EUROPA LEAGUE

Στοΐλοφ: "Τα φαβορί δεν κερδίζουν πάντα"

Στοΐλοφ: "Τα φαβορί δεν κερδίζουν πάντα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Στανιμίρ Στοΐλοφ τόνισε πως παρακολουθεί εδώ και χρόνια τον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως αν η Αστάνα λειτουργήσει σωστά ανασταλτικά, τότε θα έχει πιθανότητες να πάρει κάτι από την αναμέτρηση του Φαλήρου.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Αστάνα την Πέμπτη (20/10, 22:05) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League και για την Τετάρτη (19/10) ήταν προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου του Στανιμίρ Στοΐλοφ, ενόψει της αναμέτρησης.

"Αύριο θα έχουμε ένα πάρα πολύ δυνατό παιχνίδι, αλλά εμείς προετοιμαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις. Ο Ολυμπιακός το φαβορί, αλλά εμείς θα κοιτάξουμε να δείξουμε το μέγιστο επίπεδο. Τα φαβορί δεν κερδίζουν πάντα. Οπότε θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα", ήταν η αρχική τοποθέτηση του τεχνικού της Αστάνα.

Η ομάδα σας έχει σημαντικούς τραυματίες. Ποιοι από τους τραυματίες δεν θα παίξουν αύριο;

"Ο Νουργκαλίεφ είναι εκτός για 20 μέρες λόγω κατάγματος. Ο Ιμπραΐμι έχει πρόβλημα και θα απουσιάσει για 20 μέρες. Έχουμε κι άλλους παίκτες. Δεν μας προβληματίζει όμως, γιατί έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να βγουν στο γήπεδο και να παίξουμε. Οπότε θα κοιτάξουμε να αντιμετωπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον Ολυμπιακό".

Στο προηγούμενο παιχνίδι με την Καϊράτ ο Κάνιας ορίστηκε να χτυπήσει το πέναλτι, αλλά οι παίκτες αποφάσισαν μεταξύ τους διαφορετικά. Σε περίπτωση που έχετε πέναλτι αύριο ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;

"Δεν θέλω να αποφασίζουν οι παίκτες μεταξύ τους. Αν χάσουμε πέναλτι, θα είναι δική μου ευθύνη".

Από τη στιγμή που ήρθατε στην Αστάνα το 2014, τρία χρόνια στη σειρά παίζει στο πρωτάθλημα, στο Κύπελλο και στην Ευρώπη. Πώς έχετε αντιμετωπίσει αυτό το πρόγραμμα και πώς ανταπεξέρχονται οι παίκτες;

"Έχουμε συνηθίσει να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο και να έχουμε συνέχεια παιχνίδια. Φυσικά η πίεση είναι μεγάλη και βαρύ το πρόγραμμα. Αν το ποδόσφαιρο στο Καζακστάν θέλει να αντιστοιχεί στο ευρωπαϊκό θα πρέπει να υπάρχει ένα τέτοιου είδους πρόγραμμα. Το άλλο πράγμα που μας δυσκολεύει είναι ότι 12 – 13 παίκτες από την Αστάνα παίζουν και στις Εθνικές, οπότε ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται".

Τον τελευταίο καιρό το επίπεδο στο ποδόσφαιρο του Καζακστάν έχει πέσει λίγο, γιατί στα προηγούμενα χρόνια την πρώτη θέση διεκδικούσαν αρκετές ομάδες. Τώρα υπάρχουν μόνο δύο. Κατά πόσο επηρεάζει την ομάδα σας ως προς την μετάβασή της από το πρωτάθλημα στο Γιουρόπα;

"Φυσικά και το γεγονός ότι το επίπεδο έχει πέσει, επηρεάζει και την ομάδα, γιατί μειώνεται ο ανταγωνισμός στο τοπικό πρωτάθλημα. Αυτό επηρεάζει τους παίκτες. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός και χαλαρώνει η ομάδα".

Έχοντας μελετήσει τον Ολυμπιακό για να συμβουλέψετε κάποια πράγματα στους παίκτες σας, ποια είναι η εικόνα που έχετε; Και επίσης ξεχωρίζετε κάποιον ποδοσφαιριστή;

"Δεν είχαμε αρκετές μέρες να προετοιμαστούμε για τον Ολυμπιακό. Τον παρακολουθώ όμως πολλά χρόνια, ξέρω τις παραδόσεις, πώς παίζει, είναι επιθετική ομάδα, έχει αυτό το επιθετικό στυλ. Εμείς από τη δική μας πλευρά στηριζόμαστε στην άμυνά μας, αν πάμε καλά στην άμυνά μας τότε θα πάμε καλά. Ο Ολυμπιακός παίζει πάντα και παντού για τη νίκη. Πολλοί παίκτες της ομάδας έχουν αγωνιστεί σε πολύ υψηλό επίπεδο".

Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και αύριο θα παίξει στο γήπεδό του και βέβαια θα πιέσουν για να σκοράρουν γρήγορα. Θα είναι πλεονέκτημα για εσάς ότι το άγχος το έχει ο Ολυμπιακός; Με ποιο σκορ θα είστε ευχαριστημένος αύριο;

"Φυσικά ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Θα παίξει για τη νίκη, παίζει και στην έδρα του, αλλά εμείς έχουμε αντιμετωπίσει πιο δυνατές ομάδες. Π.χ. στο Τσάμπιονς Λιγκ είχαμε "κλέψει" κάποιους βαθμούς. Γιατί να μην ξανασυμβεί το ίδιο και αύριο; Οπότε θα είμαι ευχαριστημένος αν πάρουμε κάποιον βαθμό".

Προτεραιότητά σας είναι το πρωτάθλημα; Κι αν ισχύει αυτό, υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε κάποιο ροτέισον αύριο;

"Αυτή είναι η αλήθεια. Συγκεντρωνόμαστε στο πρωτάθλημα. Αν πάρουμε βαθμούς θα είμαστε πρωταθλητές για τρίτη σερί χρονιά. Όσον αφορά στο ροτέισον, εμείς μπορούμε να ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες, δύο-τρεις, αλλά έχουμε στη διάθεσή μας μόνο δεκατρείς. Αν είχα δεκαπέντε, ο καθένας από αυτούς θα ήταν έτοιμος για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό".

Ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε στο Καραϊσκάκη, μήπως εσείς θα ακολουθήσετε το στυλ του ΑΠΟΕΛ; Τι αποκομίσατε από εκείνο το ματς;

"Είδα όλο το ματς, αλλά εμείς παίζουμε ένα διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου σε σχέση με τον ΑΠΟΕΛ. Αν θυμάστε πέρσι εμείς κερδίσαμε δύο φορές τον ΑΠΟΕΛ, ίσως και αυτό κάτι να λέει για τον αντίπαλό μας. Οπότε θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και αύριο".

Αμπζάλ Μπεϊσεμπέκοφ: "Δεν φοβόμαστε το Καραϊσκάκης"

Στοΐλοφ: "Τα φαβορί δεν κερδίζουν πάντα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Ξέρουμε πολύ καλά ότι το αυριανό παιχνίδι θα είναι δύσκολο, αλλά προετοιμαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να πάρουμε το τρίποντο", τόνισε αρχικά ο Μπεϊσεμπέκοφ που εκπροσώπησε τους παίκτες της Αστάνα.

Μετά το παιχνίδι με την Καϊράτ που χάσατε, ποια είναι η ατμόσφαιρα στην ομάδα σας;

"Ναι, φυσικά είναι κρίμα που χάσαμε στην Καϊράτ. Ήταν ένα χτύπημα για εμάς, αλλά έχουμε άλλα τρία ματς μπροστά μας κι αν κερδίσουμε 4 πόντους θα είμαστε πρωταθλητές. Εμείς προετοιμαζόμαστε για τον Ολυμπιακό. Η κατάσταση στην ομάδα καλή και θετική και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό".

Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς διάσημους παίκτες στην επιθετική γραμμή. Πώς θα τους αντιμετωπίσετε;

"Γνωρίζουμε ότι έχει δυνατή επίθεση, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε τις γραμμές μας για να τους αντιμετωπίσουμε".

Παίζετε σε μία έδρα που φημίζεται για την καυτή ατμόσφαιρα. Σας φοβίζει αυτό ή είναι για εσάς μία έξτρα πρόκληση;

"Όχι, εμείς δεν φοβόμαστε. Έχουμε συνηθίσει να παίζουμε σε τέτοιες έδρες. Δεν θα είναι το πρώτο μας ευρωπαϊκό παιχνίδι, οπότε δεν φοβόμαστε...".

Photo credits: ACTION IMAGES

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ