EUROPA LEAGUE

Θεμέλια πρόκρισης ο Ολυμπιακός, 1-0 την Αρόουκα στην Πορτογαλία

Θεμέλια πρόκρισης ο Ολυμπιακός, 1-0 την Αρόουκα στην Πορτογαλία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με σκόρερ τον Σεμπά στο 27ο λεπτό και τον Καπίνο να υψώνει τείχος στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός έβαλε θεμέλια πρόκρισης στους ομίλους του Europa League, επικρατώντας με σκορ ένα 1-0 της Αρόουκα στο "Municipal".

Η Αρόουκα υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στο "Arouca Municipal Stadium", στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την φάση των play offs του Europa League και με την πρώτη τους νίκη επί πορτογαλικού εδάφους σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι Πειραιώτες έβαλαν θεμέλια πρόκρισης για τους ομίλους του Europa League.

Το επίσημο ντεμπούτο του Πάουλο Μπέντο στον "ερυθρόλευκο" πάγκο ήταν νικηφόρο και αυτό χάρη κυρίως σε δύο πρόσωπα: τον Σεμπά που είχε συνολικά πολύ θετική παρουσία και πέτυχε το γκολ νίκης για τον Ολυμπιακό, όπως και τον Καπίνο που στο δεύτερο ημίχρονο απέδειξε ότι αξίζει της εμπιστοσύνης που του δείχνουν οι Πειραιώτες στην μετά Ρομπέρτο εποχή.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει μια νίκη ψυχολογίας μετά το δύσκολο -από κάθε άποψη- διάστημα που προηγήθηκε, αλλά και ουσίας καθώς το έργο του έγινε πιο εύκολο ενόψει του επαναληπτικού στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στις 25 Αυγούστου.

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι στις κερκίδες του γηπέδου για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση βρέθηκε και ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας και νυν πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε και ένθερμο τετ-α-τετ με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού στο περιθώριο του αγώνα.

Δείτε ΕΔΩ τις καλύτερες στιγμές του αγώνα Αρόουκα - Ολυμπιακός 0-1 όπως και το γκολ της αναμέτρησης.

Θεμέλια πρόκρισης ο Ολυμπιακός, 1-0 την Αρόουκα στην Πορτογαλία

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Arouca Municipal Stadium"

Διαιτητής: Slavko Vinčić (SVN)

Βοηθοί: Bojan Ul (SVN), Andraž Kovacic (SVN)

Τέταρτος διαιτητής: Roberto Ponis (SVN)

Αρόουκα (Βιντιγκάλ): Μπρακάλι, Μπάστο, Άντερσον Λουίζ, Αρτούρ (68' Αντρέ Σάντος), Αντίλσον (75' Κριβελάρο), Νουνίνιο, Ματέους, Καρλέτο (λ.τ. 59' Ντε Ζεζούς), Ζουμπάλ, Νόυνο Κοέλιο, Γκονσάλες.

Ολυμπιακός (Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Ντομίνγκες (72' Ανδρούτσος), Σεμπά (89' Ντουρμάζ), Πάρντο (90' Ζντιέλαρ), Ιντέγε.

Γκολ: - / 27' Σεμπά

Κάρτες: 31' Καρλέτο, 40' Νούνο Κοέλιο, 58' Γκονσάλες / 86' Ντα Κόστα, 90+2' Φιγκέιρας

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Πήρε αυτό που ήθελε ο Ολυμπιακός

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο. Χωρίς υπέρμετρα ρίσκα, η ομάδα του Μπέντο προσπαθούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα, να ελέγξει τον άξονα της μεσαίας γραμμής και να ψάξει την επιθετική ανάπτυξη κυρίως από τα άκρα.

Από την άλλη πλευρά, ξεκάθαρη ήταν και η διάθεση της Αρόουκα. Ανασταλτική συνέπεια, κλείσιμο των χώρων προς την περιοχή του Μπρακάλι και η προσπάθεια εκμετάλλευσης κάθε αδράνειας της άμυνας του Ολυμπιακού ήταν ο στόχος για το σύνολο του Βιντιγκάλ.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν συχνή παρουσία στα πέριξ της περιοχής των γηπεδούχων, ωστόσο έλειπε η σωστή τελική απόφαση στις φάσεις που δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις να απειλήσουν. Σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι ο Αλέχαντρο Ντομίνγκες δεν πατούσε καλά στο γήπεδο, με τον Ολυμπιακό να στερείται της συμβολής του Αργεντίνου στην δημιουργία.

Στο 9ο λεπτό ο Καπίνο σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε το σουτ του Ματέους, ενώ με τη σειρά του ο Μπρακάλι σταμάτησε την προσπάθεια του Σεμπά από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής.

Ο Σεμπά έκανε την αρχή...

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ του Ολυμπιακού ήταν δραστήριος από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και εξαργύρωσε την εργατικότητα του με ένα γκολ στο 27ο λεπτό, βάζοντας μπροστά στο σκορ τους Πειραιώτες. Ο Καμπιάσο με εξαιρετική μεταβίβαση βρήκε την κίνηση του Πάρντο από δεξιά, ο Κολομβιανός περίμενε τον Σεμπά να πάρει την κατάλληλη θέση και ο τελευταίος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το γύρισμα του συμπαίκτη του πλασάροντας άψογα στην κίνηση για το 0-1.

Θεμέλια πρόκρισης ο Ολυμπιακός, 1-0 την Αρόουκα στην Πορτογαλία

Από τις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός μπήκε με ένταση στον αγωνιστικό χώρο, ψάχνοντας ένα δεύτερο γκολ για να "κλειδώσει" το παιχνίδι. Η μπάλα ερχόταν στην περιοχή της Αρόουκα, όμως οι Πειραιώτες δεν έβρισκαν λύσεις στην τελική προσπάθεια.

Προϊόντος του χρόνου οι παίκτες του Μπέντο άρχισαν να χάνουν τις ανάσες τους και τον έλεγχο του ρυθμού, την στιγμή που ο Βιντιγκάλ με αλλαγές επιχειρούσε να κάνει περισσότερο επιθετική την ομάδα του.

... και ο Καπίνο φρόντισε για τα υπόλοιπα

Στο 72ο λεπτό οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση. Ο Γκονσάλες ξεκίνησε μια τρελή κούρσα πίσω από το κέντρο (!), βρήκε σε ανοιχτό γήπεδο και πέρασε εύκολα τους Μποτία, Ντα Κόστα, έμεινε όρθιος στην πίεση του Φιγκέιρας και βγήκε φάτσα με τον Καπίνο! Όμως ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού βγήκε έγκαιρα από την εστία του, άπλωσε το κορμί κρύβοντας το οπτικό πεδίο του Γκονσάλες και έσωσε την εστία του από βέβαιη παραβίαση.

Στο 80ο λεπτό ο Σεμπά από αριστερά γύρισε ιδανικά στον Καμπιάσο, όμως η προσπάθεια του Αργεντίνου από το ύψος του πέναλτι έφυγε άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπρακάλι.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Καπίνο... κατέβασε ρολά και στην πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Νούνο Βαλέντε, προσφέροντας μια ακόμη απογοήτευση στους γηπεδούχους.

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Μποτία λίγο έλειψε να αποδειχθεί μοιραίος, όμως πέφτοντας στα πόδια του Ντε Ζεζούς διόρθωσε το δικό του λάθος και ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από το "Arouca Municipal Stadium", κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση του στους ομίλους του Europa League.

Η φάση του αγώνα

Αναμφίβολα αυτή του 72ου λεπτού. Τρομερή ατομική προσπάθεια του Γκονσάλες και καταπληκτική αντίδραση από τον Καπίνο, που κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Ο διαιτητής

Πολύ καλή η διαιτησία του Slavko Vinčić, έβγαλε χωρίς προβλήματα το ματς. Σφύριζε έγκαιρα, κράτησε ίσες αποστάσεις από τους παίκτες των δύο ομάδων και ήταν σωστός στον πειθαρχικό τομέα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Σεμπά και Καπίνο μοιράζονται το βραβείο. Ο Βραζιλιάνος ήταν ο πλέον δραστήριος παίκτης του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος, σκοράροντας και βοηθώντας ουσιαστικά σε κάθε τομέα του παιχνιδιού. Ο Έλληνας γκολκίπερ έμοιαζε ανίκητος στο δεύτερο ημίχρονο και συνέβαλλε τα μέγιστα για να φύγει ο Ολυμπιακός νικητής από την Πορτογαλία.

Μας άρεσε

Ωραία στοιχεία έδειξε ο κυνηγός της Αρόουκα, Βάλτερ Γκονσάλες. Κινητικός, γρήγορος και κοντρολαρισμένος φορ. Ειδικά στην επανάληψη όταν οι Πειραιώτες κουράστηκαν και άφηναν χώρους ακάλυπτους, ο Γκονσάλες ήταν διαρκή πηγή κινδύνων με αποκορύφωμα το φοβερό του σλάλομ στο 72ο λεπτό που σταμάτησε μόνο στον Καπίνο.

Δεν μας άρεσε

Κακό -για την ποιότητα του- παιχνίδι από τον Ντομίνγκες. Ο Αργεντίνος έμοιαζε εκτός ρυθμού, χωρίς καλά πατήματα στον αγωνιστικό χώρο, με λάθος κοντρόλ και μεταβιβάσεις ακόμη και σε εύκολες φάσεις. Στο καλό διάστημα του Ολυμπιακού (15' - 60'), ένας νορμάλ Ντομίνγκες ενδεχομένως να ήταν αρκετός για να βρει δεύτερο γκολ ο Ολυμπιακός. Ορθώς αντικαταστάθηκε στο 72ο λεπτό, σε μια φάση που φαινόταν ούτως ή άλλως να έχει ξεμείνει από δυνάμεις, με τον Ανδρούτσο να παίρνει τη θέση του.


Arouca vs Olympiacos 0-1 All Goals & Highlights... από HoFoot
TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ