EUROPA LEAGUE

Skoda Ξάνθη-Λίνφιλντ 0-1

Skoda Ξάνθη-Λίνφιλντ 0-1
INTIME SPORTS

Την ήττα με 1-0 στα Πηγάδια γνώρισε η Skoda Ξάνθη από την Λίνφιλντ στον πρώτο αγώνα του 2ου προκριματικού γύρου του Europa League. Πολλές χαμένες ευκαιρίες για την ομάδα του Καραγεωργίου. Την επόμενη Πέμπτη (25/7) η ρεβάνς στο Μπέλφαστ.

Την ήττα με 1-0 στα Πηγάδια γνώρισε η Skoda Ξάνθη από την Λίνφιλντ με γκολ του Άαρον Μπερνς, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Η Ακριτική ομάδα ήταν πολύ καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα από τον αντίπαλό της και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ. Αντίθετα η Λίνφιλντ με μόλις δύο προσπάθειες στην αναμέτρηση πέτυχε το γκολ που έψαχνε και έχει το προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την επόμενη Πέμπτη (25/7) στο Μπέλφαστ.

Η Skoda Ξάνθη ήταν αυτή που μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτό που πέτυχαν το γκολ, αποσυντονίζοντας τους Ακρίτες.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου έκλεισε την Λίνφιλντ στα καρέ της προσπάθησε για την ισοφάριση, αλλά ήταν άτυχη στην τελική προσπάθεια.

Η Λίνφιλντ από την πλευρά της έκανε ένα μόνο σουτ και με συνολικά δύο σουτ στο ματς πέτυχε ένα γκολ και πήρε τη νίκη και το προβάδισμα για την πρόκριση.

Μπήκε δυνατά, αλλά την έριξε το γκολ

Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου ήταν αυτή που μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτό που πέτυχαν το γκολ, αποσυντονίζοντας τους Ακρίτες.

Μετά από ένα πρώτο αναγνωριστικό εικοσάλεπτο η Skoda Ξάνθη έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Βάλλας βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή έκανε και την κεφαλιά με τον Τάφι να μπλοκάρει την μπάλα.

Τρία λεπτά αργότερα (23'), ήταν η σειρά του Βασιλακάκη να κάνει την κεφαλιά, αλλά και αυτός ήταν άστοχος. Η απάντηση της Λίνφινλτ ήρθε στο 25' και ήταν εύστοχη.

Μετά από λάθος του Γούτα, ο Αάρον Μπερνς βρήκε χώρο στην άμυνα της Skoda Ξάνθης μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.

Στο 27' η Ακριτική ομάδα έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Ντιέ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και να φύγει άουτ.

Από το σημείο αυτό και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, καθώς η Skoda Ξάνθη αποσυντονίστηκε. Η μοναδική αξιοσημείωτη ευκαιρία μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους ήταν μια κεφαλιά ακόμη από τον Βασιλακάκη με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Μονότερμα στο δεύτερο

Η ομάδα της Ξάνθης στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε ουσιαστικά μονότερμα την Λίνφιλντ, ωστόσο ήταν άτυχη στην τελική προσπάθεια.

Μάλιστα στο 61' έφτασε μια ανάσα η ελληνική ομάδα από την ισοφάριση, όταν ο Μαρίν έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει αργά άουτ από το δεξί δοκάρι του Τάφι.

Στο 75' ο Τριάδης εκτέλεσε απευθείας φάουλ, με τον Τάφι να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Ράνος από κοντά έστειλε την μπάλα με κεφαλιά άουτ.

Η Λίνφιλντ από την πλευρά της έκανε την δεύτερη της ευκαιρία στο ματς (η πρώτη ήταν το γκολ) στο 77' όταν ο Γούτας έκανε λάθος και πάλι με τον Κάρβιλ να δοκιμάζει το μακρινό σουτ και τον Πέρες να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 81' ο Μαρίν έκανε ένα μακρινό σουτ με τον γκολκίπερ της Λίνφιλντ να μην έχει πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.

Στα επόμενα λεπτά της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι με την ομάδα από την Βόρειο Ιρλανδία να πανηγυρίζει τη νίκη που της δίνει ένα προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.

Ο διαιτητής του αγώνα Νίκολας Ρέινβιλ (Γαλλία) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μάνταλο, Μαρσελίνιο, Κλαρκ, Γουόρντ, Τόμσον, Μουλγκρε και Μακάλιστερ.

Skoda Ξάνθη (Καραγεωργίου): Πέρες, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Παϊτο, Βασιλακάκης (63' Ράνος), Ντιέ (79' Φλίσκας), Μαρσελίνιο (69' Τριάδης), Μάνταλος, Μαρίν, Σολτάνι.

Λίνφιλντ (Τζέφρεϊ): Τάφι, Έρβιν, Κλαρκ, Α. Μπερνς (79' Μακόλ), Μπ. Μπερνς, Νόουλς (65' Μουλγκρε), Γουόρντ, Λόρι, Κάρβιλ, Γκολτ, Τόμσον (70' Μακάλιστερ).

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ