EUROPA LEAGUE

Στο... γραφικό Έστερσουντ

Στο... γραφικό Έστερσουντ

Τα χαρακτηριστικά της περιοχής, από την οποία περνά η παρουσία του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League.

Ένα μικρό αφιέρωμα στο Έστερσουντ ετοίμασε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με αφορμή την παρουσία της αποστολής της ομάδας στη κεντρική Σουηδία. Αναλυτικά:

"Στους πρόποδες πευκόφυτων λόφων, που ξεκινούν από τις όχθες μιας κουκλίστικης λίμνης, στην ανατολική ακτή της Σουηδίας, απέναντι από τη Νορβηγία, εκτείνεται το Östersund. Γλαφυρή η περιγραφή, που διανθίζεται με πλακόστρωτους δρόμους που κατεβαίνουν μέχρι τη λίμνη, φανούς αντίκες, λευκά παγκάκια και υπέροχα διώροφα σπίτια σε ροζ, μπεζ και πορτοκαλί τόνους. Μια σουηδική, περιποιημένη, τακτοποιημένη πόλη, ιδανική για φόντο στους ναρκισσιστές του instagram.

Η πόλη στην οποία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ ιδρύθηκε το 1789 από τον βασιλιά Γουστάβο ΙΙΙ, είναι η 24η μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας και κατοικούν σ’ αυτή 60.000 άνθρωποι. Απέχει περίπου 550 χλμ. από την Στοκχόλμη. Είναι ουσιαστικά μια πανεπιστημιούπολη, καθώς φιλοξενεί το Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Σουηδίας.

Ο πεζόδρομος Prastgatan και η γειτονική συνοικία, είναι η κύρια οδός της πόλης, γεμάτη καφετέριες, παμπ και εστιατόρια. Δεν απέχει πολύ από το μοναδικό μουσείο γης Jamtli History με ζωντανά ζώα που απεικονίζουν τη ζωή της εποχής. Εναλλακτικά, το Bathhouse Park είναι ένα υπέροχο μέρος για χαλάρωση.

Ωραία βόλτα είναι το Stortorget, ένα γοητευτικό μέρος με πλακόστρωτους δρόμους και μάλλον …ψυχαναγκαστική καθαριότητα.

Κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του χρόνου οι δρόμοι ερημώνουν εντελώς μετά το κλείσιμο των καταστημάτων στις 6 μ.μ.

Το Östersund είναι ένα κέντρο χειμερινών σπορ με ένα σύγχρονο γήπεδο σκι για cross-country και μονοπάτι που βρίσκεται μέσα στην πόλη. Έχει διοργανώσει ουκ ολίγα πρωταθλήματα σε διάφορα χειμερινά σπορ.

Το Östersund είναι γνωστό ως η πιο δημοφιλής πόλη χορού της Σουηδίας και υπάρχει πληθώρα θέσεων χορού και ντίσκο.

Η πόλη εξυπηρετείται επαρκέστατα από τους αυτοκινητόδρομους Ε14 και 45, ενώ υπάρχουν καθημερινά έξι τρένα από τη Στοκχόλμη, με το ταξίδι να διαρκεί περίπου πέντε ώρες. Το αεροδρόμιο απέχει 10 χλμ. από το κέντρο της πόλης και διαθέτει τακτικά δρομολόγια λεωφορείων και ταξί".

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ