατζί λέει "ευχαριστώ" και 1-0 (68') μετά και τη συνεννόηση διαιτητή-βοηθού.

Το γκολ της Άντερλεχτ επηρέασε του παίκτες του Μάρκο Σίλβα που έχασαν την επαφή με την αντίπαλη περιοχή. Κράτησαν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν ανησύχησαν τους Βέλγους. Ο Πορτογάλος πέρασε διαδοχικά τους Κασάμι, Πουλίδο και Τσόρι αλλά το παιχνίδι κύλησε όπως ακριβώς το ήθελε η Άντερλεχετ για να κρατήσει το 1-0. Σημειώστε αυτό: Από το γκολ του Μπατζί μέχρι το φινάλε του αγώνα στο 96' δεν καταγράφηκε καμία τελική από τους δύο "μονομάχους" και η ήττα ήρθε μοιραία για τον Ολυμπιακό.

Η φάση του αγώνα

Ποια άλλη από το γκολ της Άντερλεχτ. Και οι καλύτεροι τερματοφύλακες κάνουν τέτοιες εξόδους, έτσι οι Βέλγοι πήραν τη νίκη ενώ ήταν ανύπαρκτοι επιθετικά μετά το μισάωρο. Άσχημη στιγμή για τον Ρομπέρτο που πριν 2,5 χρόνια είχε κάνει πράματα και θάματα στο ίδιο γήπεδο. Όπως αναφέραμε, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες...

Ρομπέρτο και αστοχία στοίχισαν στον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο διαιτητής

Σωστή η απόφαση να μετρήσει το γκολ του Μπατζί, σωστές και οι περισσότερες από τις (πολλές) κίτρινες, ωστόσο στο 33' έπρεπε να υποδείξει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Στο 74' ο Φορτούνης κόπηκε λανθασμένα με οφσάιντ ενώ ήταν σε καλή θέση μέσα στην περιοχή.

Ρομπέρτο και αστοχία στοίχισαν στον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο πολυτιμότερος παίκτης

Όποτε χρειάστηκε να επέμβει ο Προτό ήταν εκεί κρατώντας το "μηδέν" για τους Βέλγους. Μπορεί να μην έκανε τις σπουδαίες επεμβάσεις, ωστόσο απέφυγε κάποιο μοιραίο λάθος, σε αντίθεση με τον Ρομπέρτο. Σημαντικό σε παιχνίδια που κρίνονται στο γκολ.

Μας άρεσε

Το μεγάλο διάστημα κυριαρχίας του Ολυμπιακού, ειδικά ο τρόπος που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο. Σίγουρα θα είναι οδηγός για τον επαναληπτικό, αρκεί να μπει η μπάλα στα δίχτυα.

Ρομπέρτο και αστοχία στοίχισαν στον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δεν μας άρεσε

Οι "αρρυθμίες" στην άμυνα του Ολυμπιακού στο πρώτο μισάωρο, η αστοχία των επιθετικών του και φυσικά η άτυχη στιγμή του Ρομπέρτο. Προσθέστε και τον Μάρκο Σίλβα που άργησε να απαντήσει με αλλαγές στο γκολ της Άντερλεχτ (σ.σ. ο Κασάμι που μπήκε στο 69', ήταν έτοιμος να περάσει πριν το 1-0).

Τα στατιστικά του αγώνα

Ρομπέρτο και αστοχία στοίχισαν στον Ολυμπιακό
TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ