EUROPA LEAGUE

Στην Κύπρο το Ντιναμό Κιέβου-Βαλένθια

Στην Κύπρο το Ντιναμό Κιέβου-Βαλένθια

Η Βαλένθια ανακοίνωσε επίσημα ότι ο εκτός έδρας αγώνας της κόντρα στη Ντινάμο Κιέβου για το Europa League θα διεξαχθεί τελικά στο ΓΣΠ της Κύπρου, λόγω των τρομερών επεισοδίων στην Ουκρανία.

Η κατάσταση στην Ουκρανία θυμίζει καζάνι που βράζει και το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστο. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βαλένθια, Αμαντέο Σάλβο, πάρθηκε απόφαση από την UEFA για αλλαγή της έδρας του πρώτου αγώνα μεταξύ των "νυχτερίδων" και της Ντινάμο Κιέβου.

"Μόλις λάβαμε ειδοποίηση από την UEFA ότι ο αγώνας θα γίνει στην Κύπρο, στη Λευκωσία. Η αλήθεια είναι πως ήταν δύσκολο να γίνει στην Ουκρανία και το καλύτερο θα ήταν να γίνει σε ουδέτερο γήπεδο, όπως και θα γίνει", δήλωσε ο πρόεδρος της Βαλένθια.

Λίγο αργότερα ήρθε και η επιβεβαίωση από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε:

"Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει πως, μετά από αίτημα της UEFA αλλά και της Ουκρανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου το οποίο έγινε αποδεχτό από την ΚΟΠ, ο αγώνας μεταξύ της Ντινάμο Κιέβου και της Βαλένθια για τη φάση των "32" του Europa League θα γίνει στο Στάδιο ΓΣΠ.

Η εξέλιξη αυτή προκύπτει λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην Ουκρανία. Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για αύριο Πέμπτη, στις 20:00.

ΗUEFA αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας την ημέρα και ώρα διεξαγωγής της αναμέτρησης".

Υπενθυμίζεται πως η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου εδώ και ημέρες στην Ουκρανία, με το Κίεβο να φλέγεται και 25 άτομα μέχρι στιγμής να έχουν χάσει τη ζωής τους στις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα σε αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και αστυνομικούς στο Κίεβο.

Για τις σκηνές εμφυλίου πολέμου που βιώνει το Κίεβο διαβάστε περισσότερα στο News 247.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ