EUROPA LEAGUE

Σκάζνι: "Έτσι απέκλεισα τη Λάτσιο"

Σκάζνι: "Έτσι απέκλεισα τη Λάτσιο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο προπονητής της Σπάρτα Πράγας μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομή "Ανατροπή & πέναλτι" με τους Σταύρο Γεωργακόπουλο, Βαγγέλη Μίχο και Γιάννη Σερέτη.

Στην εκπομπή "Ανατροπή & πέναλτι" με τους Σταύρο Γεωργακόπουλο, Βαγγέλη Μίχο και Γιάννη Σερέτη, στον Sport24 Radio 103,3, μίλησε ο προπονητής της Σπάρτα Πράγας, Ζντένεκ Σκάζνι, για την εμπειρία του στην Ελλάδα αλλά και για την εξαιρετική πορεία της ομάδας του στο Europa League.

Για το πως θυμάται ακόμα τα ελληνικά που είχε μάθει: "Νομίζω ξέχασα πολλά, μιλάω μόνο όταν πάω Κρήτη ή Κύπρο για διακοπές. Τα πιο πολλά τα ξέχασα."

Για το ενδεχόμενο να γυρίσει σε πάγκο ελληνικής ομάδας: "Το σκέφτηκα πολλές φορές να γυρίσω πάλι. Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ ευχαριστημένος, αλλά ξέρετε πως είναι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο."

Για τη νίκη με 3-0 στην έδρα της Λάτσιο στους "16" του Europa League: "Δεν το περιμέναμε και εμείς. Το πρώτο παιχνίδι στην Πράγα είχε λήξει 1-1. Ήταν πολύ καλοί με την μπάλα αλλά και χωρίς. Ξέραμε ότι κουβαλούσαν μεγάλο βάρος για το παιχνίδι, είχαν ξεκουράσει εννιά παίκτες και ήθελαν να περάσουν, γιατί στο πρωτάθλημα δεν τα πάνε καλά. Αλλάξαμε το σύστημα μας, παίξαμε 3-52 και ήμασταν και λίγο τυχεροί. Στην πρώτη φάση βάλαμε γκολ. Σίγουρα θέλαμε να παίξουμε καλά, αλλά δεν περιμέναμε αυτό το αποτέλεσμα και μάλιστα στο ημίχρονο."

Για το τι προτιμάει ανάμεσα στον τελικό του Europa League ή το πρωτάθλημα στην Τσεχία: "Δεν μπορώ να πω, αλλά για μένα είναι πιο σημαντικο το πρωτάθλημα. Να το πάρουμε και να πάμε Champions League."

Για το αν είναι ζήτημα τακτικής ή ψυχολογίας το αποτέλεσμα: "Νομίζω ότι είναι 50-50. Μετά το πρώτο παιχνίδι πήγαμε και σίγουρα δεν ήμασταν φαβορί. Παίξαμε πιο άνετα. Δεν περίμεναν ότι θα παίξουμε το 3-5-2 και προσπάθησαν να βρουν πως θα μας περάσουν."

Για το αν η Σπάρτα θα μπορούσε να ήταν ανταγωνιστική στην Super League ως προς τον Ολυμπιακό: "Είναι πολύ δύσκολη ερώτηση. Έχω δει τον Ολυμπιακό στο Champions League. Δεν βλέπω τον Παναθηναϊκό, δεν ξέρω την ΑΕΚ. Δεν μπορώ να πω και να πω που θα μπορούσαμε να φτάσουμε."

Για το αν και η ισοπαλία με την Άρσεναλ με τον Παναθηναϊκό είναι εξίσου σημαντικό αποτέλεσμα με το διπλό επί της Λάτσιο: "Και στο Χάιμπουρι το 2-2 ήταν σημαντικό αποτέλεσμα,γιατί ήταν με μία μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Αλλά στο χθεσινό μιλάμε για νίκη.

Για την συνέχεια στην διοργάνωση: "Το χθεσινό παιχνίδι είναι παρελθόν, μας περιμένει ένα ντέρμπι την Κυριακή. Αυτό πέρασε."

Για το ποια θα ήθελε για αντίπαλο στους "8" του Europa League: "Αν μπορώ να πω μία ομάδα είναι η Λίβερπουλ. Τις ισπανικές και την Ντόρτμουντ δεν τις θέλω, όπως και τη Σαχτάρ. Δεν είμαστε φαβορί με κανέναν. Αλλά με την Λίβερπουλ μπορεί να έχουμε μία ευκαιρία. Η Μπράγκα είναι καλή ομάδα, με παίκτες που έχουν ατομικές ικανότητες. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος να μας υποτιμήσει ειδικά ομάδα από την Αγγλία."

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ