EUROPA LEAGUE

Το 2-0 δίνει πρόκριση σε Λίβερπουλ και... Μ. Γιουνάιτεντ!

Το 2-0 δίνει πρόκριση σε Λίβερπουλ και... Μ. Γιουνάιτεντ!

Η Λίβερπουλ έχει αποκτήσει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στους "8" του Europa League όμως το παρελθόν έχει δείξει πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να πάρει ευρωπαϊκές προκρίσεις ακόμα και όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο μετά το πρώτο ματς.

Τα τέρματα των Ντάνιελ Στάριτζ (πρώτο του στην Ευρώπη μετά τις 23 Νοεμβρίου 2010 όταν είχε σκοράρει για την Τσέλσι απέναντι στη Ζίλινα) και Ρομπέρτο Φιρμίνο έβαλαν την Λίβερπουλ στη θέση του οδηγού όσον αφορά στην υπόθεση πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League και η αλήθεια είναι πως έχουν ένα ακόμα λόγο να είναι αισιόδοξοι για την πρόκριση.

Αυτός έχει να κάνει με το παρελθόν των "κόκκινων" στα ευρωπαϊκά Κύπελλα καθώς από τις 10 προηγούμενες φορές που πήγαν σε ρεβάνς έχοντας νικήσει στο "Anfield" τον αντίπαλό τους με δύο ή και περισσότερα γκολ διαφορά, κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στις 9!

Η μοναδική φορά που απέτυχαν να προκριθούν ήταν το 1965 απέναντι στην Ίντερ, με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ να νικάει με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι στην Αγγλία αλλά στη ρεβάνς του "Meazza" να γνωρίζει την ήττα με 3-0 και να χάνει την ευκαιριά να αγωνιστεί τότε στον πρώτο τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών στην ιστορία της.

Το 2-0 δίνει πρόκριση σε Λίβερπουλ και... Μ. Γιουνάιτεντ!

Το εντυπωσιακό πάντως είναι πως και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να ελπίζει σε comeback καθώς τις δύο προηγούμενες φορές που βρέθηκε σε τόσο μειονεκτική θέση στην Ευρώπη (ήττα με 2-0 εκτός έδρας) κατάφερε να γυρίσει... τούμπα την κατάσταση.

Την πρώτη φορά, το 1984, ηττήθηκε με 2-0 από τη Μπαρτσελόνα στο "Camp Nou", στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων, για να επικρατήσει με 3-0 στη ρεβάνς, ενώ πριν δύο χρόνια γνώρισε την ήττα με 2-0 από τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης" στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τους "16" του Champions League για να επιβληθεί με 3-0 στη ρεβάνς του "Old Trafford" με χατ-τρικ του Ρόμπιν Φαν Πέρσι.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ