EUROPA LEAGUE

Τα γκρουπ Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League

Τα γκρουπ Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού στους ομίλους του Europa League

Οι τρεις ελληνικές ομάδες, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, απέκτησαν προβάδισμα για πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Δείτε σε ποια γκρουπ δυναμικότητας ξεκινούν εάν εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους.

Οι νίκες επί των Αρόουκα, Ντίναμο Τιφλίδας και Μπρόντμπι, φέρνουν τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό (αντίστοιχα) ένα βήμα από την είσοδό τους στους ομίλους του Europa League.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα γκρουπ από τα οποία θα τεθούν σε κλήρωση οι ελληνικές ομάδες. Συγκεκριμένα, οι "ερυθρόλευκοι" είναι βέβαιοι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Στο ίδιο γκρουπ συναντάμε τις Σάλκε, Ζενίτ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπιλμπάο, Ίντερ, Φιορεντίνα, Μπράγκα και κατά πάσα πιθανότητα τις Σαχτάρ, Άντερλεχτ κι Άλκμααρ. Άρα οι ανωτέρω ομάδες, δεν μπορούν να είναι αντίπαλοι του Ολυμπιακού.

Ο ΠΑΟΚ είναι σίγουρα στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, με λίγες πιθανότητες να βρεθεί στο πρώτο. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει τρεις εκ των Σαχτάρ, Άντερλεχτ, Άλκμααρ, Ρόμα, Φενέρμπαχτσε και Σπάρτα Πράγας, να μην βρεθούν στους ομίλους του Europa League.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο τέταρτο και τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας, με αρκετές πιθανότητες να "ανέβει" γκρουπ, καθώς αρκετές ομάδες που βρίσκονται στο τρίτο δεν είναι σίγουρο ότι θα εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στους ομίλους του Europa League. Βέβαια, η τελική μορφή των γκρουπ τα οποία θα τεθούν στην κληρωτίδα, θα γνωστοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη με τα αποτελέσματα των ρεβάνς.

Η κλήρωση των ομίλων του Europa League θα διεξαχθεί στο "Γκριμάλντι Φόρουμ" του Μονακό, στις 26 Αυγούστου. Οι 48 ομάδες χωρίζονται σε 12 ομίλους των τεσσάρων ομάδων.

Η εκτίμηση του πρώτου γκρουπ δυναμικότητας:

Σάλκε (Γερμανία) 96.035

Ζενίτ (Ρωσία) 93.216

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) 82.256

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 81.976 * νίκησε 2-1 εκτός έδρας την Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ

Μπιλμπάο (Ισπανία) 75.142

Ολυμπιακός (Ελλάδα) 70.940

Ίντερ (Ιταλία) 58.087

Φιορεντίνα (Ιταλία) 57.087

Άντερλεχτ (Βέλγιο) 54.000 * νίκησε 3-0 εκτός έδρας τη Σλάβια Πράγας

Άλκμααρ (Ολλανδία) 43.612 * νίκησε εκτός έδρας 3-0 τη Βοϊβοντίνα

Μπράγκα (Πορτογαλία) 43.116

Ρόμα (Ιταλία) 41.587 *Αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 εκτός έδρας με την Πορτογαλία για τα playoffs του Champions League

Εκπτώσεις Footshirts Ξεχωριστά και σε σούπερ τιμή με το κουπόνι sales25 στο checkout

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ