EUROPA LEAGUE

"Θέλουμε τη νίκη για την πρόκριση"

"Θέλουμε τη νίκη για την πρόκριση"
INTIME SPORTS

Καθόλου αδιάφορη, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προπονητή της Ρόμαν Γκρίγκορτσουκ, δεν θα είναι η Γκαμπάλα αύριο, ειδικά σε περίπτωση που η Ντόρτμουντ κερδίσει στο Κρασνοντάρ.

Σύνθημα νίκης στην Τούμπα έδωσε ο προπονητής της Γκαμπάλα, Ρόμαν Γκρίγκορτσουκ, στη συνέντευξη Τύπου παραμονές του αγώνα. Μαζί του ήταν και ο Ολεξέι Αντόνοφ.

Ο Ρομάν Γκρίγκορτσουκ, στις δηλώσεις του είπε αναλυτικά:

Για το αν επηρεάσει η βροχή:
«Όχι, δεν το νομίζω».

Για την κατάσταση με τους τραυματισμούς στην ομάδα του:
«Η κατάσταση έχει καλυτερέψει τελευταία. Όλοι προπονούνται κανονικά. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Μετά τη διακοπή δεν μπορούμε να έχουμε καλή φόρμα άμεσα. Αύριο θα ρισκάρουμε με δύο-τρεις παίκτες στο βασικό σχήμα».

Για την παράδοση που θέλει την Γκαμπάλα να έχει κερδίσει και τις δύο άλλες ελληνικές ομάδες (και του Απόλλωνα Λεμεσού συμπεριλαμβανομένου) που έχει βρει στο δρόμο της κι αν θέλει να κάνει το ίδιο με ΠΑΟΚ:
«Φυσικά και θέλουμε μία νίκη αύριο, μία νίκη σε συνδυασμό με καλό ποδόσφαιρο. Δεν μου αρέσει να μιλάω για αυτά που πετύχαμε ως τώρα, αλλά πιστεύω ότι και αύριο μπορούμε να κερδίσουμε την ελληνική ομάδα».

Για την αίσθηση ότι η Γκαμπάλα πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε τον ΠΑΟΚ:
«Εκτός από το δικό μας ματς, μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα στο ματς της Μπορούσια, που παίζει δύο ώρες νωρίτερα από εμάς. Θα το ξέρουμε, όταν έχει αρχίσει το δικό μας παιχνίδι. Εμείς θέλουμε νίκη της Μπορούσια τότε για μας θα είναι ένα παραπάνω κίνητρο και αν κερδίσουμε και εμείς όλα θα είναι ιδανικά. Σ’ αυτή την περίπτωση, στο τελευταίο ματς θα παλέψουμε για την πρόκριση. Γι’ αυτές τις στιγμές στο ποδόσφαιρο αξίζει και εμείς να ζούμε».

Για το γεγονός ότι το Αζερμπαϊτζάν εκπροσωπείται πλέον με δύο ομάδες στοEuropaLeague, τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία που αποκόμισε η ομάδα του από την ως τώρα ευρωπαϊκή πορεία της:
«Έχουμε κερδίσει πολύ μεγάλη εμπειρία, ήταν δυνατό τεστ για μας. Κερδίσαμε πολλές πληροφορίες για την περαιτέρω εξέλιξή μας. Είναι πολύ καλό να γευτούμε τη χαρά της πρόκρισης και να παίξουμε και την Άνοιξη. Το ίδιο εύχομαι στην Καραμπάχ και έτσι το Αζερμπαϊζτάν να έχει δύο εκπροσώπους στοEuropa. Θα ήταν σπουδαίο για το πρεστίζ της χώρας.

‘Έχουμε χάσει βαθμούς που θα μπορούσαμε να μην είχαμε χάσει. Μιλάω αναδρομικά, δεν πρέπει να στεναχωριόμαστε, να δεχτούμε την κατάσταση όπως είναι. Θα ήθελα το τελευταίο ματς του ομίλου να κρίνει την πρόκριση. Τα έχω ξαναζήσει και θα ήθελα η πρόκριση να κριθεί στο τελευταίο ματς του ομίλου

Για το αν παίξει με τρεις αμυντικούς:
«Είναι μία από τις πιθανότητες, αλλά μόνο στην περίπτωση που δεν έχουμε αρκετούς πλάγιους επιθετικούς. Πρέπει να είμαστε οργανωμένοι τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Έχουμε παίκτες ο Ντοντό και Ζενιόφ, όλοι πληρούν τις του σημερινού ποδοσφαίρου, για να παίξουμε 4-2-3-1».

Για το αν είναι πρόβλημα η απουσία του Περέιρα:
«Είναι για μας είναι πάρα πολύ μεγάλη απώλεια με δεδομένο ότι έχουμε κι άλλους παίκτες που μόλις επέστρεψαν στην αγωνιστική δράση. Όμως ήταν όρος της παραχώρησης να μην αγωνιστεί στην Τούμπα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό".

Για το αν θα έκανε ροτέισιον, αν ήταν στη θέση του Τούχελ στη Ντόρτμουντ (οι Γερμανοί πήγαν στη Ρωσία με πολλές απουσίες):
«Είναι πολύ ευχάριστο να φανταζόμαστε εμάς στη θέση της Μπορούσια και μακάρι να είχαμε τέτοια προβλήματα. Αν υπάρχει πιθανότητα να δώσουμε ευκαιρία σε παίκτες που δεν αγωνίστηκαν, θα το κάνουμε».

Για τον ΠΑΟΚ:
«Η μεγάλη επιθυμία μου για νίκη δεν εξαρτάται από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Δεν έχω δικαίωμα να συζητήσω δημόσια για τα θετικά και τα αρνητικά του ΠΑΟΚ, να μιλήσω μπροστά στους δημοσιογράφους,. Ό,τι ξέρουμε το συζητάμε στα αποδυτήρια και στην ανάλυση της θεωρίας. Οι ελπίδες μας για νίκη δεν βασίζονται στην κατάσταση που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ».

«Μεγάλης κλάσης αντίπαλος ο ΠΑΟΚ»

Ο Ολεξέι Αντόνοφ που εκπροσώπησε τους παίκτες της Γκαμπάλα, τόνισε

Για το αν είναι έτοιμη η Γκαμπάλα για το αυριανό ματς:
«Είμαστε πανέτοιμοι, παρά τους τραυματισμούς και θα δώσουμε όλο τον εαυτό μας, πάνω από το 100%, στο αυριανό ματς».

Για το αποτέλεσμα του αυριανού αγώνα (σ.σ. μετά από ερώτηση στον Γκρίγκορτσουκ πώς νιώθει για το αυριανό ματς ο προπονητής της Γκαμπάλα ζήτησε από τον Αντόνοφ να απαντήσει γιατί είναι καλύτερος στις προβλέψεις):
«Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο, αν γνώριζα θα σας το έλεγα (σ.σ. γέλια).

Για τον ΠΑΟΚ:
«Μας περιμένει ένας σοβαρός αντίπαλος, πολύ μεγάλης κλάσης, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση».

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ