EUROPA LEAGUE

Πολυνίκης του Europa League η Σεβίλλη

Πολυνίκης του Europa League η Σεβίλλη

Η Σεβίλλη πέρασε στην ιστορία του Europa League ως η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις της διοργάνωσης.

Η Σεβίλλη έγραψε ιστορία καθώς είναι η πολυνίκης του Europa League με τέσσερις κατακτήσεις. Ο Ουνάι Έμερι μπήκε στην λίστα με τους προπονητές που έχουν κερδίσει δύο συνεχόμενους ευρωπαϊκούς τελικούς και οι ισπανικές ομάδες είναι ανίκητες τα τελευταία χρόνια σε ευρωπαϊκούς τελικούς. Διαβάστε τα στατιστικά.

- Οι Ισπανοί προπονητές που έχουν κερδίσει δύο συνεχόμενες φορές ευρωπαϊκό τρόπαιο: Χοσέ Βιλαλόνγκα, Λουίς Μολόουνι, Ράφα Μπενίτεθ, Χουάντε Ράμος, Ουνάι 'Εμερι.

- Οι ομάδες με τους περισσότερους ευρωπαϊκούς τίτλους την τελευταία δεκαετία: 5 Mπαρτσελόνα, Σεβίλλη, 4 Ατλέτικο Μαδρίτης, 2 Μίλαν, Μπάγερν, Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης και Ζενίτ.

- Από το 2001 (Μπάγερν - Βαλένθια) έχει να χάσει τελικό Champions League ή Europa League ισπανική ομάδα. Εξαιρείται ο τελικός της Λισαβώνας Ατλέτικο - Ρεάλ Μαδρίτης, o τελικός του Europa league Aτλέτικο Μαδρίτης - Μπιλμπάο και του Kυπέλλου UEFA Εσπανιόλ - Σεβίλλη.

- Οι Ισπανικές ομάδες έχουν κερδίσει όλους τους τελευταίους 12 ευρωπαϊκούς τελικούς που συμμετείχαν, με εξαίρεση τον τελικό του Σούπερ Καπ Ευρώπης.

- Η Σεβίλλη είναι η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Κυπέλλου UEFA/Europa League που κερδίζει τέσσερις φορές το τρόπαιο σε μόλις τέσσερις τελικούς.

Οι τελευταίοι Λατινοαμερικάνοι που σκόραραν σε ευρωπαϊκό τελικό: 2003 Nτερλέι, 2005 Κρέσπο, 2010 Φορλάν, 2012 Φαλκάο, 2015 Μπάκα.

Πολυνίκης του Europa League η Σεβίλλη

- Μετά την διάσπαση της ΕΣΣΔ μόνο δύο παίκτες από την Ουκρανία έχουν σκοράρει σε ευρωπαϊκό τελικό: Σεφτσένκο 2003(Μίλαν - Πόρτο Τελικός Σούπερκαπ), Ροτάν 2015.

- Τελευταία φορά που δύο ομάδες έβαλαν δύο γκολ έκαστος στο ημίχρονο, σε ευρωπαϊκό τελικό, ήταν πριν 34 χρόνια Αλκμάαρ - Ίπσουιτς (3-2 ημίχρονο, 4-2 τελικό).

- Ο Πολωνός παίκτης της Σεβίλλης Κριτσόβιακ, είναι ο πρώτος Πολωνός που σκοράρει σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από 30 χρόνια (Μπόνιεκ 1984 Κύπελλο Κυπελλούχων, 1985 Σούπερκαπ Ευρώπης).

- Οι ομάδες που έπαιξαν τα περισσότερα ματς για να φθάσουν στον πρώτο τους ευρωπαϊκό τελικό: 137 Γαλατάσαράι, 134 Κολονία, 132 Σαχτάρ, 114 Ντνίπρο.

- Η Ισπανία και η Ιταλία είναι οι δύο χώρες με τις περισσότερες κατακτήσεις τροπαίων Κύπελλο UEFA/Europa League. Έχουν από 9 κατακτήσεις η κάθε μία.

- Οι προπονητές με τους περισσότερους τίτλους στο Κύπελλο UEFA/Europa League: Tραπατόνι 3, Μολόουνι 2, Μπενίτεθ 2, Έμερι 2, Ράμος 2.

- Μόνο η Σεβίλλη και η Ρεάλ έχουν κερδίσει δύο συνεχόμενα τρόπαια Κύπελλο UEFA/Europa League.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ