EUROPA LEAGUE

Τα βάζει ο Πούκι, τα τρώει η άμυνα της Μπρόντμπι

Europa League kamp mellem Brøndby IF-Hertha Berlin på Brøndby Stadion torsdag d. 4. august 2016. Brøndbys tredobbelte målscorer Teemu Pukki scorer til 3-1.. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016)
Europa League kamp mellem Brøndby IF-Hertha Berlin på Brøndby Stadion torsdag d. 4. august 2016. Brøndbys tredobbelte målscorer Teemu Pukki scorer til 3-1.. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016) SCANPIX DENMARK

Η Μπρόντμπι με δεύτερο συνεχόμενο χατ τρικ του Πούκι βρέθηκε να προηγείται με 3-1 της Μίντιλαντ εκτός έδρας αλλά δέχτηκε δυο γκολ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης για το τελικό 3-3.

Ισόπαλο αναδείχθηκε το ντέρμπι της Δανίας ανάμεσα στην Μίντιλαντ και την Μπρόντμπι, προσεχή αντίπαλο του Παναθηναϊκού, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

Η Μπρόντμπι με τον Πούκι να πετάει φωτιές και να πετυχαίνει, μέσα σε τρεις μέρες, δεύτερο συνεχόμενο χατ τρικ προηγήθηκε με 3-1 αλλά δέχθηκε δυο γκολ με πέναλτι στα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα και οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες.

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε εξ' ολοκλήρου στη Μπρόντμπι, η οποία με pressing στην περιοχή της Μίντιλαντ αναζήτησε το γκολ και με βάση την απόδοση της, άργησε να το πετύχει. Η ομάδα του Αλεξάντερ Ζόρλινγκ ανέκοψε την κυκλοφορία της Μίντιλαντ και έβγαλε κλεψίματα, με ένα εξ΄αυτών να οδηγεί στο γκολ του Πούκι στο 40'.

Όπως ήταν φυσιολογικό, στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπορούσε να συνεχίσει σε ανάλογο τέμπο και έδωσε την πρωτοβουλία στη Μίντιλαντ. Αφού η πρώτη κεφαλιά του Ονουάτσου στο 60' που κατέληξε στα δίχτυα δεν μέτρησε λόγω επιθετικού φάουλ, η επόμενη στο 66' κατακυρώθηκε και το σκορ έγινε 1-1.

Πήρε το όπλο του ο Πούκι

Η Μπρόντμπι δεν επανέλαβε την εμφάνιση του πρώτου μέρους, όμως με διπλή προσπάθεια του Πούκι στο 76' και με πλασέ του ίδιου στο 79', πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων και φάνηκε να "κλειδώνει" τη νίκη. Ωστόσο, η αδράνεια και η αφέλεια των αμυντικών της κόστισαν στα τελευταία λεπτά τη νίκη...

Οι αμυντικοί υπέπεσαν σε δύο πέναλτι στο 86' και στο 89' και ο Πούλσεν, με ισάριθμες εύστοχες εκτελέσεις ισοφάρισε σε 3-3! Παρόλα αυτά, η Μπρόντμπι μπορούσε να νικήσει στις καθυστερήσεις του αγώνα όμως ο Πούκι βρέθηκε δυο φορές κοντά σε ένα ακόμη γκολ αλλά αρχικά από το ένα μέτρο η μπάλα βρήκε στο στήθος του και έφυγε έξω ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα σε τετ α τετ πλάσαρε εντελώς αδύναμα.

Εν κατακλείδι, η Μπρόντμπι έδειξε ικανή στο επιθετικό pressing αλλά όχι για μεγάλη διάρκεια, είχε τον Μουχτάρ να κινείται έξυπνα στη μεσαία γραμμή και φυσικά, την έφεση στο σκοράρισμα του Πούκι, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ! Από την άλλη, έδειξε αδυναμίες στις στατικές φάσεις ως αμυνόμενη, οι αμυντικοί της μπορούν να χαρακτηριστούν ασταθείς και δεν έχει καλή ισορροπία.

Ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2 με "ρόμβο" στη μεσαία γραμμή, με τους ακραίους μπακ να αποφεύγουν τις πολλές προωθήσεις και με το επιθετικό pressing να εκδηλώνεται με 5 παίκτες στην άμυνα της Μίντιλαντ.

Μπρόντμπι: Ρένοου, Λάρσον, Χέρμανσον, Ρέκερ, Γιούλσγκαρντ (36' Κρόνε), Νέργκαρντ, Φίρι, Χολστ, Μουχτάρ (66' Βίλτσεκ), Πούκι, Ουρένια (84' Όστιν).

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ