EUROPA LEAGUE

Τα "μωρά" του Άγιαξ είναι μόλις 22 ετών!

Ajax's Amin Younes (11) celebrates with his teammates after scoring the third goal of his team during the first leg semi final soccer match between Ajax and Olympique Lyon in the Amsterdam ArenA stadium, Netherlands, Wednesday, May 3, 2017. (AP Photo/Peter Dejong)
Ajax's Amin Younes (11) celebrates with his teammates after scoring the third goal of his team during the first leg semi final soccer match between Ajax and Olympique Lyon in the Amsterdam ArenA stadium, Netherlands, Wednesday, May 3, 2017. (AP Photo/Peter Dejong) AP

Ο Άγιαξ είναι μια ανάσα από τον πρώτο του ευρωπαϊκό τελικό μετά από 21 χρόνια κι αυτό ποντάροντας στα... νιάτα, με το μέσο ηλικιακό όρο της αρχικής ενδεκάδας κόντρα στη Λιόν μόλις να ξεπερνά τα 22 έτη. (video, φωτογραφία)

Συνέτριψε με 4-1 τη Λιόν στο Άμστερνταμ κι έκανε το πρώτο κι αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Europa League. O Άγιαξ είναι έτοιμος να επιστρέψει σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από 21 χρόνια (ήττα από τη Γιουβέντους στον τελικό του Champions League το 1996), αλλά και να επιστρέψει... γενικώς.

Με όπλο τη νεανική ορμή κι όχι την εμπειρία είναι αποφασισμένος να προσθέσει έναν ακόμη τίτλο στην τροπαιοθήκη του. Η αρχική ενδεκάδα που παρέταξε ο Πέτερ Μπος την Τετάρτη (3/5) το απόγευμα στην "Amsterdam Arena" ως επί το πλείστον νεαρή, καθώς ο μέσος ηλικιακός όρος της μόλις υπερέβη τα 22 έτη.

Στο βασικό σχήμα βρήκαν θέση ο 17χρονος, Μάτις ντε Λιχτ, και ο 19χρονος, Κάσπερ Ντόλμπεργκ. Μόνον τέσσερις παίκτες είχαν ηλικία μεγαλύτερη του μέσου όρου. Οι 23χρονοι Αμίν Γιουνές και Χακίμ Ζιγές και ο 24χρονος, Ντέιβι Κλάασεν, ενώ ο πιο... "παππούς" της παρέας είναι ο 30χρονος, Λάσε Σένε.

Τα "μωρά" του Άγιαξ είναι μόλις 22 ετών!

Η κάρτα της Squawka

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Αντρέ Ονανά (21)

Κένι Τέτε (21)

Ντάβινσον Σάντσες (20)

Μάτις ντε Λιχτ (17)

Γιάιρο Ρίντεβαλντ (20)

Λάσε Σένε (30)

Ντέιβι Κλάασεν (24)

Χακίμ Ζιγές (23)

Μπερτράν Τραορέ (21)

Κάσπερ Ντόλμπεργκ (19)

Αμίν Γιουνές (23)

Αυτό σημαίνει ότι το 1996, που ο Αγιαξ αγωνίστηκε και κατέκτησε τον τελικό του Champions League, οι Ντάβινσον Σάντσες (20), Μάτις ντε Λιχτ (17), Γιάιρο Ρίντεβαλντ (20) και Κάσπερ Ντόλμπεργκ (19) ήταν αγέννητοι, ενώ οι Αντρέ Ονανά (21), Κένι Τέτε (21) και Μπερτράν Τραορέ (21) μόλις λίγων μηνών!

Ας δούμε τι έγινε και με τις αλλαγές στις οποίες προέβη ο τεχνικός του Άγιαξ, Πέτερ Μπος. Ο 20χρονος, Ντόνι φαν ντε Μπικ, πέρασε στη θέση του Σένε, ο 17χρονος, Τζάστιν Κλάιφερτ (γιος του Πάτρικ) στη θέση του Γιουνές και ο 20χρονος, Νταβίντ Νέρες, στη θέση του Ντόλμπεργκ.

Οπότε, ο μέσος ηλικιακός όρος για κάποια λεπτά - στα τελευταία του ματς - έπεσε κι άλλο στα 20.45 έτη. Ο "Αίαντας" μπορεί να είναι χωρίς πρωτάθλημα από το 2014, χωρίς Κύπελλο από το 2010 και χωρίς ευρωπαϊκό τίτλο από το 1995, αλλά επιστρέφει και με πολύ μέλλον μπροστά του.

Photo credits: AP Photo/Peter Dejong

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ