EUROPA LEAGUE

Στους κορυφαίους ο Γκόμεθ

Στους κορυφαίους ο Γκόμεθ

Ο Μάριο Γκόμεθ μπήκε στην λίστα με τους καλύτερους Γερμανούς σκόρερ στην Ευρώπη ενώ ο Ρόντον της Ζενίτ είναι ο πιο παραγωγικός παίκτης της Βενεζουέλας σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δείτε τους αριθμούς του Europa League.

Oλοκληρώθηκε η προημιτελική φάση του Europa League. Την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης εξασφάλισαν οι Νάπολι, Φιορεντίνα, Σεβίλλη και Ντνίπρο. Μετά την λήξη των αγώνων προέκυψαν νέα στατιστικά στοιχεία.

- Ο Ρόντον της Ζενίτ είναι ο πρώτος παίκτης από την Βενεζουέλα που σκοράρει στην προημιτελική φάση στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων. Έχει βάλει 18 γκολ σε ευρωπαϊκούς αγώνες! Κανείς άλλος παίκτης από την χώρα του δεν έχει πάνω από τρία γκολ.

- Ο Μάριο Γκόμεθ είναι ο 4ος Γερμανός σκόρερ στην Ευρώπη καθώς έφθασε τα 40 γκολ. Ο Γκερντ Μίλερ έχει 69, ο Γιουπ Χάινκενς 51 και ο Κίρστεν 43.

- Κανείς ξένος παίκτης της Σεβίλλης δεν έχει σκοράρει 22 και περισσότερα γκολ σε επίσημα ματς την σεζόν από την σεζόν 2008-09 (23 Κανουτέ). Ο Μπάκα έχει σημειώσει 22 γκολ στην σεζόν, ένα περισσότερο από πέρσι. Κόντρα στην Ζενίτ έπαιξε το 100ο ματς με την φανέλα της Σεβίλλη.

- Τελευταία σεζόν που η Νάπολι είχε φτάσει στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης ήταν την σεζόν 1988-89 όταν κατέκτησε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Επίσης, για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ντνίπρο φθάνει στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

- Οι παίκτες που έχουν 10 και περισσότερα γκολ στο Champions League και 10 και περισσότερα γκολ στο Europa League:

Όσκαρ Καρντόζο (11 Champions League - 20 Europa League)

Φερνάντο Τόρες (18 Champions League - 10 Europa League)

Kαβάνι (15 Champions League - 12 Europa League)

Xoύντελαρ (14 Champions League - 10 Europa League)

Xoυλκ (13 Champions League - 10 Europa League)

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ