CHAMPIONS LEAGUE

Την "πάτησε" όπως στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ, έχασε 1-0 από την ΤΣΣΚΑ

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÁÅÊ / CHAMPIONS LEAGUE / CSKA MOSCOW - AEK (Eurokinissi Sports)
Μάνταλος, ΑΕΚ, ΤΣΣΚΑ EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ στάθηκε αξιοπρεπώς στη Μόσχα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, αλλά την "πλήρωσε" με τον ίδιο τρόπο, όπως στο πρώτο παιχνίδι. Έχασε 1-0 από στατική φάση (74' Νάτχο) και είπε "αντίο" στο Champions League.

Η ΑΕΚ δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει την είσοδό της στους ομίλους του Champions League. Όπως στο πρώτο παιχνίδι του ΟΑΚΑ (0-2), έτσι και στη Μόσχα γνώρισε την ήττα από την ΤΣΣΚΑ (1-0), με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τα playoffs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Σε ένα παιχνίδι που στάθηκε με αξιοπρέπεια στον αγωνιστικό χώρο η Ένωση, έχασε ξανά επειδή σε στατική φάση δεν ήταν όσο προσεκτική όσο έπρεπε. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Μπίμπρας Νάτχο, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, σκόραρε από κοντά έπειτα από κόρνερ του Βιτίνιο και κεφαλιά του Β. Μπερεζούτσκι και "καθάρισε" με την πρόκριση.

Πλέον ο Δικέφαλος θα επιχειρήσει να προκριθεί στους ομίλους του Europa League, μέσα από τα playoffs της διοργάνωσης. Το σύνονολο του Μανόλο Χιμένεθ θα μάθει την Παρασκευή (4/8, 14.00) την αντίπαλό του, μέσω της κλήρωσης που θα γίνει. Υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ θα είναι στους ανίσχυρους.

Αχ αυτά τα κόρνερ...

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ομάδα του με σχήμα 3-5-2. Ο Ανέστης στα γκολπόστ, τρεις κεντρικοί αμυντικιοί, οι Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς. Αριστερό φουλ μπακ ο Έλντερ Λόπες, δεξί ο Μπακάκης, αμυντικοί μέσοι οι Σιμόες, Γιόχανσον, λίγο πιο μπροστά τους ο Μάνταλος, με Κλωναρίδη - Λιβάγια στην κορυφή. Ίδια διάταξη και για τους Ρώσους.

Η Ένωση κουβαλούσε το εις βάρος της 2-0 στο ΟΑΚΑ και στα πρώτα της λεπτά στο παιχνίδι, μπήκε με δύναμη, πυγμή και αποφασιστικότητα. Πατούσε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες της έβγαιναν πρώτοι στα μαρκαρίσματα, ενώ είχαν την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση της Μόσχας.

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÁÅÊ / CHAMPIONS LEAGUE / CSKA MOSCOW - AEK (Eurokinissi Sports)
Μάνταλος, Σιμόες, ΤΣΣΚΑ EUROKINISSI SPORTS

Ήταν στο 10', λεπτό κατά το οποίο ο Μάνταλος ξεμαρκαρίστηκε με ντρίμπλα, σούταρε έξω από την περιοχή, υποχρεώνοντας σε δύσκολη επέμβαση τον Ακινφέεβ, στη δεξιά του γωνία. Από το 15' και μετά, οι γηπεδούχοι άρχισαν να γίνονται το αφεντικό του αγώνα, σπαταλώντας μοναδική ευκαιρία για το 1-0 με τον Βιτίνιο στο 14'.

Γήπεδο: Stadion CSKA Moskva

Διαιτητής: Benoît Millot (Γαλλία)

Βοηθοί: Julien Pacelli, Stephan Luzi (Γαλλία)

4ος: Stephane Jochem (Γαλλία)

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Βίκτορ Γκοτσαρένκο): Ακινφέεβ, Βάσιν, Α. Μπερεζούτσκι, Β. Μπερεζούτσκι, Μάριο Φερνάντες, Βέρνμπλουμ, Σένικοβ, Τζαγκόεβ (72' Νάτχο), Γκολοβίν (81' Μιλάνοβ), Βιτίνιο, Τσάλοβ (69' Ολανάρε)

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Μπακάκης, Λόπες, Σιμάο (77' Γαλανόπουλος), Γιόχανσον, Μάνταλος, Λιβάγια (71' Χριστοδουλόπουλος), Κλωναρίδης (77' Γιακουμάκης)

Γκολ: 74' Νάτχο

Κάρτες: 38' Γκολοβίν, 58' Φερνάντες, 67' Βάσιν - 20' Βράνιες, 33' Μάνταλος 90'+4' Χριστοδουλόπουλος

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Βραζιλιάνος απείλησε και στο 15', αλλά ο Ανέστης είχε αντιληφθεί πώς θα εξελισσόταν η φάση και βγήκε έγκαιρα, έπεσε στα πόδια του και έδωσε τέλος στη φάση. Οι παίκτες της ΑΕΚ ναι μεν έμπαιναν με δύναμη στις μονομαχίες, αλλά δυσκολεύονταν να κρατήσουν μπάλα. Υπήρξαν μάλιστα στιγμές που την... πουλούσαν και έδιναν το δικαίωμα στους Μοσχοβίτες να φύγουν με αξιώσεις στην αντεπίθεση και να απειλήσουν.

Οι αμυντικοί μέσοι Σιμόες και Γιόχανσον έριξαν μπόλικο τρέξιμο για να καλύψουν, ενώ ο Μάνταλος ήταν ο μοναδικός παίκτης που επεδίωκε να "τρυπήσει" την αντίπαλη άμυνα. Οι παίκτες του Δικεφάλου σπάνια πατούσαν αντίπαλη περιοχή, ενώ μέσα από αυτή δεν πραγματοποίησαν κανένα σουτ. Η άλλη εξαιρετική στιγμή της ΤΣΣΚΑ ήταν στο 26', με το καλοτραβηγμένο σουτ του Γκολοβίν να περνά ελάχιστα εκτός εστίας. Ένα πρώτο μέρος με την ΤΣΣΚΑ καλύτερη, την ΑΕΚ να κρατά και να απειλεί με δύο μακρινά σουτ του Μάνταλου.

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÁÅÊ / CHAMPIONS LEAGUE / CSKA MOSCOW - AEK (Eurokinissi Sports)
Κλωναρίδης EUROKINISSI SPORTS

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, ισορροπημένο παιχνίδι. Η ΑΕΚ απείλησε ξανά πρώτη, πάλι έξω από την περιοχή, αυτή τη φορά με τον Κλωναρτίδη στο 48'. Ίδια κατάληξη, μπλόκαρε ο Ρώσος κίπερ. Στο 56' πολύ ωραία συνεργασία Βιτίνιο - Τζαγκόεβ, σουτ του τελευταίου, "άγαλμα" ο Ανέστης, λίγο άουτ η μπάλα.

Και φτάνουμε στο 63', οπότε και η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, που θα έβαζε "φωτιά" στη Μόσχα. Ο Γιόχανσον ήταν μακριά έξω από την περιοχή, δεν δείλιασε, έπιασε δυνατό σουτ, υποχρεώνοντας τον Ακινφέεβ να διώξει με τρομερά μεγάλη δυσκολία. Όλοι πίστεψαν ότι η μπάλα είχε βρει το δοκάρι, αλλά δεν ήταν έτσι.

Ο Κλωναρίδης πήρε το ριμπάουντ, σούταρε με δύναμη από θέση βολής, με εξουδετερωμένο τον γκολκίπερ της ΤΣΣΚΑ, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από το οριζόντιο. Τα χρειάστηκαν σε αυτό το σημείο οι Ρώσοι, ενώ στο 68' σημειώθηκε μια αμφισβητούμενη φάση, κατά την οποία η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε μονομαχία Μάνταλου - Ακινφέεβ.

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÁÅÊ / CHAMPIONS LEAGUE / CSKA MOSCOW - AEK (Eurokinissi Sports)
Λιβάγια EUROKINISSI SPORTS

ΤΙ ΟΑΚΑ, ΤΙ ΜΟΣΧΑ;

Η ΑΕΚ έμελλε να την πατήσει όπως στο ΟΑΚΑ. Με στατική φάση, δίχως η ΤΣΣΚΑ να φοβίζει. Στο 74' ο Βιτίνιο εκτέλεσε κόρνερ, ο Β. Μπερεζούτσκι πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και με προβολή ο Νάτχο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ανέστη από κοντά. Το μομέντουμ ήταν για την Ένωση, αλλά οι Ρώσοι μόλις είχαν "καθαρίσει" με την πρόκριση.

Η εξέλιξη αυτή, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, απογοήτευσε τους παίκτες της ΑΕΚ, που έκαναν αισθητή την παρουσία τους μόνο στο 87', όταν από σέντρα του Χριστοδουλόπουλου, ο Γιακουμάκης έπιασε την κεφαλιά από κοντά, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το δοκάρι. Είχε προηγηθεί για τους Ρώσους, που κυριαρχούσαν στον αγωνιστικό χώρο, το τέρμα του Μάριο Φερνλάντες στο 85', από εκτέλεση φάουλ του Νάτχο, που δεν μέτρησε με την αιτιολογία πως ο παίκτης της ΤΣΣΚΑ έκανε χέρι.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αν μη τι άλλο το τρομερό σουτ του Γιόχανσον, στο 63'. Αν κατέληγε στα δίχτυα και έμπαινε η ΑΕΚ μπροστά στο σκορ, η αναμέτρηση θα είχε διαφορετικό ενδιαφέρον.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Υπήρξαν δύσκολες στιγμές για τον Γάλλο Benoît Millot. Στο 20' ο Βράνιες θα μπορούσε να αποβληθεί για αντικανονικό μαρκάρισμα. Στο 33' ο Μάνταλος κιτρινίστηκε για διαμαρτυρία, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να δεχτεί κίτρινη ο Γκολοβίν για μαρκάρισμα στον Σιμόες. Όπως επίσης στο 68' ο Μάνταλος ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Ακινφέεβ.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Θα επιλέξουμε τον γκολκίπερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τον Ιγκόρ Ακινφέεβ, ο οποίος κράτησε όρθια την ομάδα του στο σουτ του Γιόχανσον. Και γενικά όποτε κλήθηκε να κρατήσει την εστία του απαραβίαστη, το έπραξε με επιτυχία.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Περίπου 30 οπαδοί της ΑΕΚ έδωσαν το παρών στη Μόσχα. Παρά το 0-2 του πρώτου ματς, οι φίλοι της Ένωσης βρέθηκαν στη Ρωσία και δεν σταμάτησαν να φωνάζουν για την αγαπημένη τους ομάδα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ότι την πάτησε η ΑΕΚ όπως ακριβώς στο πρώτο παιχνίδι, από στατική φάση. Το πάθημα, δεν έγινε μάθημα.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ